søndag, november 09, 2008

Søndagsmat for den som er lat

En spasertur i det som så ut til å bli en klar dag, men vips så ble man overrasket av et pøsende regn. Inn i nærmeste ly som viste seg å være en grønnsaksbutikk - og da var det gjort. Kjøpe akkurat det som trengs + litt grønn te, og man er i gang med verdens kjappeste mat:

To libabrød.


Litt tomatpuré, raspet ost, inn i ovnen så osten smelter... (her har jeg i ved en feiltagelse hivd på litt koriander FØR jeg satte den i ovnen, men det gjør ingenting)

...og etterpå dynger man på med så mye bladpersille, spinat, ruccula og koriander som man bare orker. Litt pinjekjerner til slutt, før man ruller sammen hele greia til en litt håpløs wrap.


En smakseksplosjon, I guarantee y'all!

7 kommentarer:

Eva sa...

Det ser veldig veldig godt ut! Jeg pleier å lage en tysk "pizza" som heter flammkuchen med libabrød. Creme fraiche, løk i papirtynne skiver, tomater, salt og hvit pepper. Men din variant må prøves!

Anonym sa...

Enig, ser veldig godt ut, men jeg vet ikke hva liba brød er...?
Hva er det laget av tro?

Fru sukker sa...

Nam nam, såg godt ut. Kanskje litt pesto til? elelr er det litt mere indisk inspirert?

Anonym sa...

Ein vri på tomatpuréen: Bland 2 ss puré med 2 ss olivenolje, smak til med ei klype salt, ei klype sukker og ei klype tørka basilikum. Deilig!

Anonym sa...

Det så veldig godt ut! For meg ble det spise-ute-mat i går, siden jeg dro på kafé for så å dra rett på Operaen på Mozart-galla.

wine-fueled narcissism sa...

eva: flammkuchen er kjempegodt!! lages det av slike brød? har du flere tips til topping? :D

Eva sa...

Libabrød er et arabisk brød som er laget av vann og mel (uten fett og konserveringsmiddel). Stekes på høy temperatur så det blir en gigantisk boble, og så synker det sammen.

Flammkuchen lages vel av noe lignende deig, skulle jeg tro. Da min kjæreste fikk det servert i tyskland var det speck - et slags tysk bacon/sideflesk på. Man kan jo eventuelt erstatte det med bacon, sideflesk eller pancetta, men nå spiser hverken jeg eller Glamourbibliotekaren slikt :) Vil du se flere tips til bruk kan du sjekke bloggen min :)

Populære innlegg