lørdag, oktober 27, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Klær til dåpKjære Glamourbibliotekar!
Om en mnd vil vi feire dåp for min yngste datter. Vi har invitert til uformell fest. Dvs at gjestene ikke skal ha bunad eller dress, men pent tøy. Jeg vil gjerne se litt uformell stilig ut. Se ut som jeg tar vare på meg selv selv om jeg er en travel småbarnsmor. Samtidig må jeg kle meg praktisk (klær som tåler klatring på fanget, amming og lignende). Kan du gi meg noen råd for hva som passer til en slik anledning og i hvilke butikker jeg kan finne et passende antrekk?
Mvh
Vibeke


Hei!
Jeg synes det er veldig fint med mørke dressbukser og sko med litt hæl - enten støvletter eller pumps. Dessuten er det veldig tidløst! Hva som er praktisk i forhold til amming er jeg litt usikker på, men hva med en fin ermeløs topp med stropper og en liten jakke eller cardigan utenpå? Eller rett og slett en figursydd skjorte med en tynn trøye under (med en blondekant som stikker opp?) Så kan du f.eks. bruke smykker for å dresse det opp eller ned. Jeg er jo veldig fan av øredobber, så jeg ville dratt håret litt bak ørene, hestehale eller spenner eller bare litt voks, og funnet et par fine øredobber som matchet. Og litt ekstra makeup.

Eventuelt en pen omslagskjole med tynne strømper og pumps - det er et allsidig plagg som kan brukes både til hverdags og fest.

Når det gjelder butikker, så har jeg ikke shoppet klær i Oslo på evigheter, men både Mexx på Steen&Strøm og InWear pleier å ha ganske klassiske fine plagg. Eller kanskje Massimo Dutti i Hegdehaugsveien. Eventuelt små uavhengige butikker som jeg ikke vet navnet på..

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren.

6 kommentarer:

Avil sa...

Eg har ikkje så mykje greie på glamour, men temmeleg god greie på å _prøve_ å vere glamorøs med små born.
;-)
Klær som lett blir krøllete (bomullsbluser) passer ikkje til amming, og øyredobbar er skikkeleg upraktisk med ungar i kravle-gripe-uempatisk-alderen.

Anonym sa...

Pen dressbukse som på bildet, lekre sko med høye hæler og en lekker, gjerne litt pyntet omslagstopp er både pent, passe avslappet og ikke minst ammevennlig med pen singlet under. Oppsatt hår og pene, men ikke hengende øredobber og en litt iøyenfallende ring og/eller armbånd. Smykker og store øreringer funker dessverre dårlig med unger i verste klåalder.

Selv hadde jeg en ganske enkel kjole i pent stoff og fin farge med dyp v-ringning og singlet under da vi døpte vesla. Funket supert til amming.

Anonym sa...

Glad i bunaden, men den måtte henge til fordel for mer praktisk påkledning gjennom våre dåpsfeiringer... Hadde sort drakt med skjørt og jakke og en pen kremfarget topp med generøs v-drapering i front, veldig lettvint ved amming. Tett perlekjede i halsen og studs i ørene. Litt glamour må det være!

Avil sa...

Oi, nei, dropp perlehalsbandet!
Eg hadde mitt finaste (arva frå oldemor) på meg i barnedåp, og det var ikkje så morsomt då ei lita barnehand greip tak og det låg perler overalt. Eg har aldri fått det knytta igjen, perlene ligg pent i eske, og det viste seg å mangla nokre.

:-(

Anonym sa...

Jeg har hatt både øredobber og halsbånd gjennom mange år med viltre krabater uten å oppleve noe ødeleggende. Syns forslaget var veldig fint, skjorta trenger jo ikke være av den krøllete sorten...
På denne tiden i livet er det utrolig deilig å få se bra ut en dag :-)

Linda K sa...

jag skulle satsa på en fin omlottklänning. Det är jättefint och kvinnligt men ändå inte för uppklätt. Mönstrad elelr enfärgad beroende på hur festlig man vill vara. Och den borde fungera bra för amning, bara att lossa på knuten i midjan lite.

några fina högklackade skor till det och jag tror du blir en riktig kalaspingla, som vi säger i sverige :D

Populære innlegg