tirsdag, desember 04, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 4


I dag er det på tide å bestille billetter til forestillinger eller konserter i forbindelse med julen. Mye er nok utsolgt allerede, så det er i allefall ikke noe poeng i å vente! Selv klarte jeg å sikre meg to billetter til Nøtteknekkeren, noe jeg i grunnen gjør årlig, men i år blir det jo nesten litt vemodig i og med at det er siste oppsetning i den gamle operaen. (og så vidt jeg vet, er det fremdeles billetter igjen til Young Neils på Rockefeller lillejulaften!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Har du noen flere anbefalinger til førjulskonserter/opsettninger? Jeg kjenner ikke så godt til tradisjonene i Oslo.
Jeg har billetter til nøtteknekkeren, og gleder meg stort. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Young Neils har jo virkelig blitt en lang tradisjon nå. Det er altså Neil Young-coverbandet til Lars Lillo-Stenberg, og de spiller alltid på Rockefeller lillejulaften (og ofte dagen før også). Penthouse Playboys vrikker som vanlig julen inn litt tidligere i desember. Det er riktignok noen år siden jeg var på deres konsert sist, men det var jo moro den gang i allefall.

Noe av det aller morsomste er julekonsertene til jazzkvartetten The Source på Cosmopolite. De har med seg en rekke gjesteartister, ofte fra Norge, Midt-Østen og Afrika, som synger og spiller norske julesanger på en litt uvanlig og sprek måte. (14. og 15. desember.)

Ellers er det Reisen til julestjernen på Nationaltheatret.

Når det gjelder klassiske konserter, varierer dette fra år til år. Cæciliaforeningen på Frogner setter nesten alltid opp juleoratoriet av Bach, og i år er det to dager før jul eller noe sånt. Oslo domkor har en knallfin julekonsert hvert år (i trefoldighetskirken). Ellers bør du ta en titt i avisa; det er mye som skjer!

hilsen kulturformidlerbibliotekaren

Populære innlegg