tirsdag, desember 04, 2007

En presentasjon for nye lesere



I dag er det kvartfinaler i denne bloggkåringen, og ettersom jeg er en slags outsider i bloggmiljøet (jeg kjenner ingen der og vet ikke hvordan jeg havnet i denne konkurransen), føler jeg det er på tide å presentere meg litt - eller kanskje oppsummere bloggen litt, til glede for gamle og nye lesere. Ingen skitten valgkamp fra min side, altså. Ergo:

Glamourbibliotekarens CV
Personalia: Musikkbibliotekar, gift med en musiker
Utdanning: Kunsthistorie og teatervitenskap fra Blindern, bibliotekarutdanning fra HiO (+musikklinje på videreg. og folkehøgskole)
Hovedinteresse: Musikk
Andre interesser: Reising, konserter, kunst, arkitektur, litteratur, film, old-school glamour
Andre blogger: Ja, musikkblogg

Begrepet "Glamourbibliotekaren" oppstod under studietiden ved HiO for 8 år siden, da jeg innså at bibliotekvesenet behøvde en makeover. I tråd med biblioteklovens gratisprinsipp, ble "Glamourhjelpen kommer" opprettet som en webtjeneste via html/perl-programmering (altså en skoleoppgave) - noe som etterhvert tok litt for mye tid, så da bloggmediet for alvor tok av, var det et naturlig alternativ. Og nå svares det jevnlig på glamourspørsmål her i bloggen. Interaktivitet er en av drivkreftene bak.

Glamourbibliotekarens blogg er ment å være en inspirasjon til å ta en pust i bakken og nyte hverdagslivets gleder i vår stressede samtid. Det kan være vakre kjoler, fine filmer, musikk, bilder, gode teer, klescollager, det gode liv, tips om ting som bør oppleves. "Glamorøs fredag" er et forsøk på å gjøre ukens siste arbeidsdag til en fest... Sånn sett er dette en temablogg, ikke en dagbokblogg, og heller ikke en blogg som tar opp aktuelle nyhetssaker og diskuterer dem. Det er ikke dermed sagt at Glamourbibliotekaren er en ukritisk person... hvilket trofaste lesere nok har fått med seg opptil flere ganger. (Men jeg valgte en blogg-genre, og holder meg følgelig til den.)




Det er ikke en blogg om kortlivede trender. De finner jeg lite interessante, med mindre noen behersker det å gjøre dem til sine egne.
Det er ikke en blogg om kjendiser. De finner jeg enda mindre interessante.
En shoppingblogg er det heller ikke. Vårt overforbruk og sterke kjøpetrang skremmer meg. At unge jenter karakteriserer shopping som hobby, synes jeg virker veldig trist og tomt. Glamourbibliotekaren velger markedet på Vestkanttorget over Bogstadveien any day.

Hovedidé: Alle må finne sitt glamournivå. Det er helt individuelt. Men glamour er det som får en person til å stråle, være glad og lykkelig og snill mot andre. Det kan være alt fra en tur i skogen til gleden over en fin konsert. En definisjon skal i allefall ikke prakkes på andre, for som sagt: Det er individuelt. Men for meg ligger virkelig ikke lykken i en Louis Vuitton-veske.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Nominasjonen av deg har vist seg heilt på sin plass. Du ligg øverst på stemmetoppen!

Jørn Roeim sa...

Jeg stemmer og stemmer.

Glamourbibliotekaren sa...

Avil: Aha, var det du som nominerte meg kanskje? :)

Te: Takk! Jeg så at du hadde stemt i det som heter "Skravletavla", men det teller dessverre ikke - så du får prøve igjen i kommentarfeltet nederst, under avstemmingen! :)

Anonym sa...

Dette var en fin oppsummering syns jeg.
Og jeg syns bloggen din er super, nettopp fordi den ikke er "som alle andre sin". Keep up the good work (også skal jeg løpe innom og stemme på deg i løpet av dagen :), må bare komme opp med en goood begrunnelse og håpe at det skaffer en ekstra stemme :))

Jørn Roeim sa...

Nå er ekstrastemme riktig avgitt håper jeg. Beklager treg oppfattelse.
Enig med guro forresten: Fin oppsummering. Som alt annet.

Esquil sa...

Det hadde vært vakkert om det var Avil, men jeg tipper det var Delirium som nominerte deg :)

Selv om jeg ikke føler meg i målgruppen for bloggen er det en gjennomført blogg med imponerende lesertall, derfor enig med avil i at en eventuell seier vil være fortjent. Også artig at en norskspråklig blogspotblogg har fått såpass volum uten hjelp fra tabloidavisene. Likte det du sa om kjøpepress, oppfatter ikke automatisk den holdningen i denne bloggsjangeren.

Anonym sa...

En selvfølge at du har fått og får stemmen min i konkurransen. Du er den første og eneste bloggen jeg følger jevnlig. Hvorfor? Fordi:
- du skriver godt.
- du tør følge dine egne "trender"
- du oppfordrer til å finne sin egen stil, hvor klær kun er en liten del som bidrar til lettere å vise omverdenen hvem "_du_" er.. Stil er så uendelig mye mer enn en ny genser..;)
- fordi jeg lærer en masse om klassisk musikk etc, som det nok er veldig tvilsomt om jeg ellers hadde lært noe om/hørt på..
Så tusen takk, og regner med du går av med seieren i finalen:)

Anonym sa...

Eg nominerte deg til den Gyldne Q, men her er det, som Eskil seier, Delirium som får æra.

Glamourbibliotekaren sa...

Guro: Takk for det! :)

Te: Takk og takk, det ordnet seg til slutt! :)

Esquil: Takk for oppklaringen! Og for flotte ord! :)

Glamstudent: Takk, nå blir jeg nesten rørt :)

Avil: Aha. Men takk for den forrige nominasjonen, den gikk meg også hus forbi! :-D

Anonym sa...

Utrolig spennende med litt "behind the scenes"stoff! Litt bakgrunnsinfo :)

Du er interessant, inspirerende og vakker! :)

(Det så jeg bl.a da jeg ved en tilfeldighet kom til å trykke på bildet ditt av de søte, gamle rammene. Inni en av dem, finnes du - og din gemal - som brudepar. Omriss og skygger gav meg en idé om naturlig skjønnhet og et vakkert smil :-)

Ha en god dag! Har stemt!

Am.

Glamourbibliotekaren sa...

Amélie: Tusen takk! :) Det var hyggelig. Det skal godt gjøres å få noe inntrykk av det bittelille bildet, men du la vel kanskje litt godvilje til :)

Anonym sa...

Heia, heia, - din blogg er en av få som jeg leser daglig; - mya pga musikkbloggen din som er grundig og gjennomarbeidet. Du har din helt egen stil, pluss i margen.

Glamourbibliotekaren sa...

Elin: Tusen takk for det! :)

Anonym sa...

Du vet den følelsen man får når man kommer sliten hjem fra jobb og et velskrevet magasin med vakre illustrasjoner ligger i postkassen? Muligheten til å få noen ideer, tanker og inspirasjon, pent pakket inn med vakre bilder og godt formulert språk? Slik er det med bloggen din. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Trine: Takk, det var veldig pent sagt! Gjenta gjerne det der i kommentarfeltet til morgendagens semifinale... ;-)

Anonym sa...

Hei. Jeg oppdaget bloggen din i går og må bare si at den er helt fantastisk ! Så her kommer jeg til å lese ofte :)

Populære innlegg