fredag, august 15, 2008

Svar på alle spørsmål (oi, dette ble langt..)


Here we go:
Anonym sa... Er du A-menneske eller B-menneske?
Jeg er i utgangspunktet a-menneske, liker å stå opp tidlig og få mye ut av dagen. Men jeg liker også å være sent oppe.. så jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle meg.

ragnhild sa...
1. Korleis får du tid til å blogga så ofte som du gjer? (Og likevel greia å produsera så mange interessante innlegg?) Har du laga deg ein detaljert dag-for-dag-plan over kva du vil blogga om, sånn framover i tid, slik at du veit med ein gong kva du skal skriva når du set deg ved pcen om morgonen? Eller føregår det rett og slett på den impulsive måten?:-)
2. Viss du måtte ha valt eit anna yrke, kva ville du ha valt då?
3. Har du søsken?
1. Jeg bruker ikke så mye tid på det, har ingen plan, alt skjer impulsivt når jeg kommer på et eller annet. Det eneste faste er en ny "Finn Stilen" ved begynnelsen av hver måned.

2. Kanskje arkitekt. Eller gartner? Eller musikkhistorieprofessor som kunne forske i fred, uten å måtte undervise noe særlig... Ah, det hadde vært noe!!
3. Ja, flere søstre!

skriversken sa...

Okei....mulig disse spørsmålene er stilt før, men here goes (du får bare ignorere dem hvis de er repriser):

1: Hvis du skulle levd i en annen tid, hvilken tid og hvilket sted ville du valgt da?
2: Hvilken ENKELTDUFT liker du best (og nå tenker jeg type "gress" eller "brakkvann", ikke parfyme)
3: Kommer du og hører oss framføre "Skapelsen" av Haydn i Olavshallen i april neste år? ;-)
1. På huneren Attilas tid. Nei, seriously, jeg tror ikke jeg ville levd i en tid der kvinnene ikke var frigjorte eller hadde rettigheter, med dårlige sanitære forhold.. så jeg er relativt fornøyd med å leve nå. Og trives bra i Norge.
2. Erteblomster.
3. Kanskje? Liker Skapelsen veldig godt i allefall!

s sa...
Hva er en perfekt dag for deg?

Oi, det er det ikke noe fasitsvar på. Jeg har det bra i dag! En blomstrende balkong, en kopp te, konsert i kveld, en fornøyd glamourgemal som ser på OL.

anonym sa...
1. Hva liker du best å drikke når du er ute på byen?
2. Har du en favoritt-snack?
3. Hvilken Jane Austen-heltinne liker du best?
1. Te. Og jeg blir litt furten når de ikke har det overalt (hvor vanskelig er det å koke vann og kjøpe inn teposer?)
2. tja... Maltesers kanskje.
3. Jeg har lest Pride&Prejudice flest ganger, så det får bli Elizabeth Bennet.

lille søster sa...
Har du fått noen jobbtilbud eller oppdrag på grunn av bloggen din?

Jeg har fått en del henvendelser om å blogge for magasiner og nettportaler, men jeg har takket pent nei til alle sammen. Jeg vil være 100% uavhengig, blogge om hva jeg vil når jeg vil, og jeg vil ikke forsøple bloggen med logoer eller reklamer. Spiller ingen rolle om jeg ikke tjener noe på den. Penger er ikke alt. I'm not quitting my day job.

julia sa...

1. Føler du deg glamourøs?
2. Har du tenkt å få barn i nærmeste fremtid?
3. Vil du si at du fordeler tiden din svært godt?
1. Haha, det kommer helt an på. Min definisjon av glamour er nok litt annerledes enn mange andres. Jeg føler meg ganske glamorøs her jeg sitter i sola med nyvasket hår og blomstrete skjørt! Sånn generelt forsøker jeg å finne elementer som gjør dagen bra, og det er jo en slags glamour for meg. Glamourfølelsen kan komme av så mangt.
2. Der setter jeg grensa for dere lesere - det er en sak mellom meg og glamourgemalen.
3. Overhodet ikke! Jeg kan være en slacker av dimensjoner, samtidig som jeg liker å ha en viss plan over hva som skal skje. Men jeg skulle så gjerne brukt mer tid på alle bøkene i bokhylla mi!


anonym sa...
1) Hvilken by ville du bosatt deg i hvis du skulle gjøre svenske av deg?
2) Har du noen gang forsøkt disse lavendel oppvask-/gulv-/maskinvaskesåpene? Og er de verdt prisen?
3) Roser eller tulipaner?
Uff, litt usaklige spørsmål ;) Astrid
1) Jeg gjorde nesten Göteborging av meg etter bibliotekskolen - kom inn på musikkstudier på universitetet der. Men så fikk jeg plutselig fast jobb her i Oslo... Jeg kunne tenke meg å bo både i Stockholm og Göteborg, men også på et lite småbruk i Småland eller i Dalarna.. eller ved kysten. Hvis jeg kunne beholde jobben min og jobbe hjemmefra - i Sverige - hadde jeg definitivt bosatt meg på landet.
2) Mener du Ecover? Jeg bruker deres klesvask/oppvaskmaskin/gulvvask og er veldig fornøyd. Litt dyre, men jeg betaler gjerne mer for å være snillere mot miljøet.
3) Tulipaner om vinteren er en herlig og nødvendig luksus, men jeg liker også små lyserosa og lysegule roser på
slike gammeldagse viltvoksende rosebusker som farmor hadde. Langstilkede roser er jeg ikke så veldig glad i. Minner meg om barbiedukker.

ingeborg sa...

Kan du anbefale en god Guerlain-klassiker, altså ikke en av de nyere, men en virkelig klassiker? Jeg har fra før L'Heure Bleue (nydelig!) og Mitsouko (også god, men krever litt tilvenning), og har prøvd Shalimar og Samsara uten helt å falle for dem. Det trenger ikke nødvendigvis være en som selges i Norge.
Tja, min favoritt er egentlig Shalimar, så jeg anbefaler å prøve den igjen! Gå i Guerlainbutikken hvis du reiser til Paris. Der har du klassikerne! Jeg synes generelt det er vanskelig å anbefale parfymer for andre, for det er så individuelt. Man må prøve selv og gjøre seg opp sin egen mening, uten påvirkning fra andre.

eva sa...
Så hyggelig med spørretime! Det er en ting jeg lurer på, og det er hvordan du går frem når du skal kjøpe parfyme. Hva får deg til å ville lukte på den, og hvor mange ganger må du prøve den for å bestemme deg?
Jeg har kjøpt de aller fleste parfymene i utlandet. Jeg marsjerer inn i parfymerier som ser interessante ut, tar et raskt overblikk, og gyver løs på flakongene med liv og lyst. Jeg hopper over alle jeg kan finne i Norge og fokuserer på de jeg ikke har sett før, eller de jeg kjenner til fra artikler og bøker. Har jeg tid, venter jeg et par dager så jeg kan sove på det, eventuelt se om jeg finner en annen som jeg heller har lyst på. Men er jeg bare på gjennomreise, hopper jeg i det. Jeg kjøper aldri parfyme på tax-free. Det er for meg en helt kunstig situasjon.


marte sa...
Godt mulig disse spørsmålene har blitt stilt før, men here it goes:
1) Hvorfor begynte du å blogge?
2) Leser du andre blogger? Evnt hvilke er dine favoritter?
3) Hvor mange lesere har du gjennomsnittlig per dag?

1) Jeg hadde en glamourbibliotekarnettside som jeg laget i 2000, der jeg skrev all html og programmerte (Perl) selv. Det ble dog litt tidkrevende, for mye tid på teknikk og for lite på innhold, så da bloggmediet kom, hoppet jeg galant over til det. Blogg er for meg et verktøy til å fortsette med det jeg allerede drev med, og ikke et sosialt møtested eller en dagbok.
2) Leser veldig få, føler meg ikke helt hjemme i noe bloggmiljø og er som sagt temmelig asosial bloggmessig sett. Men jeg liker Underbara Clara, og de to jeg linker til (Kulturdelen og Bookhouse Girls). Og noen til som jeg ikke leser regelmessig.
3) I fellesferien sank det en del, men den siste uka har jeg hatt et snitt på 1330 unike lesere daglig (og rundt 2000 sidetreff). Dette er ifølge Statcounter, den eneste statistikken jeg har, og hvor nøyaktig den er vet jeg ikke. Det kan godt hende andre statistikkmålere er bedre, men jeg orker ikke styre så mye med sånt :)

donna elvira sa...
1) Hvilken årstid liker du best?
2) Bruker mannen din å lese denne bloggen? :)

1) Jeg er veldig glad i høsten, fargene, de klare dagene, de mørke kveldene, stormene. Og naturligvis våren, når alt våkner til liv igjen og jeg kan så småplanter i vinduskarmen. Sommer er også bra, vinter har sin sjarm, men overgangsperiodene er nok de beste.
2) Av og til - kanskje ikke daglig, men han er veldig supportiv! Derimot har min 68 år gamle far seilt opp som den mest ivrige og engasjerte leseren, haha.

henrikke sa...
1) Snakker du fransk?
2) Jeg har som mål i høst å oppleve mer av Oslo enn bare sentrum, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Hvor er det vakkert og perfekt for en høstlig byvandring?
3) Er det en politisk sak som du er veldig opptatt av?
4) Vet du hvor det har blitt av Agathe med stylebytes.net?
1) Ikke utover det jeg plukket opp hos Helene&Gutta på tidlig 90tall... Jeg kan lese litt fransk, i platecovere og sånt, tonearter, instrumenter, verktyper - men snakkingen er det verre med. (Men jeg fikk femmer i tysk på gymnaset!)
2) mmm... Se på frukttrærne i Ullevål Hageby, gå rundt i gatene på Fagerborg.. eller kanskje aller helst marka!
3) Ja, at FrP ikke skal komme til makta på noe som helst vis. Da flytter jeg til det svenske småbruket som ble nevnt tidligere her. Makan til korttenkt, egoistisk og anti-kulturell politikk skal man lete lenge etter.
4) Nei - regner med hun fikk nok, og det kan jeg forstå. Jeg likte den bloggen veldig godt, men respekterer absolutt behovet for å slutte.

johanne sa... Hvilke konserter vil du anbefale under Oslo jazzfestival?
Nå er det jo ikke så lenge igjen, men jeg vil anbefale Paul Bley i Kulturkirken i kveld kl 19, Jacob Young Group på Victoria kl 18, Atomic på Victoria kl 22, og i morgen: Stacey Kent på Chat Noir kl 19, Ravi Coltrane på Victoria kl 22, og sikkert mange til. (Jeg anbefaler ikke gateparadene - disse gladjazz-paraplydamene skremmer vettet av meg!)

eyeeshare sa...
1) På en livekonsert, klassisk, kanskje kammer, klarer du nyte versjonen som fremføres selv om den ikke er like god som andre du har hørt, eller merker du du sitter og venter på at fremføringen skal bli det du forventer fra tidligere musikkopplevelser av samme stykke?

2) Hvilken eller hvilke egenskaper hos mennesker rundt deg har gledelig overasket deg i det siste? Har du trodd du kjente en person sånn cirka ut og inn for så å ha oppdaget noe helt nytt noe, noe fint?

1) Hvis fremførelsen er annerledes, i en annen versjon, venter jeg jo ikke at den skal forandre seg underveis. Det har jo med tolkning å gjøre. Hvis du mener musikernes spilleferdigheter, kan man jo håpe at det blir bedre underveis (hvis de blir mindre nervøse, f.eks.) - men jeg forsøker heller å nyte musikken. Ikke analysere så mye eller lytte etter feil. Det finnes mange tolkninger og man kan som regel finne noe vakkert i det meste.
2) Åh, vanskelig. Jeg tror ikke jeg har noe svar på det!

catbert sa...

1) Hvem er din favoritt i "Ringenes herre"?

2) Hva er ditt beste glamourtips?
1) Eh.. ikke orkene i allefall. Jeg kan ikke engang navnene på karakterene.. jeg har sett alle filmene, men ikke lest bøkene. Jeg er nok en dårlig fantasyperson.
2) Å gjøre sin egen greie uavhengig av hva motebladene sier er hot or not, slappe litt av og ikke henge seg opp i ubetydelige ting. Å tro på seg selv og sin egen smak. Og å være vennlig og medmenneskelig.

rosa sa...
Har lest bloggen din i 2 år nå, uten å ha bidratt med noe før nå. Jeg er ikke fra oslo, og er i oslo relativt sjeldent. Hva burde jeg få med meg? Kan du lage en hvordan-oppleve-oslo-på-en-helg-i-høst-plan for meg? Da hadde jeg blitt veldig glad.
Oi, det tror jeg blir litt for omfattende her og nå. Følg med på oslopuls.no som har en noenlunde bra oversikt over hva som skjer, hvilke restauranter som er gode osv. Se på emneordet "oslo" her i bloggen, kanskje finner du noe interessant der. Eller send meg en mail og formuler det som et glamourspørsmål, så skal jeg forsøke å svare på det litt mer utfyllende senere.

glamnovisen sa...
Opplever du at dine omgivelser har forventninger til deg mht påkledning / velstelthet som følge av bloggen? Jeg tror jeg ville fått tidvise opprørsønsker!
Isåfall er det verst for dem! :-D Velstelt er jeg nok alltid, men den som tror at jeg tripper rundt i høye hæler og diamantspekkede fingre hver dag, får tro om igjen. Det er ikke det det handler om for min del. Men klart, mange misforstår og tror jeg er mye mer nøye på sånt enn jeg er. De som ser meg jevnlig vet nok bedre :) Uansett, jeg er glad for å være relativt anonym sånn at jeg ikke blir gjenkjent på gata og overanalysert! Terningkastene hadde nok ikke blitt særlig høye. Casual glam er greia for meg i hverdagen.

austen sa...

1) Eg såg Baron von Bulldog kommenterte på sida di for eit tid tilbake. Har du fått tilbakemelding frå andre designarar/motebransjefolk om bloggen din? Veit dette ikkje er ein moteblogg, men heile stemninga på bloggen fungerer jo som ein inspirasjon for mange!
2)
kva er din yndlingsleppestift i fargen raud? (Du må velje ein)
1) Noen har jeg nok fått, men inspirasjonen tror jeg de finner andre steder enn her. (Men jeg ble veldig glad og ydmyk i vinter da jeg fikk mail fra min norske yndlingsdesigner!)
2) Da tror jeg jeg velger Chanel Hydrabase i fargen Barcelona Red!

katrine sa...

I likhet med Julia lurer jeg på om det foreligger planer for familieforøkelse? En känslig fråga, men det er nå det jeg lurer mest på, siden du ber oss spørre...
Og da svarer jeg som jeg svarte Julia - det er en sak mellom meg og min mann, og ikke dere lesere :) (No offence!)

micha sa...
1) Hvilke er dine favorittneglelakker?
2) Siden du holder på å pakke ut av kofferten...Har du pakket ut noen ubrukte klær? (Dvs pakker du med deg for mye når du skal på ferie/tur?)
3) Hvor ofte pusser du skoene dine?
Smil til deg!
1) Tja.. jeg liker Mavala og Essie best, tror jeg. Ingen spesiell farge. Chanel sine er lekre, men jeg synes ikke kvaliteten er optimal.
2) Jeg brukte ikke badedrakten nå sist... Når været er såpass uforutsigbart, må man liksom pakke både til varme og kulde, sol og regn. Prøver å begrense meg, dog.
3) Øøøh.. jeg vet ikke om jeg har noen sko som krever pussing...

anonym sa...
Hvilke bøker har du å anbefale?
De fleste i kategorien "Glamourbibliotekaren leser"! Og Woody Allens noveller/småskriblerier er jeg veldig glad i. Eller, for en ekte dansk klassiker: Johannes V Jensens "Kongens fald". Alt av Kurt Vonnegut.

kaisa sa...

1) Hvis du kunne fått den gratis, ville du hatt en genmanipulert katt som ikke trigget katteallergi? Og hvis nei, hvorfor ikke?
2) Er det noen farger du unngår, særlig i nærheten av ansiktet?
3) Ville du kjøpt noe på Yves Rocher hvis du kom over en butikk? ;)
1) Jeg tror kanskje ikke det. Jeg får litt grøsninger av slik genmanipulering. Men hvis egoismen og kosetrangen skulle ta overhånd, vet man jo aldri. Men i utgangspunktet ikke.
2) Det har jeg aldri tenkt over!
3) Jeg har gjort det, og gjør det gjerne igjen! Viva la Yves!

parentesfantomet sa...
Heisan, har muligens et litt flåsete spørsmål: Hva er det optimale antallet parfymer en glamorøs kvinne kan ha? Er det noen parfymer som bør være fast i en (glamorøs) kvinnes samling? På forhånd takk for svar :D
Haha, antallet eller innholdet i en parfymesamling får virkelig være opp til eieren! Dette er fullstendig 100% individuelt.

grace sa...
Hvis penger ikke var et tema, hva er drømmeboligen og hvor ligger den? Kan du legge ut link til hus/leilighet på finn?
Ingen link, men hadde jeg kunnet beholde jobben, skulle jeg gjerne bodd i et idyllisk lite hus på landet og jobbet hjemmefra. Gjerne Nesodden. Eller langt oppi en dal midt i landet for den del. Eller i skjærgården i Bohuslän. Her i Oslo kunne jeg gjerne tenke meg en stor leilighet på Idioten, i Geitmyrsveien på Sankthanshaugen, villa på Grefsen, Tåsen eller i Ullevål / Lille Tøyen Hageby. Men det måtte være med stor balkong eller aller helst egen hage. Og i gangavstand til jobben. Og med øvingsrom til glamourgemalen. Men jeg trives veldig godt her jeg bor!

la dolce vita sa...
Er det en jobb du drømmer om å få på sikt eller vil du ha samme posisjon som nå fremover? Jeg er veldig fornøyd der jeg er, og får jobbe med det jeg vil. Man vet jo dog aldri hva som skjer, selve jobben kan jo forandre seg, men jeg håper å kunne fortsette som jeg gjør i lang tid.

Anonym sa...

Er det noen ting du aldri ville gjøre, når det gjelder klær og skjønnhet?
Ja, det er nok en del - jeg kommer aldri til å bleke håret platinablondt, få tatoveringer, piercing utover hull i ørene, bruke mørk lipliner til lys leppestift, ta permanent makeup (altså tatovere inn makeup), gå med hudfarget leppestift... Når det gjelder klær, er jeg ikke spesielt glad i tights, stringtruser, spisse stilett-pumps/støvletter eller bare mager. For å nevne noe. (Og jeg ville heller aldri stille opp på framsiden av norske sladderblader med naken struttende gravid mage, hihi...)

Ok, det får være nok for denne gang! Ny spørretime utpå høsten.

4 kommentarer:

Oda sa...

Å, eg fekk ikkje med meg at det var spørjetime. Håpar at haustenspørjetimen blir om ikkje alt for lenge:-). Eg såg at Glamourbibliotekaren hadde fått spørsmål om kvar det blei av stylebytes. Eg var å drakk te med hennar nye kjærast som informerte om at ein kunne finne ho her (http://phiary.com/diary/stylebytes/2008/8/15)
og at kosegrisen har det godt.

Ladybug sa...

Da har dagen her startet med å lese svar på spørretimen, utrolig hvor nysgjerrig en kan bli.

Jeg kan også noe fransk fra Helene&gutta, og godt var det da vi var i Frankrike i sommer og verten på stedet vi bodde hadde ryddet bort frokosten for tidlig en morgen. Jeg forstod i alle fall deler av hva han sa og sammen kom vi frem til at vi var fire stykker som skulle ha frokst. Mannen kunne faktisk bare et ord engelsk og det var because..

Sånn da er det på tide å sette på tevannet.

Ingvild sa...

Hallo! Titter innom bloggen din stadig, og så leste jeg at noen etterlyste agathe fra stylebytes. Jeg fant henne igjen her:http://phiary.com/diary/stylebytes/2008/7/3

Glamourbibliotekaren sa...

Oda & Ingvild: Takk for det! Jeg var nok klar over det, men ville ikke begynne å diskutere andre mennesker på bloggen :)

Ladybug: Haha, tenk det. Man kan gjøre seg forstått pga Hélène et les Garcons.. Men frokost - de spiste jo aldri frokost, de drakk jo bare ekle grønne limonadegreier?! :-D

Populære innlegg