søndag, november 16, 2008

Om interiør

Jeg leste denne interiørreportasjen i Aftenposten i går og ble litt glad fordi hun har mange poenger jeg kan si meg enig i, som at gjenbruk er fint og at man ikke behøver å ha dyre espressomaskiner, men også det er ganske teit å kaste ut designklassikere når det oppstår hyper omkring dem eller evt. fordi "alle har dem", - og sist ikke minst; hun har samme "veien blir til mens man går"-interiørfilosofi som jeg selv har. Glad i interiør, moderne & klassisk design, henter inspirasjon overalt. Plukker opp ting her og der og samler med seg etterhvert. Man blir glad i tingene og møblene sine, og dermed bytter man dem ikke ut så lett = miljøvennlig.

Så husket jeg hennes ekspertanalyse av tre kjendis-leiligheter for noen år siden. Og begynte å se meg omkring i min egen leilighet. Og lurte på hva i all verden en ekspert ville finne ut om meg. Discokule og James Last-plater og en Kermit i 1:1.

Også husket jeg plutselig elg-lampa fra Northern Lightning som jeg så på Pur Norsk forleden.

Jeg har ikke veggplass for øyeblikket, men ååååh... skulle ønske jeg hadde det.

6 kommentarer:

Snosen sa...

Ja, den var fin den artikkelen! Bet meg merke i kommentaren om at det var jålete å kaste ut noe fordi det ble for populært.
Det finnes dem som river ut nesten nye kjøkken fordi de har feil stil. Estetikk er bra, men jeg mener det kan ta overhånd.
Men ja til fine ting...og morsomme ting! Elg-lamper inkludert.

Anonym sa...

Bare fordi jeg er nysgjerrig: Husker du resultatet av den "hvem bor her?"-artikkelen? Nå har jeg nemlig lest hele, men de har fjernet linken som skulle avsløre hvem beboerne var ... Litt som å finne ut at de siste sidene i en kriminalroman er revet ut - grrr.

Glamourbibliotekaren sa...

Snosen: Elglamper inkludert! :)

Anonym: Det var Sarah Nat. Melbye, Elina Kranz og Andreas Viestad om jeg ikke tar helt feil! Så de klarte det jo nesten 100%.

fr.martinsen sa...

Jeg husker den artikkelen godt, de imponerte meg.

Ragna sa...

Jeg likte så godt ideen om å sette sko i tallerkenhylle! Har lurt sånn på hvordan jeg skal oppbevare skoene mine. Så nå skal jeg ut og lete etter tallerkenhylle...

Glamourbibliotekaren sa...

Fr. Martinsen: Ja, det er svært godt gjort. Morsom sak, mer sånt! (jeg fant forresten svarene i din artikkel om dem, for de hadde klart å glemme å få det med i Magasinet-artikkelen..)

Ragna: Skohylla vår er en gammel hylle som mannen min snekra til høyttalere, forsterkere og lydbord på arbeidsbordet der vi hadde PCen i gamle dager.. funker like bra til sko!

Populære innlegg