mandag, november 10, 2008

Håndbok for solokvinnen: Chic interiør fører til egteskap

Dagens utdrag fra "Bo alene og trives - En håndbok for solokvinnen": Interiør.

(Og en liten ekstra bonus: en ektemann.)

Frøken W. er syvogtyve og har en god sekretærstilling med den vanlige begrensede gasje. Hun har også huslig instinkt. Følgelig fant hun sig en hybelleilighet som bestod av en ikke meget stor stue, en ørliten hall, et tekjøkken så stort som et skap, to virkelige skap og et bad. Den spesielle fordel ved leiligheten var at den lå høit til værs (uten elevator), og at størsteparten av stuens to sider var optatt av vinduer. Frøken W. fikk opsporet en flink, men billig snekker og annekterte dessuten en annen villig hjelper i skikkelse av en glødende beundrer. Under hennes ledelse konstruerte de på all den plass som var å opdrive på vindusveggene, bokhyller og skaper av lyst, moderne tre. Dørene til skapene skjuler et radioapparat, en bar og en hel del hyller og utstyr av forskjellig art, alt sammen solid som en Pullman-vogn. Værelset inneholder en divan (også moderne og polstret i beige), som kan gjøres til seng; tilstrekkelig mange, men ikke for mange moderne border og stoler, flere lamper med hvite skjermer og en del fortryllende, hvit keramikk.

Kjøkkenet og skapene inneholder alt det hun trenger, fra førsteklasses lin til Hadelands glass. Og resultatet er, om ikke elegant, så i hvert fall like muntert og chic som en millionærvilla på Rivieraen - - ja, så charmerende at beundreren (som nu er blitt ektemann) deler leiligheten med henne og derved har satt frøken W. utenfor denne boken.


Touché.

9 kommentarer:

Anonym sa...

:-D

Anonym sa...

Not bad..... :)

Fra kontorfronten sa...

Fra kontorfronten skal heretter legge mer innsats i å anskaffe seg et "chic interiør" enn i diverse notater og taleutkast på våre respektive kontor. Deretter skal vi ta litt mer lipstic on og vente på resultatet...

Ragna sa...

Hihi, er det slik det skal gjøres :-) Takk for tipset!

Glamourbibliotekaren sa...

Serendipitycat: Har De fortryllende hvit keramikk?

Julia: Har De huslig instinkt?

Fra kontorfronten: Har De en glødende beundrer å annektere?

Ragna: Har De en polstret og moderne divan?

Ragna sa...

Tja, duger denne skal tro?

Anonym sa...

jeg skulle ønske vi sa "elevator" fremdeles. dér har du hverdagsglamour i et nøtteskall!

Glamourbibliotekaren sa...

Ragna: Den får duge!

Vaarloek: Det er bare å begynne! :-D

Ragnhild sa...

Haha, fantastisk, både språkleg og innhaldsmessig. Eg elskar dei gamle bøkene i denne sjangeren. Hugsar at eg brukte å lesa i mamma sine mange bøker (td Husmorboken) då eg var lita. Tipsa blir ikkje mindre nostalgiske med åra. Eg tykkjer elles stova ser kjempefin ut! Digga lampene. Skjønar godt at mannen vart sjarmert. Hehe.

Populære innlegg