onsdag, oktober 08, 2008

Oslo lufthavn Fornebu

Bilde fra min pilgrimstur 07.10.98


Tenk at det er ti år siden hovedflyplassen ble flyttet fra Fornebu til Gardermoen. Koselige lille Fornebu, hvor man kunne ta rutebuss for 20 kroner inn til byen. Eller taxi for litt over en hundrings. Det tok rundt et kvarter å kjøre ut dit. Og man kunne følge noen helt til utgangen. Eller møte dem, uten å bli ruinert av billettprisene ut dit.

Jeg savner Fornebu. Å komme dit når man skulle til Oslo på høstferie/vinterferie/sommerferie var helt spesielt.


Den kvelden da siste fly tok av, stod jeg på balkongen min. Og jammen fikk jeg tatt bilde av det. Et lite lysglimt på himmelen:


Også var det ikke mer flyplass på Fornebu.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan huske at vi dro og badet etter å ha hentet lillesøster på Fornebu en sommer. Funker ikke helt på Gardermoen, nei.

Synes de har klart å gjenbruke deler av Fornebu. Det er den koselige kafeen Odonata[1] i det gamle kontrolltårnet. Og IKT Norge har beholdt mange av de gamle skiltene i den gamle flyplassbyggningen, så man kan se hvor man skal gå for å hente baggasjen sin. Litt artig. :)

[1]http://www.odonata.no/

Anonym sa...

Awww... Maren (Gi et lite vink-bloggen) har ogsaa skrevet om Fornebu. Og jeg minnes tidligere tiders stadige kaffeslaberas med en far paa gjennomreise. Those were the days!

Ei venninne av meg reiste tilfeldigvis derfra den siste dagen det var flyplass, og fikk et slags diplom som markering; jeg husker ikke helt detaljene men hun har det paa veggen paa hytteutedoen i dag;-)

Anonym sa...

Åh! Jeg var jo med på den turen. Husker du den kransen de hadde lagt ned? Takk for alt - hilsen alle som har jobbet her. *snufs*

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Jeg har ikke vært der ute siden den oktoberdagen for ti år siden! Men gjenbruk er fint :)

Alter Ego: Jeg husker at det var streik deler av den siste dagen også! haha. Bra noen fikk reist + diplom i allefall.

Siri: Ja det var du! Også vår venninne som så entusiastisk ble med - men hun hadde jo aldri flydd eller vært der før! Da fikk hun i allefall med seg the glory of Fornebu før det var for sent :)

Anonym sa...

Eg landa på Fornebu onsdag 30. september 1998, høggravid på veg heim frå ei jobbreise til Madrid som eg berre såvidt fekk lov til å dra på pga. nærståande termindato. Eg gjekk bort til ei drosje og opna døra, og høyrde at han spelte Mozarts requiem på bilstereoen. Han skrudde raskt ned, men eg sa at han kunne skru opp i staden dersom eg fekk lov å synge.

Vi fekk lempa kofferten min baki, og så seilte vi gjennom byen og utover Mosseveien (vi budde på Nordstrand på den tida) medan eg sang meg igjennom dette fantastiske verket. Eg kom heim høg på livet og Mozart, og det var mi siste landing på Fornebu.

To år medan eg studerte budde eg i Fritzners gate, rett ved Frogner kirke, og det tok ti minutt med bussen ut dit. Pluss at det var ingen risiko for å bli kroppsvisitert eller å få inndregen sjampoen din før du gjekk på flyet. Ei tid var, ei anna vart.

Spis, løp, les sa...

Jeg savner Fornebu! Innflygingen over Kalvøya.. Og alle badene jeg lurte meg til i det lille bassenget ved ankomst mens vi ventet på pappa da jeg var liten..

Populære innlegg