torsdag, desember 06, 2007

Ken Burns' JAZZ


Jeg har tidligere skrevet en liste over alternative julegaver, og jeg har tipset om Dab-radio som en nyttegave til de som hører mye på radio og gjerne vil ha tilgang til NRKs spesialkanaler. Her er et annet tips til musikkglade mennesker med interesse for historie: Dokumentarserien JAZZ av Ken Burns. Man kan bestille den på nettet, men jeg tror enkelte platekompaniet-avdelinger har den også. Den har gått på NRK2 - den var et velkomment alternativ til alt annet på fredagskvelden høsten for to år siden, med reprise i fjor. Den tar for seg samfunnet, hvilke levekår musikken og musikerne hadde, raseskiller, doptragedier, men hele tiden med fokus på den fine fine musikken og de dyktige musikerne som komponerte og utøvde den. Høydepunktet: Episoden om Coltrane. Den gikk rett i hjertet. Siste setning; "John William Coltrane died on July 14th from liver cancer. He was forty years old." leses opp mens vakre vakre "Naima" spilles i bakgrunnen, og man ser Coltrane hånd i hånd med sin to år gamle sønn Ravi... Jeg gråter hver gang.

Impulse-foto av Ch. Stewart

2 kommentarer:

arne sa...

Coltrane-episoden likte jeg også godt, så forreaten i Bare jazz i dag at A love supreme er kommet på nytt i vinyl (men jeg har jo både den gamle vinylutgaven og luksusboksen på cd, det får vel være nok.) Men dvd-en kunne være et julegavetips til sønnen min...

Glamourbibliotekaren sa...

Aha.. kanskje gavetips til glamourgemalen... Vi har bare en vanlig u-luksus på cd. Takk!
Jeg så forresten at Ken Burns Jazz kostet 599 på Platekompaniet i Stortingsgata, men på nettsidene deres er det 499. Jeg tror det var 499 på Platekompaniet på Majorstua den gang jeg kjøpte den også.

Populære innlegg