lørdag, november 08, 2008

Ekstra! Ekstra! Kvinnebøker observert på Lions' bokmarked

Hva skuer mitt øye? "Kvinnens verden - Hennes egen bok", bind en og to??


Hei alle som er over middels interessert i gode råd fra fordums tider, og som befinner seg i Oslo i helgen! Lions har bokmarked på Vestre Aker skole i Ullevål Hageby, og der fant jeg for få minutter siden både "Kvinnens verden" i to bind og "For oss kvinner", begge proppfulle av alt en kvinne bør vite - om karrierevalg, brilleinnfatninger og renhold av hus og hjem, samt stell av hofteholdere, kledelige frisyrer, og kvinneliv i afrikanske stammer. Jeg tenkte å kjøpe dem for å gi bort til venner - jeg eier dem jo naturligvis selv - men fant plutselig ut at jeg heller skulle la en heldig leser få sjansen.

De har åpent til fem i dag - og også i morgen formiddag, litt usikker på åpningstidene da. Men i morgen er i allefall siste dag, så vær kjapp!

Selv fikk jeg grabbet til meg en utgave av Peer Gynt fra 1896, tiende oplag, med bladgull og nydelig omslag. Firti riksdaler.

16 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

det er så artig at du nevner disse av og til. Jeg husker de sto i bokhylla hjemme,jeg husker jeg lurte skrekkelig på hva i alle dager slags bøker det var, og hvorfor kvinner måtte ha eget leksikon. Og dessuten husker jeg at når jeg av og til slo opp fordi jeg tenkte at de kunne gi meg svar på kvinnespørsmål (les kroppen min) så var det kjemisk fritt for svar gitt... hihi

Neste gang jeg er hjemme ska jeg jammen bla i en av de og se hva bøkene egentlig handler om.

HildeSol sa...

"For oss kvinner" har jeg i bokhylla -et kupp på et loppemarked en gang. Kapittelet om hvilke yrker som egner seg for kvinner er ganske underholdende... *ler*

Glamourbibliotekaren sa...

Anne: De er herlige! Og de kan brukes i festlige anledninger også, høytlesning og sånt.

Hildesol: Ja, "For oss kvinner" er litt nyere enn "kvinnens verden", mer moderne liksom... HA! :-D

Anonym sa...

Skulle gjerne hatt tak i disse bøkene, men bor litt for langt unna. Var på loppemarked i Stavanger i dag og lette desperat etter lignende bøker, men fant desverre ingen. Lette også etter LP plater, men det hadde de heller ikke. Men jeg fikk hvertfall tak i et nydelig maleri, så helt bortkastet var det ikke:)

Eva sa...

Jeg tar en tur i morgen! Håper ingen kommer meg i forkjøpet :)

Anonym sa...

Hei, hei!
Jeg og noen venner av meg skal til Oslo i forbindelse med åpen uke på NMH, fra mandag til onsdag. Du vet vel ikke om noe spennende som skjer i Oslo disse dagene? :)

ruinene sa...

Det er vel bare en ting å si: løp og kjøp!

Glamourbibliotekaren sa...

Randi: Man må av og til lete litt før man finner perlene! Bra du fant et fint maleri i allefall :)

Eva: Løp og kjøp!

Annelin: Sjekk oslopuls.no, de vet mye mer om sånt enn det jeg gjør.

Ruinene: Right!

Anonym sa...

Og jeg, jeg er misunnelig så det holder pga Peer Gynt-en! For en skatt!

And yes, I like Ibsen. Heh.

Anonym sa...

Hva er dette egentlig et uttrykk for - denne akkumuleringen av ting, ting og atter ting..

Har dere noen gang reflektert over hva dere skal med disse bøkene, for eksempel?

Glamourbibliotekaren sa...

Lese dem, så klart! :)

Å kjøpe bruktbøker på loppemarked er vel ikke akkurat den verste formen for handlegalskap.

Anonym sa...

Jeg fikk Kvinner verden av min bestemor for noen år tilbake, de er helt fantastiske. Men min mann har aldri kommet hjem til nystrøket avis eller ren pipe, stakkars mann:-)

Husmor i nød sa...

Nå ble jeg veldig trist over at jeg ikke er i Oslo og kan kjøpe disse, merket jeg. Dette hadde passet perfekt i bloggen min -fantastisk festlig lesestoff. Jeg har Husmorboken - den er fra 1938, ikke dum den heller.

Anonym sa...

Jeg googlet denne tittelen en dag denne uka, og fant et antikvariat på nett som hadde flere 2-binds utgaver på lager. En av de ble mine, de andre finnes muligens ennå :)

Anaruh

Anonym sa...

Jeg har arvet boken "Hjemmet og vi" fra 1956. dette er virkelig folkeopplysning på høyt nivå om alle hjemmelivets aspekter. Blant annet med flerfoldige referanser til det utmerkede svenske forskningsarbeidet med kartlegging av husmorens bevegelser på kjøkkenet for i størst mulig grad å effektivisere hverdagen.

Glamourbibliotekaren sa...

var det forresten noen som endte opp med å kjøpe dem hos Lions? Hvis ikke - fortvil ei, de er ikke vanskelige å få tak i altså.

Populære innlegg