torsdag, desember 06, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Hoteller osv i New York

Skøytebanen i Central Park er fremdeles åpen i april! (bildet er tatt sist påske)

Hej, Tack för din inspirerande blogg som jag troget har läst i något år! Därför vet jag att du är något av en expert på New York och eftersom min man och jag planerar att åka dit för första gången i april undrar jag om du har tid att komma med några förslag... Jag har läst att du tycker om The library hotel men jag undrar också om du kan rekommendera några andra hotell? Jag är inte ute efter billigast tänkbara utan hotell med personlighet, bra placering, lite (eller mycket) lyx. Känner du till The giraffe eller Roger Smith's? Är hotellfrukostarna i New York generellt dåliga? Har du också några förslag på affärer vi inte ska missa? När det gäller kläder är jag väl närmast Filippa K.-typen men kan tänka mig att blanda upp med lite Noa Noa eller Odd Molly, om du förstår :-). Jag gillar också parfym och böcker!
Tack på förhand! Vänliga hälsningar, K.

Hei og takk for mail! New York er virkelig et never-ending tema her i bloggen, så jeg svarer gladelig på alle spørsmål.

Altså, Library Hotel stod virkelig til mine forventninger, så jeg vil absolutt anbefale det hvis du har den minste interesse for bøker eller bibliotekverdenen. Beliggenheten er helt perfekt - et kvartal unna biblioteket og Bryant Park, og Chrysler building i motsatt retning. Ellers har jeg hørt lovord om SoHo Grand, Four Seasons og Gramercy Park Hotel, men de er jo ikke akkurat billige... Morgan's i Midtown er et par nivåer rimeligere. Hvis du heller vil gå for den sjarmerende varianten, kan du prøve The Gershwin, eller hvorfor ikke Hotel Chelsea , med dets imponerende gjesteliste (Warhol spilte inn film her, Dylan og Piaf har bodd her, Mark Twain, Tennessee Williams, Simone de Beauvoir...). Eller leie et loft hos kunstnere i SoHo (Jeg kjenner ikke til de hotellene du nevnte, men de er sikkert helt ok).

Hotellfrokosten på Library hotel var enkel men fin - bagels, kuvertpålegg, mange forskjellige frokostblandinger, mange kaffetyper, frisk fruktsalat. På det andre hotellet jeg har bodd, var det ikke frokost inkludert i prisen, men man kunne spise i en diner i nabohuset til lav pris. Det er nok ikke så vanlig at frokost er inkludert, i allefall ikke på middelklassehotell.

Når det gjelder butikker, har jeg skrevet om det før, så du kan jo ta en titt her -og her er forrige glamourspørsmål om New York med en god del andre tips. Ellers synes jeg absolutt du skal oppsøke Anthropologie... Den butikken må være midt i blinken for deg. Det ligger en på 5th ave. og 16.str, og en på Broadway i SoHo.

Parfymebutikker: Sjekk parfymediskene på Bergdorf Goodman's, Henry Bendel's, Bloomingdale's, Saks og Barney's, og spesialbutikken Aedes på 9 Christopher street i West Village (den er veldig liten, og man må ringe på døra). L'Artisan Parfumeur har en fin liten butikk i Thompson Str. i SoHo. Jo Malone finner du på Madison ave., og der ligger det også en Bond no.9-butikk. På toppen av det japanske varehuset Takashimaya på 5th ave. finner du en parfymeavdeling også.

Bokhandler: Den gigantiske bruktbokhandelen The Strand er jo en klassiker. Barnes & Noble har mange avdelinger rundtom i byen, og ellers finnes det mange små koselige bokhandler med bøker fra tak til gulv. Særlig i universitetsområdene (Columbia på Upper West og NYC University i Greenwich). Her kan du kanskje finne noe.

Ellers vil jeg anbefale en tur i operaen (enten Metropolitan eller New York City Opera), en kveld på Village Vanguard, og en lang vandring i Brooklyn.

GOD TUR!!
mvh
Glamourbibliotekaren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg forsøkte å kommentere tidligere i dag, men det gikk tydeligvis åt skogen... :)

Så da sier jeg igjen, jeg som fortsatt drømmer om en reise til New York, skal i alle fall nyte av Romeo&Julie direkte overført i HD fra The Met Opera in New York!

http://www.tiff.no/?id=130

Så spennende å få oppleve noe slikt i vår lille Tromsøby.

Glamourbibliotekaren sa...

Ingeniør: Så spennende!! Netrebko og Alagna, live fra The Met... bra tiltak, absolutt!!

Angående kommentarer, så er det mye rot for tiden. Jeg får ikke beskjed om at det er kommet kommentarer, kommentarer forsvinner, jeg aner ikke hva som skjer. Du får bare prøve igjen hvis de ikke dukker opp! :)

Populære innlegg