fredag, september 19, 2008

Glamorøs fredag

God morgen, kjære lesere. Det er fredag igjen! Glamourkontoret fylles av duften av deilig English Breakfast-te og lyden av Messiaen-klaverpreludier as we speak. Å komme i gang tidlig er noe av det beste med fredager! Mindre trafikk, sola står opp, Knut Riisnæs på øret når man rusler avgårde blant rødgrønne trær...

Andre glamourfaktorer: Perler i ørene, en vakker kamé fra en liten smykkebutikk i Anacapri rundt halsen, korte mørkerøde negler og matchende lepper, og Guerlains Shalimar er dagens klassiker.

I morgen er det tid for mitt livs andre Stevie Wonder-konsert - jeg føler meg velsignet av musikkgudene! Å få oppleve min store helt to ganger i løpet av få år er helt vidunderlig... Where were you when IIIIIII needed you last winter... my loooove...

(NB!! Det er billetter igjen til konserten!!)

Ellers er en forkjølelse på vei, så aktivitetsnivået blir nok heller labert i helgen. Det gjør ingenting - jeg ligger flere måneder på etterskudd i lesing av både Gramophone, Vogue og Vanity Fair, flere ukers Morgenbladet står i kø, og Thomas Mann og Kurt Vonnegut ligger klar på nattbordet.

Ha en fin dag, alle sammen!

30 kommentarer:

Anonym sa...

Fredagglamour for statsjuristen er ny kjole, chanel på øynene, i.d på leppene samt min yndlingsparfyme på halsen. Etter jobb er det cafe med en veninne, før jeg skal kjøpe en stor blomsterbukett til meg selv og sette i en vase vi nettopp fikk til vårt bryllup. Gemalen er utenlands, så i kveld er det hjemme alene med peisbål og vafler med hjemmelaget plommesyltetøy. I L O V E fridays!!

Anonym sa...

Her er det også noe snufs på vei, men det gjør ingenting. Det skal pissregne i helga og jeg er fortsatt bare på side 154 av 851 i en bastion av Krig og Kjærlighet :)

Har forsøkt å høye glamourfaktoren med knall og da mener jeg knallrøde negler (Mavala Madrid), blåstripete skjorte innefor en blågrå tynn genser. Jeans som vanlig og Hermes Kelly Caleche diskret dusjet i nakken.

Ha ei super helg!

Anonym sa...

Her mangler glamouren fullstendig. Jeg skal på trening men etter det blir det pene klær, god parfyme ( mirto di panarea ) og diskret sminke. Skal holde kurs i re-design hele helgen, og regner med å bruke noen av mine omsydde plagg. God bedring!

Jenny B sa...

Jag är också litet småförkyld, men ändå mycket glad för jag skall på Stevie Wonder-konsert IKVÄLL! Tack, kära glamourbibliotekaren, för att du fick upp mina ögon/öron för honom! Det kommer säkert att bli en underbar konsert.

Anonym sa...

Akkurat nå er glamourfaktoren nede på null, er på jobb og antrekket er derfor ikke særlig snasent. MEN. Dagen til ære har jeg vel forvart i garderobeskapet mine nye svarte jeans, elskede Billibi skoletter, nyyydelig svart Oasisjakke fra i fjor med skimrende sølvtråder i stoffet og en stor bursdagspresang som skal overrekkes broren min etter jobb i dag. Har sneket meg til litt MAC og Dior på vipper og øyelokk (hysj), og gleder meg til å ha fri i helgen! Hurra!

Anonym sa...

Stevie Wonder i øret på vei til jobb -check!
Safran Troublant bak ørene - check!
Erika F på øyelokkene - check!
Vide, rutete dressbukser over nye støvletter fra lagersalget til LilleVinkel - ckeck!

Støvlettene var satt ned fra 1398,- til 300:-) De hadde også endel Frye-boots sterkt nedsatt, var det ikke en glamourleser som var på jakt etter det? De har jo sluttet med Frye i ordinært sortiment, så nå selger de ut lageret.

I morgen er vi invitert på spicy thai-fiskesuppe hos min 86-årige bestefar på Hamar før Stevie-konserten i Vikingeskipet,
og på søndag er det bursdagskaffe hos kusinen. Alt ligger til rette for at jeg også denne helgen slipper å ta siste rest av ryddinga etter ømmøblering tidligere i høst...

Anonym sa...

Glamouren i dag er først og fremst til stades med Chanels Sexy på leppene. Ein fantastisk farge! Mjuk, så diskret som ein raud leppestift kan vere, og passar perfekt til huda mi. Jippi!

På halsen har eg Magnifique frå Lancome, som dei snille damene ga meg prøve på då eg kjøpte leppestiften i går. I am underwhelmed, den oppfyller ikkje mine forventningar til ein raud, lidenskapeleg parfyme. Reklamen seier røyk, edeltre og krydder, men for meg tek roser og jasmin heilt overhand.

I morgon er det Stevie Wonder på Hamar, storesøster blir heime men lillebror er entusiastisk fan og blir med. Resten av helga går med til å lage konfirmasjonsmiddag til sonen til ei venninne av meg. Eg har allereie portvinssausen, soppconsomméen og honningkaka klar, og entrecoten som skal heilsteikast ligg på kjøl. God helg til alle!

Anonym sa...

God formiddag!

Her blir den kommande helga feire med sein frukost. Skifta til vinterdyner i går kveld noko som førte til tidenes beste søvn! Veldig veldig glamorøst.

I dag blir det lesing, lesing og meir lesing. Det er pensum, men så lenge ein set seg med ein stor kopp med grøn te på lesesalen, god lunch og varme og gode klede, ivrar eg etter å grave meg ned i stoffet! I ettermiddag blir det spinning og forhåpentlegvis ein god middag med min kjære.

Resten av helga går med til lesing, trening, avslappande kveldar og besøk på boligmesse i Arenum. Kanskje eg plukkar opp nokre gode idear!

Antrekk for dagen er framleis ikkje heilt planlagt (framleis i pysjen), men skal sørge for at det blir noko i kategorien sofistikert-glam :) Kjøpte ny Chanel leppestift i går i fargen Aura, så denne kjem på i dag. Ellers så pleier min kjære Chance å vere med på fredagar.

Er det nokon som forresten veit om ein kan få kjøpt Serge Lutens parfyme i Bergen?

God helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Ah, så mange Steviefans blant mine lesere! Herlig!

Austen: Serge Lutens må du nok utenfor Norden for å kjøpe :) Du kan sikkert finne noe på nettet, men de er såpass dyre og spesielle at det beste er å prøve dem først uansett. Reis til Paris! :)

Bokomaten.. sa...

Jag älskar fredagar... slutar tidigare, klär upp mig lite och har heeeela sköna helgen framför mig.:-) Idag är det prickig kjol inköpt i Paris i våras, grå yllepolo från Benetton och lancome på både ögon, och bak öronen. Och på läpparna fint nude läppstift från guerlain. Ikväll blir det Brideshead-premiär på bio och jag har laddat med fruktkaka istället för biogodis! Imorgon blir det kalas hos en väninna med tema barnkalas så rosetterna åker fram.:) Hoppas på en skön helg med mycket läsning också. Läser om brideshead revisited just nu men det dåliga samvetet pockar på att jag borde läsa barnlitteratur för jobbet...

Anonym sa...

Det tegner til å bli en en særdeles uglamorøs fredag her i gården, er hjemme fra jobb med en forkjølelse som aldri vil gi seg. Så stilen er pysj, varme tøfler og kryssord.
Og noen liter rykende varm Kobbs-te.

Men i morgen er det Stevie Wonder - og da SKAL jeg være frisk : ) Forhåpentligvis så frisk at jeg rekker innom lagersalget til Lille Vinkel også.
God helg/god bedring til alle!

Anonym sa...

Er fortsatt helt henrykt (et ord som brukes alt for lite i dagligtale etter min mening) over å ha funnet frem til Glamourbibliotekaren. Gleder meg som et barn til å lese dagens betraktninger hver dag. Synd at du må ha ferie innimellom! Jeg hadde nesten abstinenser i den perioden. Men det ble jo oppløftende og inspirerende resultater av det for oss andre. Nå vil jeg også til London igjen - snart. Og Glamourbibliotekarens glamorøse fredagsord er liksom prikken over i´en sånn ved arbeidsukeslutt, og en inspirasjon til å lete litt ekstra i skapet etter tøy som man har glemt at man hadde og som egentlig er ganske ålreite brukt på en annen måte. If you see what I mean. Skal på seminar i ettermiddag med påfølgende middag, så dagen til ære har jeg funnet frem blondestrømpene fra Wolford fra ifjor (et lite hull på låret er fikset med litt neglelakk - de var liksom for fine til å kaste), svart pennskjørt og jakke fra Tiger, flate snøresko og noen ekstra armbånd. Chanel no.19 litt her og der. Ha en fin helg, alle sammen.

Anonym sa...

Här är det full manikyr med baslack, färg (OPI Bogotá Burgundy) och överlack. Senare idag blir det träning och en lång spa-stund efteråt.

Anonym sa...

Fredag alt? Her går dagane litt over i kvarandre, slik går det når ein er heime å venter på babyen som skal melde sin ankomst..

Om ikkje oppkledninga er ein fredag verdig, er innhaldet det. God søvn, ekstra lang dusj,
frukt og te til frukost ispedd aviser. Skal lese ut boka mi, og lakke neglar. Planleggje resten av helga er nesten umogleg, det er litt uforutsigbart for tida.

Anonym sa...

Dongeribukser, svarte sko med litt hæl, nydelig lys yndlingsbluse med knytebånd og diskrete glitretråder. Glemte å ta på Chanel-parfyme, men Jennifer Lopez' Still er heller ikke verst, og leppene har fått et strøk "Rouge Passion" fra Maybelline! Dristig farge, men den har så deilig konsistens og det er jo fredag! Drukner i jobb, men ser frem til jenteklubb i kveld. God helg til alle og god bedring til alle med høstforkjølelse.

Anonym sa...

I Stiftstaden regner det i dag, noe som må være første gang på en måned! Jeg er glad i høsten, og nøt løpetur i morges, før joggesko ble byttet ut med sorte Chanelsko, sort, smal bukse, fantastisk cashmircardi med små volanger, perler og en av mine kjære Serge Lutens-parfymer. Mørk Chanel på negler og lepper! Høstfølelsen er komplett med fjorårets favoritt-høst-te, økologisk honning fra en liten fransk landsby og Regndråpepreludiet...

Formen er på topp; her skal det løpes, leses Balzac og lyttes til - faktisk Messian -i helgen:) God helg, og god bedring til de som hoster og nyser!

Anonym sa...

Her er det "ullglam". Jeg er forkjølt, og varierer sokker, ulljakker og pledd etter humøret. Klemte også til med ekstra lang og varm dusj, tok en saltskrubb og smurte meg med Weleda roseolje før jeg hoppet inn i all ulla. Helga tar jeg etter hva formen tilsier.Èn ting er imidlertid sikkert- den inkluderer mengder av te og tente lys.Parfyme er det liten vits i, men jeg kompenserer med rød neglelakk fra Dior ("Coquelicot poppy"). God helg, god konsert og god bedring til alle som trenger det!

Anonym sa...

Når det er tre uker (!) til termin, kan vel glamournivået bli heller labert... Men jeg føler meg ikke så aller verst da, og nydusjet det er jeg :) Og med en sprellemann i magen tar jeg alle hverdagslige utfordringer på så strak arm som mulig. Dagens mest glamorøse aspekt er at det er min siste jobbedag på ei god stund, så mine kolleger har vært hos baker'n og etterhvert blir det ekstra god fredagskaffe. Så venter en avslappende fredagskveld sammen med min kjære, hva er vel bedre enne det? ;)

God helg til alle!

Anonym sa...

Ikledd sorte jeans, rosa skjorte og sorte ballerinas er påkledningen ganske low-key, men med arvede granatsmykker, YSL Nu bak ørene og chanel på leppene heves glamournivået betraktelig.
Jeg drikker afrikansk hibiskus-te og hører på Stevie mens jeg gleder meg til konserten i morgen. Dessuten klommer langdistansekjæresten fra Paris i kveld, så dette blir en strålende helg!

God helg til alle, og god bedring til de som trenger det.

Anonym sa...

Ny foundation, ny Guerlain primer til øyenskygge og nye Guerlain pudderkuler gjør at sminken sitter i regnværet, saamen med hvit topp fra Oasis (som er blitt litt løsere siden sist, hurra) og myk grå strikket bolero med en liten brosje, nye skoletter med myke/stødige hæler - endelig fredag. Kurs i fremmed by hele helgen, men lønning tidligere i uka (derav litt innkjøp) bidrar til go'helg lell :)

Anonym sa...

Jeg blir alltid saa oppmuntret og inspirert av aa lese glamfredagsinnleggene her; baade bibliotekaren og gjestene inspirerer og fryder et stakkars hjerte med en dose hjemlengsel:) Takk, alle sammen!

Glamouren her er Elizabeth Arden (CZJ) leppestift, Promesse (Cacharel) paa huden, Estee Lauder Lash XL paa vippene :) Akkurat naa har jeg jobbantrekk, men litt senere blir det litt rocka stil naar jeg skal ut til en gig noen venner av meg skal spille paa. Hurra for fredag sier jeg bare! (Og i morgen er det grillfest paa landet, potensielt aarets siste...)

Anonym sa...

Dyr uten å være glamorøs fredag i dag - bilen er på service og det koster ca 10.000 kr. Jaja, bare å betale (og begynne å ta mer buss - mindre slitasje på bil.)
Antrekket i dag viser at det er blitt kaldere, med grå ullfiltkjole til knærne, lindegrønn topp under og brune blondestrømpebukser og sko. Litt MAC paint pot øyeskygge farge Greenstoke, Givenchy leppestift i en plommefarge og litt mascara, så ser man fresh ut.

Plan for helgen: Invitert på eks-kollega-middag hos hobbygourmet i kveld, så jeg kommer til å rulle hjem, bil eller ikke bil. Mulig scifi-messen på Lillestrøm sammen med min kjære, få se hvor mye tiltak vi har.

Anonym sa...

Ahhh fredag!!! Nyvasket utslått hår, knelangt skjørt i flaskegrønt brokade-aktig stoff som min grandtante sydde til seg selv på 50-tallet, sort høyhalset genser, tweedfrakk og høye,sorte støvletter og flaskegrønn ørepynt.

Peiskos og ostesufflé med min kjære i kveld etter at de 3 små er i seng, vaffelbesøk av venninne med barn i morgen, tur i skogen søndag formiddag og filmvisning på operataket søndag kveld. Grugleder meg litt til det siste egentlig, for filmen er basert på en bok som gjorde sånn inntrykk på meg for noen år siden.

Anonym sa...

Dagen ble startet godt intullet i teppe, og ble erstattet av en lang varm dusj og ny kjole. Mørk olivengrønn omslagskjole til knærne, sort tights, sort nyydelig blondetopp under kjolen og tynn grå cardigan utenpå. Har fulgt med på bloggen ganske lenge nå, og tenker alltid litt på å glamme opp fredagen - spesielt deilig er det å bytte ut de sedvanlige olabuksene med kjole og føle seg litt fin selv om man sitter og leser pensum! Så takk for det, og en ellers super blogg!

Anonym sa...

Fullstendig uglamorøs her i dag (Bula-bukser, sliten bomullsgenser og "fritidssko"), bortsett fra at jeg grep yndlingsduften på vei ut; L'eau de Jatamansi fra L'Artisan, så i alle fall den biten er på plass.
Forsov meg i dag morges, men arbeidsdagen består av forberedelser til et kurs jeg skal holde mandag og tirsdag, og derfor intet i nærheten av 'representasjon'.
I går kveld, derimot. En times løpetur, deretter lang dusj med vaniljeduftende dusjgele og så i seng til helt rent og strøket, kamfertrekirsteduftende sengetøy. Det var glamorøst!
I helgen blir det høstfest hos gode venner og forberedelser til mandag.

God helg, forkjølte og alle andre, og heldiggriser som skal på konsert!!

Anonym sa...

Jeg startet helge-glamouren igår med konsert med Hillary Hahn OG den fantastiske orgelkonserten til Saint-Saëns. Det var helt fantastisk og jeg kommer til å leve på det resten av helgen :-)minst.
Ikke så mye ytre glamour idag-Vibskovskjerf og store øreringer og Opium bak øret-passende på den første (av mange antagelig) gørrvåte dager i Bergen denne høsten...God helg!

Anonym sa...

Fredag igen!

Dock haft natt-jour och inte sovit många timmar..
Höll ändå min tradition och klädde upp mig med skjorta, slips, kofta och "finbyxor"!
Dagen blir liksom bättre då!!

Bilder på min egen blogg om ni är nyfikna.. ;o)

Anonym sa...

Oi! Det passa eigentleg bra. Då må eg berre overbevise min kjære om at me må til Paris igjen snart ;o)

Glamourbibliotekaren sa...

Rekker ikke svare alle i dag, men tusen takk for rapportene deres! Ha en fortsatt strålende fredag og glamorøs helg! :)

Glamourbibliotekaren sa...

og Glamouroversetteren - takk for hyggelige ord! :)

Populære innlegg