onsdag, juli 30, 2008

Mitsouko

Guerlains klassiker Mitsouko ble lansert i 1919, omkring da tomboystilen (og kvinnefrigjøring, så smått) begynte å gjøre seg gjeldende. Flasken har samme fasong som L'Heure Bleu fra 1912, og det sies at disse to parfymene symboliserer begynnelsen og slutten på første verdenskrig.

Jeg klarer ikke å beskrive denne med egne ord i det hele tatt. Jeg sprayer den på armen og kan overhodet ikke si hva slags noter den har. Den er spesiell, men etterhvert som den roer seg, er det en veldig fin duft som trer fram. (Jeg kjøpte min for tre år siden, men er faktisk litt usikker på om det er den eldre eller den nyere jeg har - for Guerlain har jo også måttet gi etter for presset om å reformulere gamle klassikere for å tilpasse dem til "dagens parfymekrav"...)

Toppnoter: Bergamot, sitron, mandarin, appelsinblomst
Hjertenoter: Fersken, rose, nellik, ylang-ylang
Basenoter: Eikemose, benzoin, vetiver, kanel



10 kommentarer:

Anonym sa...

Lekker flaske. Eller, -flakong er vel en riktigere betegnelse på en sånn utsøkt sak :-)
Høres deilig ut med de blomster-/frukt- og kryddernotene.

Har du forresten vært borti denne:

http://www.osmoz.com/fragrances/Perfumers-Brands/Guerlain/Secret-Intention-by-Guerlain

-og hva kan du i så fall si om den?

Anonym sa...

Morsomt aa se deg beskrive en parfyme jeg proevde bare for et par dager siden. Den lukter skikkelig 'bestemor' paa min hud, og ikke paa den positive bestemormaaten:( Men flaska er jo fin i det minste!

Glamourbibliotekaren sa...

Hagenpåhytta: Nei, det ser ut som det var en limited edition, og jeg kan ikke huske at den fantes her i Norge overhodet.

Alter Ego: Den er ikke akkurat anonym, nei :)

Anonym sa...

"... gi etter for presset..."? Kjære deg - parfymene nå er blitt sinnsykt mye bedre enn de var før! De stinka jo som bare det. Løsemiddel!

Glamourbibliotekaren sa...

Det der varierer veldig og kan ikke generaliseres. Flere av de virkelig gode og velkomponerte gamle duftene har blitt modernisert til det verre. Det er helt i orden å lage nye parfymer, men å "fikse på" gamle og kjære klassikere er ikke alltid bra.

frikke sa...

Jeg hadde denne en gang - og er enig i at den var vanskelig å beskrive duftmessig. Kom frem til at den ikke var søt i alle fall... Etterhvert ble den dessverre litt for gammel, og med litt eddiknyanser var den ikke lengre noe særlig.

Glamourbibliotekaren sa...

Eddik er ikke en heldig parfymenote, nei :) Da er det bare å kvitte seg med den.

Anonym sa...

Jeg hadde Mitsouko for mange år siden, og syntes den var særdeles spennende og magisk. Skuffelsen var stor da jeg skaffet den igjen for et par år siden. Minnet svært lite om den jeg hadde tidligere. Ja, de har ødelagt den!
Nå har jeg Edt (veldig skarp), og jeg tror riktignok Edp er mye bedre. Aller best er ren parfyme tror jeg. Mye rundere og fyldigere

Glamourbibliotekaren sa...

Mm, det er ofte veldig stor forskjell på edt og edp når det gjelder disse klassikerne. Synd de har reformulert den.

frikke sa...

Nei, det var L'Heure Bleue jeg hadde, gitt. Nå ble jeg veldig nysgjerrig på Mitsouku merker jeg.

Populære innlegg