onsdag, oktober 31, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Roma


Buon giorno, bibliotecario bella!
I mai skal jeg og en kollega noen dager til Roma i forkant av en prosjekt-samling. Vi skal være der fra fredag til mandag. Har noen noe anbefalinger på overnatting? Både konkrete hotell, og områder det lønner seg å bo i, eller holde seg unna. Andre gode tips med tanke på attraksjoner, og også hva som lønner seg å gjøre når, taes i mot med glede. Dette vil jo være i helg, så kanskje er det noe som er stengt, eller overfylt på visse tidspunkt. Kjør på med tips, Anna Lovinda er mottagelig for alt! :-)
Grazie!

Hei Anna Lovinda, Her er noen Roma-tips når det gjelder sko og shopping, men jeg tror gjerne vi kan la leserne komme med sine forslag som vanlig. Hoteller? Severdigheter? Andre tips?

mvh Glamourbibliotekaren


13 kommentarer:

  1. Anonym10:45

    Oioi, det er så mykje ein kan seie om Roma. Fyrst av alt; masse folk og masse turistattraksjonar. Her er nokre tips for å unngå det verste:

    Eg vil anbefale området Testaccio til overnatting. Det er eit flott område, der ein verkeleg får kjensla av å vere i Italia. Det er ekte. Der kan du feks besøke appelsinhagen, som har fantastisk utsikt. Og du kan sjekke ut "nøkkelholet", som også er kjend.

    For god mat vil eg anbefale Augusto i Trastevere, ver tidleg ute for det er laaaang kø på kvelden. Baren Feni og Fris er også kjempe koseleg i same strøk. Anbefaler også å gå i Bramante sin bakgård, som ligg like i nærleiken av Piazza Navona.

    Til sist: IS. Gå til St.Crispini, like ved Fontana di Trevi. Fantastisk god honningis blant anna.

    God Tur!

    SvarSlett
  2. Bo sentralt, og rusle rundt i gatene på kvelden, det er en utrolig fin stemning der...

    SvarSlett
  3. Anonym14:10

    Jeg som akkurat skulle inn og spørre om PARIS! :) Jeg får lagre meg Roma-tipsene også. Takk!

    Uansett, litt sånn på hyrten og styrten før jeg og min kjære reiser til paris på fredag: Har du noen gode tips til hva man absolutt bør prioritere å se og gjøre? Spisesteder? Hvilke severdigheter er viktigst, synes du? Vakre steder? Markeder? Annet morsomt?

    Hilsen ene halvdel av turtelduepar :)

    SvarSlett
  4. Anonym18:37

    Tenkte jeg skulle spørre la femme om en liten ting. Hvilke hotell skal du bo på? Skal til Paris i januar og har store problemer med å finne et hotell som ser trivelig ut. De som virker koselige er altfor dyre. Håper det er greit at jeg spør om dette her:)

    SvarSlett
  5. Anonym20:28

    http://www.the-beehive.com/

    fantastisk:)

    SvarSlett
  6. Anonym00:35

    Jeg er sikkert ikke den første som nevner dette, men du ligner virkelig på Audrey Hepburn når du har glam'et deg.

    SvarSlett
  7. Siden det har dreiet over til Paris, vil jeg bare anbefale dette veldig søte hotellet som også ligger svært sentralt: http://lesdegreshotel.monsite.wanadoo.fr/page2.html

    SvarSlett
  8. Anonym11:14

    Hvis man har lyst på en konsert, er det nye Parco della Musica et utrolig flott sted - inklusiv en god bokhandel og musikkbutikk. Her spilles de fleste genre. http://www.auditorium.com/

    Caffe Greco i den ekslusive handlegaten Via dei Condotti, nr. 86, er verdt å få med seg. Det er Romas eldste kafe, og dette var stamstedet for en rekke kunstnere når de oppholdt seg i Roma, f.eks. Ibsen, Grieg, Undset, H. C. Andersen, James Joyce, Liszt, Mendelssohn m.fl.

    Jeg vil anbefale å lese om Roma på forhånd, f.eks. ta for seg kunstnerbiografier, en historisk periode, eller lese om et område. Selv leste jeg om - og gikk i "fotsporene" til billedhuggeren og arkitekten Giovanni Bernini og fikk dermed med meg utrolig mye spennende i hele byen.

    SvarSlett
  9. Anonym20:49

    Takker for gode tips så langt, selv om det også ble en runde om Paris. :-D
    Jeg skjønner at leserne har mye å anbefale, som ikke er de standard turistmagnetene. Men....det er første gang jeg er i Roma, og synes jeg skal få med meg noe av det som er stort og gammelt, så...noen tips til hvordan best å nærme seg dette?
    Men kom gjerne med flere tips om f.eks sko og smykke-kjøp i samme slengen.
    Jeg har innarbeidet et tradisjon for å kvitte meg med et plagg om et nytt kommer inn i skapet, men i forhold til sko, gjelder ikke dette. Da er det bare å stable i høyden!

    SvarSlett
  10. Anonym22:25

    Oh, hvis du skal ha sko (og ikke trenger å snu på kronene :p) mååå du jo gå til Bottega Veneta!

    SvarSlett
  11. Anonym23:32

    Fyrste gong i Roma:
    Etter å ha gått ei ukjend mengde trapper opp til toppen av kuppelen i Peterskyrkja får du ein fantastisk fin utsikt over byen.. Og Petersplassen!

    Kan anbefalast!

    SvarSlett

Takk for din kommentar!