torsdag, september 13, 2007

Prada Infusion d'Iris


Dette er den tredje nye parfymen jeg har prøvd i høst. Og heller ikke denne gangen ble jeg særlig imponert. Jeg har hørt og lest mye bra om den og hadde kanskje litt for store forhåpninger. Det som er positivt, er at den bryter litt med dagens trender hos mainstream-parfymene. Den har ikke den sukkersøte noten som finnes hos f.eks. Miss Dior Cherie, Chanel Chance og V&R Flowerbomb. Tvertimot, den har sterke tendenser i retning en gammel traver fra 70-tallet: Oscar de la Rentas Oscar. Derav den festlige illustrasjonen over her... I allefall synes jeg ikke Oscar er så veldig spennende. En av hovednotene som de har til felles, er galbanum - som jeg tror er en slags persisk kvae? Tydeligvis noe jeg bør styre unna.

Nok en gang: Naaah. Not for me.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Må nevne at jeg har hatt Oscar de la renta. Den ble aldri brukt så til slutt kastet jeg den.
Men Coco Mademoiselle er den perfekte duft for meg:))

Anonym sa...

Prøvde også denne i dag: men den forsvant etter noen minutter, veldig svak.
Iris er den store duftnoten for tiden virker det som. Jeg har Iris Poudre fra Frederic Malle, den dufter veldig klassisk.
Er spent på den nye Iris Noir fra Yves Rocher..

Oscar de la Renta liker jeg faktisk, men har ikke hatt den siden 80 tallet. Ikke så spennende, men en behagelig klassisk duft allikevel.
Rita

Anonym sa...

Har også prøvd nye Prada'n - ikke mye særpreg der! Husker jeg likte Oscar dlR godt, men ikke nå lenger. (før og etter 30?) Men testet Versace Medusa, den likte jeg bedre, men Diesel fuel for Life var for søt i starten, ok etterhvert - kanskje litt "billig"? Trenger en classy, litt særpreget høstparfyme..

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourpleier: Bra at du har funnet din signatur! :)

Rita: Ja, det er kanskje i tiden med Iris. Jeg foretrekker i såfall Aqua di Parmas Iris Nobile.

Glamnovise: Hva med noen av de gamle Guerlain-klassikerne? De har flere av dem på Glasmagasinet. Vol de Nuit, Shalimar, Nahema osv.

Anonym sa...

Hei glamnovisen!

Den ultimate høstparfymen min er Feminité du bois fra Shisheido.
Den lukter edelt tre, skog og litt plomme. Anbefales.
Coco fra Chanel er også litt "høst" for meg.
Disse fins i butikkene i Norge; mange nydelige parfymer rundt omkring; men hvis man vil teste før man kjøper og ikke reiser så mye; så er disse gode valg. Syns jeg da..:-)

RITA

Anonym sa...

Så ikke glambibliotekarens svar før jeg postet.

Nahema har jeg også; den har særpreg, dessverre så lukter den ikke godt på meg når det har gått noen timer.
Det kan være hudkjemien rett og slett.
Shalimar er en fin allrounder, Guerlain har i det hele tatt mye bra i dufter.

Iris Nobile har jeg hørt mye bra om,men i Trondheim så er det veldig smått med nisje parfymer. Prøver å få "sniffet" en del når jeg er ute og reiser. Men en kan fort bli overveldet når man skal prøve mye nytt og man har begrenset med tid til rådighet.

RITA

Anonym sa...

Aaaa Nahema har jeg higet etter i noen aar! Den var super da jeg proevde den foerste gang, men neste gang jeg fant den var den var den helt annerledes. Satser paa at det tredje moetet blir bra igjen.

Anonym sa...

Jeg foretrekker en klassiker i fornyet form, Youth Dew Nude Ambre
fra Estee Lauder. Min nye favoritt!

Glamourbibliotekaren sa...

Rita: Ja, på reiser må man fokusere på noen få parfymer, helt klart, ellers ender man opp med ingenting. Bra research på forhånd anbefales! :)

Seema: Det tok meg mange år å kjøpe YSL Rive Gauche - nå elsker jeg den. Så av og til må man prøve en parfyme mange ganger over lang tid :) Give it time!

Anonym: Selv foretrekker jeg originalen... :)

Anonym sa...

Hei

Har du luktet på Clean? Hører jo så mye fantastisk om den, men har ikke fått prøvd den selv... Vanskelig å få tak i synes jeg!

Selv sverger jeg til Hot Coiture fra Givenchy :)

Glamourbibliotekaren sa...

Line: Hot Couture er fin! Den har jeg også hatt. Clean-parfymene synes jeg er dørgende kjedelige, for å si det rett ut.. de lukter såpe/vaskemiddel/shampoo. Jeg er ganske lei av dem, for da jeg var i New York en sommer for tre år siden, luktet det Clean OVERALT. ALLE brukte den, evt. kopier av den. Så jeg ble ganske fed-up :) Jeg synes en parfyme skal ha mer personlighet og dybde enn bare å dufte "rent".

Anonym sa...

Takk for mange tips! Jeg har testa en del Guerlain ja, og også Givency. Endte opp med Fendi Palazzo - den delte bekjentskapskretsen opp i elsk/hat...

Populære innlegg