tirsdag, oktober 14, 2008

Sminkefavoritter

By popular demand - men: Jeg ønsker igrunnen ikke å anbefale så mye når det gjelder makeup, produkter og parfymer, for det er så individuelt hva man liker og kler. Og jeg er ingen profesjonell eller faglært, langt ifra. Det jeg heller kan gjøre, er å vise dere noen av mine favoritter og "staples", som jeg gjerne kjøper igjen når jeg går tom.

Fra venstre og ca med klokka:
 • Revlon lipgloss i "Pink Promise"
 • Chanel leppestift "Barcelona Red"
 • MAC leppestift "Viva Glam IV" (støtter Aids-saken, absolutt finest av alle Viva Glam-leppestiftene)
 • Nars Multiple i "Cannes"
 • MAC "Untitled" paint
 • Lancome Effacernes concealer (varer i årevis)
 • Chanel pudder på boks (varer også i årevis)
 • Benefit "Dandelion" blush (varer også i årevis)
 • MAC "Vapour" øyenskygge
 • MAC "Moth brown" øyenskygge (som ikke er brun, men mørkegrå)
 • MAC "Tarnish" eyeliner (mørkegrønn-svart)
 • MAC "Prunella" eyeliner
 • Isadora "Icy Khaki" øyenskygge
 • Nars "Zou Zou" lipgloss
 • Bobbi Brown "Desert rose" blush
Og fargene er usedvanlig mye blassere på bildet enn i virkeligheten. (Og alt varer egentlig i årevis, så det er kanskje ikke noe poeng i å presisere at noen av dem gjør det...)

Hvis jeg allikevel skal tipse om et produkt som jeg tror kan passe flere (jeg har selv erfart at "suits everybody" er bare tull når det kommer til makeup) - så er det IsaDoras store runde øyenskygge i fargen "Icy Khaki", en kald skimrende gullgråbeige eller hva i all verden man skal kalle den. Ikke brun, ikke gull, ikke grå, ikke sølv - men en skimrende blanding som er ytterst kledelig til mange. Den gir liksom ikke så mye farge, den bare gjør at man ser mer "polished" ut.

Ja, Chanels Barcelona Red har jeg tipset om før. En vakker rødfarge. Og nei, jeg bruker ikke alle disse greiene hver dag.

12 kommentarer:

Ane sa...

Hva synes du om å bruke sminkeprodukter som blir testet på dyr? Eller om ting som blir testet på dyr generellt?

Anonym sa...

Er det ikke den fargen som på engelsk kalles taupe? Mye omdiskutert i sminke-bloggverden, jakten etter den perfekte taupe-skyggen :)

Selv jeg er fan av Clinique, en som er gått ut av produksjon "Double Date" er nå blitt erstattet av "Like Mink". Favoritter hos meg, med et tynt lag "Untitled" Paint fra Mac eller favoritten "Painterly" Paint Pot fra Mac under holder den i all evighet!

Anekk sa...

Hadde en MAC Vapour i 2 år, ett av mine beste kjøp noensinne! Men når jeg skulle ha ny fant jeg den ikke, hverken i utlandet (Australia) eller i Norge. Lurer på om det bare var uflaks eller om den ikke produseres mer?

Glamourbibliotekaren sa...

Fioljenta: Prøver naturligvis å unngå det så mye jeg kan. Det er ikke alltid lett å vite, men jeg kjøper i allefall ikke noe jeg vet er testet på dyr. Nå kjøper jeg ikke så mye sånt lenger i det hele tatt, for jeg har så jeg klarer meg :)

Ingeniør: Jo, den perfekte taupe er the holy grail på et vis, tror jeg. Denne er kanskje en shimmery taupe.. men litt gyldnere også.

Ane Kristine: Joda, jeg kjøpte min siste Vapour i sommer, så den skal fremdeles finnes :)

Anonym sa...

Åh, den Dandelion-boksen er en fryd for øyet. Jeg blir glad hver gang jeg tar den fram.

Delirium~ sa...

En øyenskygge som jeg enda har til gode å ikke se passer til noen (jeg har vel prøvd den ut på noe i overkant av 100 mennesker [har arbeidet i parfymeri]) er Stila sin "kitten". Den finnes ikke i Norge lenger (men jeg kan anbefale enten å handle på nettet eller se etter den i utlandet). Den er min hverdagsøyenskygge.

Glamourbibliotekaren sa...

Katrine: Mm, den er fin! Innholdet også.

Delirium: Kanskje jeg kjøpte min Kitten av deg? :) Jobbet du på Steen&Strøm eller? Jeg la igjen en god del penger i Stiladisken der de to-tre årene den var der.. tjente bra, hadde ikke huslån og doblet sminkesamlingen min, hehe.

Anonym sa...

mange gode favoritter der:)

Anonym sa...

Kitten er fin ja! Angående å finne sin HG taupe øyenskygge, så vil jeg slå et slag for MACs "Satin Taupe". Nydelig farge som sitter godt. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Marte: Deilig å slippe å lete etter noe annet, hehe.

Hilde: Ja - Satin Taupe er knallfin. Litt mørkere enn det jeg tenker på som HG taupe, men absolutt lekker altså. Mer anvendelig enn f.eks. Trax, som var veldig poppis for sju-åtte år siden. Satin Taupe og Shale er mine MAC-favoritter i den litt mørke genren, i tillegg til Moth Brown på bildet over her da.

Delirium~ sa...

Det kan godt hende du gjorde, jeg var nemlig dedikert Stilapike. Hvis du handlet av Stilapike med piercing under leppa var det meg. Jeg var for så vidt den eneste på hele Esthetique på Steen og Strøm med piercing, alle andre måtte holde seg til diskre øredobber.

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, det husker jeg sannelig ikke! Men sjansen er stor, jeg var der relativt ofte :) Favorittene var Cloud og Shore øyenskygger, Natalie leppestift og noen av disse palettene som dere aldri fikk inn :-D

(Hjelp, diskré øredobber, jeg tror aldri jeg kunne jobbet et sted med kleskode... Hadde fått panikk og klaus)

Populære innlegg