mandag, november 10, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Kortkatalog


Hei,
Jeg er bibliotekar, bibliofil og så heldig at jeg har arva en hel del kortkataloger fra jobben min. Dvs katalogkortene er kastet, men det er selve hyllene jeg har (ble litt usikker på hva de heter nå..). Og det er mange hyller. Jeg har nemlig ikke hjerte til at de skal gå i søpla. Men hva kan jeg bruke de til? De er jo så fine! I bunnen av skuffene er det hull og det går jo en stang gjennom. Har du vært ute for lignende problemstilling før? Og hva ble i såfall resultatet?

Her har jeg jo mulighet til å bringe litt god gammeldags biblioteksnostalgi inn i hjemmet, samtidig som det er muligheter for gjenbruk.
En vinn vinn situasjon mener jo jeg..

hilsen -M-


hei!

Jeg har absolutt erfaring med problemstillingen; jeg har en kortkatalog selv! Arvet fra selveste bibliotekhøgskolen. For øyeblikket har jeg ikke plass til den, så den står på loftet utenfor boden vår (har ikke plass inni boden heller). Jeg har planer for den, dog.

Jeg pleide å ha kassetter, solbriller, kortstokker, øredobber, såper, leppestifter, små leker, alt mulig rot nedi min. Alt sånt som man ikke har noe sted å legge. Eller man kan bruke det som et slags toalettbord... og ha parfymer og makeup og smykker og den slags nedi (og oppå!). Jeg tok ut stengene; de er bare i veien. Man kan jo legge en pappskive e.l. i bunnen, så ikke ting ramler ut. I perioder hadde jeg en duk og en blomsterbukett på toppen... man må jo pryde en slik gammel trofast biblioteksvenn!

Behold så mange du har plass til (resten kan du jo selge på finn.no eller noe) - og bruk dem, de gir helt klart en charmerende effekt til et hjem (noe som er viktig, jfr forrige innlegg).


Mvh
Glamourbibliotekaren

(bilde:fra ukjent bibliotek)

8 kommentarer:

Anonym sa...

På kafeen på Deichman bruker de jo kortkataloghyllene til bestikk :)

Anonym sa...

Takk for svar! Til deg og Anna. Veldig smart med bestikket der...

Må jeg og få spørre om hvor bildet av katalogene er tatt? Det er jo kataloghimmelen!

-m-

Anonym sa...

Eg tar gjerne imot ein kortkatalog om det er eit alternativ
-Marit-

Anonym sa...

Jeg vil også gjerne ha en kortkatalog hvis du har en til overs! :)

Anonym sa...

Jeg skulle gjerne hatt en slik! Genial til masse forskjellige småting.

Anonym sa...

Jeg skulle også gjerne ha hatt en slik!! Jeg skulle ha brukt den til syskrin. Det trenger jeg sårt. Det er vanskelig å finne syskrin som kan romme mye, mye, mye og samtidig holde orden på alt!

Bare si i fra om du skulle finne på å selge det, jeg er en villig kjøper.

Anonym sa...

Slutter meg til resten; den skal få et godt hjem hos meg, hvis du vil selge!

Marieinwonderland sa...

Åh, kanskje du som har dem kan selge en sånn til meg? Jeg har ønsket meg den en god stund og har sjekket Finn hver dag. Snille, snille... ;)Tenkte jeg skulle ha den på rommet til sønnen min til alle duppedittene han sånn at det blir mer ryddig.

Populære innlegg