mandag, juni 09, 2008

L'Artisan Parfumeur!Mine bønner er hørt - L'Artisan parfumeur finnes nå i Oslo!
(Det nærmeste hittil har vært Cow i Stockholm som har et utvalg - ellers må man utenfor Norden. Mine er fra Lucca, New York (2) og Stockholm.)

L'Artisan er mye omtalt her i bloggen, og jeg er stor fan - dette er komplekse dufter som det ligger mye tanke bak. Det er kjente "neser" eller duftkunstnere som skaper dem. Det er ikke friske og lette og anonyme dufter som bare skal lukte rent. De har tvertimot sterk personlighet, og man må virkelig MENE det når man bærer dem.

I Jacob Aalls gate på Majorstua ligger den lille nyåpnede Heaven Scent - ikke så ulik andre L'Artisan-butikker jeg har vært på i Paris og New York, med svarte hyller og de klassiske svarte L'Artisan-eskene side om side. Midt på gulvet: Et rundt bord med alle testerflaskene. Sånn skal det være! Delikat og lekkert, med plass og tid til å sniffe og snuse og bli forelsket.

De fører også de freshe parfymene til The Different Company og Eau d'Italie, og Miller Harris kan være et aktuelt navn litt senere. Lekre håndlagede duftlys har de også.

Jeg ønsker denne butikken hjertelig velkommen som et etterlengtet tilskudd i Oslos parfymeverden - en verden som er temmelig liten fra før, men nå ser det virkelig lysere ut!
Parfymer fra The Different Company

19 kommentarer:

Hege sa...

Nå ble jeg glad! Passage d`enfer here I come! Har du ellers noen spennende sommerlige dufter å anbefale?

Glamourbibliotekaren sa...

Hmm, nei, jeg tror bare du får sniffe selv - å anbefale parfymer til andre er veldig vanskelig :) Jeg skriver jo bare om det jeg selv liker, så det er igrunnen ikke anbefalinger til andre sånn sett. Du får teste i vei!

Heidi sa...

Hvor mye (omtrent) koster slike parfymer? Eller varierer det veldig?

Anonym sa...

så gøy!! Satt akkurat og skrev ned parfymer som har blitt anbefalt her før også så jeg nå at man kan kjøpe de i Oslo. Da skal jeg dra dit og lukte i helgen ; )

Glamourbibliotekaren sa...

Heidi: De billigste koster femhundreognoe. For en gangs skyld er noe i den genren litt billigere i Norge. I Italia betalte jeg mer :)

Anonym: Hehe, husk nå endelig at jeg ikke direkte anbefaler parfymer til andre, men at jeg skriver om mine egne ;) Jeg kan ikke gå god for at de passer andre. Parfymer er så personlige. Men dra dit og sniff litt, så finner du kanskje noe du liker! :)

glamnovisen sa...

Dit må jeg på neste bytur.. Jeg synes betjeningen er viktig, at de har innsikt og lyst til å få folk ut av mainstream! Og re pris...god parfyme holder mange timer, kanskje i flere år og da synes jeg ikke 5-600 er dyrt! F.eks - 75 påføringer, god parfyme sitter hvertfall 5 timer, dvs under 2 kr/time å dufte godt. Det er jammen billig glamour!

Fornuftig forsker sa...

Oi, det høres spennende ut... Så ergerlig at jeg nettopp har kjøpt enda en parfyme fra Jo Malone! "Red roses" er helt topp, passer bra om sommeren for den er kraftig og blomstrete, men ikke så kompleks.
Jeg får spare opp penger og ta en tur til Majorstuen utpå høsten.

Glamourbibliotekar, jeg er enig i at man ikke kan anbefale parfymer. Men takket være deg er jeg blitt mye mer eventyrlysten i parfymeveien, og også mer oppmerksom på mer interessante produsenter enn før. Jeg som hadde gitt opp parfyme fordi jeg alltid kjøpte en som duftet akkurat som alle de jeg hadde fra før! Så fortsett å skrive om parfymer.

Et tips: På Heathrow er Jo Malone-parfyme en god del billigere enn ellers i UK. De minste flaskene er £24, ikke £30, osv. Men det kan være litt utplukket, spesielt bodylotion og slikt.

Glamourbibliotekaren sa...

Glamnovisen: HELT enig, ekspertise fra betjeningen er nødvendig når man skal investere i sånt! Og det er slett ikke dyrt, når man ser hva man faktisk får for pengene.

Fornuftig Forsker: That's the spirit! Moro at du har latt deg inspirere! :)

Anonym sa...

Fantastisk! Endelig finnes det en nisje parfymebutikk i Oslo som fører flere av merkene jeg elsker. Denne butikken skal jeg definitivt sjekke ut! Fører de duftlysene til Lártisan? Og eventuelt hvilke andre merker?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja, er det ikke herlig? Jeg husker ikke om de har L'Artisans duftlys, men de hadde noen andre i allefall. Foreløbig har de bare de merkene jeg nevnte.

sol sa...

Veldig bra! Og vi i "provinsen" får håpe at det etterhvert blir etablert mer dristige parfymerier utover i landet også.
Jeg har ikke tenkt over det, men kanskje er parfymeprisene i Norge ikke så høye likevel? Noen som vet hvordan de ligger i forhold til andre land?
Ang. duftlys: Butikken Shine i Trondheim selger sine egne, laget i Paris. De finnes i ulike varianter og er nydelige, synes jeg!

Anonym sa...

Jeg har kun studert butikken fra utsiden på kvelden, og den er virkelig lekker! Deilig med litt storbysus. Etter det jeg kunne se har de duftlys fra både Lártisan, Costes og min desiderte favortitt Mizensir! Og jeg tror de har reiseduftlysene til Lártisan også. Verdens søteste små duftlys som man kan ha med seg på reise. Kanskje de har roomsprays også? Er det noen som vet?

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Ja, det kan jo se ut som om man våger å satse på sånt i Norge, så da er det håp for andre steder enn Oslo også!

Anonym: Nemlig, Mizensir var det jeg tenkte på. Jeg bare glemte navnet :)

Anonym sa...

Glamnovisen: nei, 5-600 for parfyme er helt streit, jeg bare lurte...:)

Heidi

Anonym sa...

Ville bare si at jeg også har parfymevett, så kjøper ikke noe bare fordi noen sier den er fin, enten man snakker om parfyme eller alt mulig annet. Men, hvis man skal lære noe her i livet må man av og til høre på andre og deres erfaringer ; )

Glamourbibliotekaren sa...

Heidi: Det kommer forresten an på om det er Eau de Toilette eller Eau de Parfum - sistnevnte er litt dyrere :)

Anonym: Jo, jeg forstår hva du mener - men andres erfaringer er ikke alltid så mye verdt når det gjelder duft og smak - mennesker er så utrolig forskjellige der. Det er bare det jeg mener.

Kaisa sa...

Hvor i Jacob Aals gate ligger denne? Jeg vil snuse på den store stygge ulven, som du har skrevet om før. :) Fant ikke Heaven Scent på Gule Sider.

Glamourbibliotekaren sa...

Den ligger mellom Valkyriegata og Ole Vig. Mechant Loup er fin, sprayet akkurat en liten dæsj på armen faktisk :)

Eva sa...

Nå har jeg nettopp kommet fra ferie i Roma, hvor jeg har oppdaget utrolig mange, nydelige og interessante parfymerier. Det var ett i Trastevere som hadde veldig mange av Glamourbibliotekarens parfymer, og det var utrolig morsomt å snuse seg gjennom de ulike merkene. Men jeg må si jeg har ganske ulik parfymesmak fra bibliotekaren, men det er jo bare gøy å prøve seg frem.

Populære innlegg