fredag, mars 07, 2008

Clara klok

Ah! Et befriende innlegg hos Clara i dag. Jeg er så enig! Vel legger jeg ut bilder av fine kjoler, noen bilder fra visninger under moteuker osv, men kun med tanke på inspirasjon og informasjon (man er jo bibliotekar og dermed informasjons-pliktig). Blader eller nettsteder som sier hva som er hot or not, inne og ute, kjendismote, hvordan kle seg som Posh - ikke for meg. Man kan la seg inspirere av andre, så klart, men jeg har i allefall fått nok av alle som hyller Kate Moss eller Olsentvillingene (eller Olsen Brothers, haha) overalt hvor man snur seg. Det er så kjedelig når noen dikterer "nå skal det være sånn og sånn". Man er da individuell, tross alt.

Akkurat dette er en av grunnene til at jeg synes det blir litt misvisende å kalle dette en moteblogg. For trendy, vel, det har jeg aldri vært.

11 kommentarer:

Eva sa...

Jeg er helt enig! Personlig er jeg mest opptatt av å finne ting jeg liker som kler figuren min, ikke det som er mest trendy.

Det er trist å se jenter som går i helt like klær hver sommer (sigøynerskjørt, tunika + tights, osv.) Man mister mangfoldet og individualiteten som burde prege byen. Og dessverre er ikke alltid trendy plagg like fint. Det er faktisk ikke sånn at alle figurer kler skinny-jeans, og det å bruke tights som bukse... Uff! Jeg føler at jeg kommer inn i noens personlige sfære ved å se lårene deres i relieff.

Nå ble jo dette veldig spesifikt til det som er in nå, men poenget mitt er at jeg savner mangfold og forståelse for hva som ser fint ut på hver og en. Vi er ikke like, og behøver ikke å kle oss likt!

Anonym sa...

Ja Clara er underbar, og det er Glamourbibliotekaren også :-)

Anonym sa...

til eva: men må man absolutt uttrykke seg gjennom hva man har på seg? hvis man ikke greier å se menneskers individualitet fordi de har på seg masseproduserte mote-antrekk må man vel heller trene på å se litt lenger?
misforstå meg rett, jeg digger klær og liker å bruke tid på min egen stil, men jeg krever ikke at andre skal gjøre detsamme..

Eva sa...

Kia: I innlegget sikter jeg egentlig til det visuelle ved at veldig mange følger den samme trenden. Da alle gikk i poncho var det ikke like morsomt å se hva andre hadde på seg, fordi det ble ganske monotont og uinnspirerende.

Ellers syns jeg du berører et veldig vanskelig tema, som jeg tenker mye på. Jeg lurer nemlig på om det er bra at det man har på seg skal uttrykke noe mer enn bare at det er klær. Det er kanskje derfor jeg kler meg forholdsvis nøytralt (noen vil kanskje til og med si kjedelig). Jeg liker heller ikke stereotyper, selv om jeg sikkert også selv henfaller til å putte folk i bås. Det er nå slik i dag at klær skal symbolisere og signalisere, og man skal lese personligheter utifra klesstil. Jeg tror ikke det er så bra. Æh, dette er vanskelig og sikkert veldig rotete, men jeg klarer ikke å ordne tankene mine enda. Det er som sagt et vanskelig tema.

Anonym sa...

Enig, enig. Selv om jeg selv er opptatt av trender og skriver om det, så handler det om inspirasjon, og akkurat det begrenser seg overhodet ikke til hva som er in. Det er akkurat der det blir feil for meg, når man skal sette begrensninger på hva folk "kan" gå med. Når man leser Costume og føler seg truffet fordi halvparten av det som står på "not" listen er ting man selv elsker. Når man må pakke ned de skinny jeansene for nå er det slengbukser som gjelder. Så selv om må innrømme at jeg synes trender kan være kjempespennende, så synes jeg det er trist når det er det som dikterer hva man skal gå med. Selv om jeg kanskje ikke er flink nok til å uttrykke det i min egen blogg (jeg unngår mest å bry meg om hva som angivelig er ut og alt det der), så synes jeg det er veldig viktig å gi rom for alle stiler og alle måter å uttrykke seg gjennom klær på. Være seg om man er trendy, liker å skille seg ut eller helst satser på en klassisk stil. Folk er forskjellige.

Glamourbibliotekaren sa...

Eva og Kia: jeg synes det høres ut som at dere egentlig mener det samme :)

KjerstiF: Takk for det :)

Agathe: Nemlig! Forøvrig kjører du din egen suverene greie, fortsett med det! :)

Anonym sa...

flott innlegg Agathe, og dere andre også! Ja, vi er forskjellige, og som musikksmaken er forskjellig, og mer eller mindre utviklet (noen bryr seg jo ikke særlig om å lytte til musikk og hører på det som tilfeldigvis er i omgivelsene), er også klessmaken forskjellig. Noen legger mye vekt på stil og estetikk, andre legger mest vekt på det praktiske og det ikke å skille seg ut. Og ingen av oss orker å fokusere på stil og estetikk og glamour hele tiden - noen ganger dreier jo det å kle seg mest om det enkle, naturlige behovet for å dekke seg til og beskytte seg mot sol, vind og kulde.. Derfor så flott med prosjektet glamorøs fredag! Direktiver er ikke bra, enten de gjelder hva man bør ha på, eller de sier at man ikke skal bry seg om noe så overfladisk som klær.

Anonym sa...

vi mener nok nesten det samme, men jeg vil fremheve atjeg synes folk skal få kle seg så lite flatterende de vil uten at vi bedømmer dem som "dårligere" på noe nivå. for mange er klær rett og slett bare funksjonelle (noe en poncho ikke er ;) ), og ikke estetiske objekter. Litt som at fotball for meg først og fremst er trening, men for andre underholdning/ livsnødvendig/ livet selv.

Skjønner? kanskje? enig i at dette er vanskelige greier. men innmari spennende..

Anonym sa...

jeg reperterte visst sol litt. kloke tanker kan ikke gjentas for ofte (jo, det kan de, men to runder takler vi :) ).

Aquarell sa...

Rett rett rett....

Det er det unike, det særegne og spesielle som viser det ekte mennesket...

Anonym sa...

Men det har jo vært rimelig "trendy" å ha Audrey Hepburn som inspirasjon en GOD stund nå;-)

Populære innlegg