torsdag, februar 07, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Warszawa

Her skulle jeg egentlig hatt et bybilde fra Warszawa, men så fant jeg denne platen med samme navn.. mye morsommere!


Hei, Glamourbibliotekaren! Vi er tre damer som skal reise til Warszawa i slutten av april. Har du noen tips til shopping i denne for oss ukjente byen? Tips til andre hyggelig ting å gjøre i Warszawa mottas også gjerne. Ingrid


Hei! Der har jeg aldri vært! Lesere, har dere noe å bidra med? Fyr løs!

mvh
Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Warszawa er en by full av kontraster. På grunn av at byen ble totalbombet under VKII er det nå gjenoppbygde bygninger og kommunistiske monstre om hverandre, men dette er en del av skjønnheten og spenningen.

Jeg vil absolutt anbefale dere å gå i gamlebyen, som er veldig vakkert gjenoppbygget og kongsslottet som er like i nærheten.

Ellers er Wilanow-parken og palasset verdt et besøk. Om våren blomstrer magnoliatrærne og det er et nydelig syn.
http://www.wilanow-palac.art.pl/index.php

Til slutt, av glamorøse og vakre ting vil jeg anbefale Lazienki-parken, hvor det bor mange nydelige påfugler som har parringssesong om våren, og derfor også den vakreste fjærpryden i denne årstiden.

Ellers er det veldig billig, mye god mat og billig shopping med noen fantastiske kjøpesentra litt utenfor selve sentrum. Ett tips: Som i alle Europeiske byer - hold på lommeboken.

Lykke til!
(Beklager langt svar)
Kjempefin blogg forresten!
Eva

Anonym sa...

Jeg støtter Eva, Warszawa er skikkelig digg! Det ligger masse bra shoppingsentre, noen også i byen, like ved kulturpalasset bl.a. Det er også mange kule jazz-klubber.
Jeg anbefaler dere å ta med Lonely Planet guiden, den har masse gode tips!!
Kos dere!!

Anonym sa...

Jeg skal til Krakow i slutten av april, så hvis noen har tips om den byen så tar jeg gjerne imot:)

Anonym sa...

Enig med Eva, jeg ogsaa. Gamlebyen og palasser er virkelig noe aa faa med seg! Vil gjerne legge til at noen av restaurantene i Gamlebyen serverer fantastisk god mat til en utrolig bra pris!! Vi var flere ganger paa en som het Jazz bistro eller noe saant.

Anonym sa...

Randi: Top Krakow-tips. Bo på Alef!
www.alef.pl en eklektisk restaurant med gjesterom, ikke et hotell i vanlig forstand (pass på at du booker på restauranten og ikke hotel alef), ligger på et torg med mange barer/caféer i den gamle jødiske bydelen og er bare helt nyyydelig (sjekk bildene på hjemmesiden). Vi bodde (og spiste for det meste) der, fikk med oss en nydelig klezmer-konsert med Joschka Lieberman-trio, visstnok et navn innen klezmer. Gangavstand til sentrum. Snakket med guide-tjenesten i enden av torget, og fikk en skreddersydd, guidet fottur til en billig penge, og tips om caféer og steder vi ikke hadde funnet fram til selv. Krakow er veldig koselig!

Anonym sa...

Takk for tips glamantropologen. Vi har allerede bestilt hotell, men jeg kan godt tenke meg å spise middag på den restauranten:)

Anonym sa...

Var i Warszawa i juni 2007. En by som absolutt passer for jentetur. Shoppingsenteret rett over gaten for Hotel Marriot er ypperlig (stor glass bygning) og inneholder alt jenter på tur kan ønske seg. Anbefaler også "Hotel Marriot"-helt fantatsisk service. "The Palace on the water er flott å få med seg. "The Fukiera House" eller "Fukier" serverer polske tradisjonsretter samt nyere kreasjoner, fantastisk service, dyrt i polsk målestokk men absolutt verdt pengene. Denne restauramten ligger inntil torget i gamlebyen.

God tur:)

Populære innlegg