mandag, november 03, 2008

Svar på spørsmål, del 1

Rett på sak:

Anette:
"Har du lest bøkene til Stieg Larsson? Hvem er din yndlingsforfatter? Og hvilken bok vil du anbefale av denne forfatteren isåfall?"
Nei, det har jeg ikke. Kurt Vonnegut er nok det nærmeste jeg kommer yndlingsforfatter, og jeg vil absolutt anbefale hans siste bok - "A man without a country", særlig nå i valgkampen. Hans mer fiktive bøker er også bra. Og morsomme.

Anonym:
"Hvem vinner valget i USA?"
Jeg håper virkelig det blir Obama... det blir våkenatt i morgen.

Anonym: "
Hei! Fantastisk(e) blogg(er) du har! Jeg får inntrykk av at du er en veldig velbalansert og harmonisk person, og mitt spørsmål er derfor: Blir du noen gang "stresset", isåfall; hva stresser deg? (Jeg tenker f.eks. på pengeforbruk, trening, jobb, venner o.l.) Har du noen stressmestringstips til en lettere stresset student?"
Hei og takk! Jeg blir absolutt stresset i blant, gjerne hvis jeg er trøtt eller sulten, hvis jeg har for mye å gjøre og ikke noe tid å gjøre det på osv. Som student var jeg relativt lat, stresset ikke så mye, kanskje egentlig for lite.. jeg vet ikke :) Jeg tror det er viktig å ha frisoner både i tid og rom - altså ikke ta med seg arbeidet hjem, ikke lese fag på senga før man sovner, evt. bestemme seg for at etter et visst tidspunkt på dagen er det slutt med hva man nå driver med. Da er det fri. Ellers blir det lett til at man konstant har dårlig samvittighet, og da får man i allefall ikke gjort noe. Men jeg er slett ingen guru, og folk er forskjellige på dette området.

Imy:
"Kva oppbevarer du teposar i? Originaløskjer eller er det lov å samle fleire sortar i ei samleøskje?"
Alt er lov :) Jeg oppbevarer dem stort sett i originaleskene, men det er ikke noen glup tanke bak det. Det hersker kaos i teskapet mitt for tiden.

Maria: "
Hjelp meg å planlegge en optimal søndag?"
Tja, det blir jo veldig subjektivt da, men en spasertur i et fint område er alltid en bra ting. Roser på kinn og frisk luft. En kopp te, enten på kafé, hjemme hos deg selv eller hos en venn, og gjerne et kulturelt innslag. Kino, konsert eller et museumsbesøk; sånne ting er fine på søndager. Kanskje etterfulgt av en laaang middag, gjerne med venner. Så synke ned i en stol med ei bok før man legger seg. Evt. bare én av delene. Eller ligge på sofaen og se film etter film etter film mens man ikke leer en finger.

Randi: "
Hei. Du er jo veldig glad i utlandet har jeg fått med meg. Men hvis du skulle anbefalt et sted i Norge å feriere, hvilke sted ville du valgt?"
Jeg liker området Kragerø-Lyngør-Portør-Risør veldig godt, og vestlandet ikke minst - biltur over Sognefjellet, campe i telt i Fjærland, gå bananas i bokbyen.. den slags. Det er mange fine steder i Trøndelag, og Bergen er en fin by.. og Nord-Norge har jeg dessverre vært altfor lite i. Norge er et veldig bra ferieland.

Tolken: "
Hva slags klokke/armbåndsur har Glamourbibliotekaren? Har du én klokke som passer både til jobb og fest, eller sjonglerer du mellom flere forskjellige?"
Jeg har samme klokke stort sett hele tiden - en enkel Michel Herbelin i sølv som jeg fikk av min mann for mange år siden. Også har jeg farfars gullklokke, som er litt for stor.

Marte J: "
Hva er din yndlingsblogg? Hvilke leser du selv?"
Oi.. jeg leser egentlig veldig få, jeg tror ikke jeg vil nevne noen i det hele tatt - ingen nevnt, ingen glemt :) jo forresten, jeg vil nevne de to jeg linker til - en kulturblogg og en bokblogg. Jeg henger ikke helt med på bloggkarusellen, selv om jeg har noen blogger selv. Burde kanskje følge med litt mer...

Smilla: "
Hva er din absolutte favoritt i Melodi Grand Prix-sammenheng?"
Hmmm... ingen soleklare favoritter, men Spania 1986 er slett ikke verst. Ellers er det mange gullkorn på 70tallet; ikke minst de norske bidragene "Mata Hari" og "Hvor er du", begge med Anne Karine Strøm. I nyere tid er jeg glad i latviske Brainstorms "My star" fra 2000.

Trine:
"1. Hvis du kunne reise akkurat hvor du ville, uten å tenke på penger, hvor ville du reist?
2. Hvor går du helst ut for å spise i Oslo?
3. Hva er din favorittjulesang?
4. Hvor mange språk behersker du?"
1. Det handler mer om TID enn avstand for min del - hadde jeg hatt penger nok til å ta fri og være lenge borte, kunne jeg gjerne vært i Provence et par måneder. Eller i et koselig lite hus på Toten for den del. Eller Paris. Langhelger er fine, men skal man virkelig ha ferie, er det jo bra å være på et og samme sted over lenger tid. Jeg har også lyst til å reise til California igjen, men denne gangen til San Francisco. New Zealand hadde vært morsomt. Og Taiwan. Mange steder, med andre ord. Men aller helst: TID til å være i ro et sted. Som nevnt i denne bloggen tidligere, jeg tar gjerne i mot en hytte i Portør om noen har en å donere. Da skal jeg være der hele sommeren.
2. Jeg har en tendens til å havne på Mucho Mas og Villa Paradiso.
3. Mmmm... Mange; "Christmas Waltz" sånn som Sinatra eller Peggy Lee eller Karen Carpenter synger den, "Ah bleak and chill the wintry wind" i Singers Unlimiteds versjon, og "Christmas time is here" i pianotrioversjon fra Peanuts - eller Dianne Reeves innspilling. Og Bachs juleoratorium, men det kan vel knappast kalles en sang.
4. Altfor få. Jeg lærte tysk i fire år, men etter at Derrick ble historie, har det forfalt kraftig.. så norsk og engelsk er vel de eneste jeg føler jeg behersker godt.

Austen: "Kikkar du innom bloggane til lesarane dine?"
Av og til, ikke så ofte - det kommer an på hvor god tid jeg har.

Glamourinnkjøparen: "
Har du nokon fruity/floral i parfymesamlinga di?"
Jeg lurer på om Yves Rochers Naturelle regnes som fruity/floral. Ellers er det lite fruktig i min samling. Eller kanskje Cacharel Amor Amor?

Xerilona: "
Gi meg noen tips om hvordan jeg skal gjøre min sølvfargede Golf 206 mod. 2006, litt mer glamourøs inni?"
Du spør virkelig rett person! Pelstrekk på rattet? :-D Jeg aner ikke... Mitt beste råd er å se "Pimp my ride" på MTV og plukke opp noen idéer der, hehe. Beklager!

Glamourstudenten: "
1. Jeg bor i en liten leilighet, men har masse stæsj. Ryddesjauer er gjennomført gang på gang, mye har funnet veien til Fretex mm, men leiligheten "lider" fortsatt under å være noen kvm for liten. Hva er dine beste tips, nettsider, bøker om emnet el?
2. I forb med ovennevnte har jeg også prøvd å gå over til et mer etisk, økologisk levesett. Hva er dine beste tips? Har du noen tips til "must haves" (uavhengig av kategori, men pga ovennevnte kan det gjerne ha flere bruksområder).
3. Og hva er dine beste tips til steder å besøke i London? (Gjerne med tanke på de to andre spm)
4. Hva er den ene tingen som du ikke kan leve uten?
5. Og hvilke 1 ting vil du anbefale for å tilføre et mer hjemmekoselig preg på en ellers Ikea-preget leilighet?"
Hjelp, dette var vanskelig!
1. Jeg liker det engelske bladet "Living Etc" - min interiørbibel. De har av og til gode tips til mindre leiligheter også. Ellers handler det vel om å la være å kjøpe nye ting, først og fremst.

2. Bruk økologiske råvarer når du lager mat, bruk økologiske og miljøvennlige vaskemidler til hus og klær, og ikke minst parabenfri økologisk kosmetikk. Sjekk ut min kategori "Grønn og glamorøs".
3. London: Galleriene og muséene, konserter i Wigmore Hall, Covent Garden Tea House... Opplevelser framfor shopping, så slipper du å fylle opp leiligheten din ytterligere ;)
4. Kjæresten min! (Også kjent som ektemannen min eller Glamourgemalen om du vil) - og deretter platesamlingen min.
5. BØKER! Noen små bilder i gamle rammer fra loppis istedet for bare svarte minimalistiske Ikea-rammer. Et par småting du har et forhold til. Litt arvegods som bringer gode minner. En liten duk du broderte i håndarbeidstimen i femteklasse.

Glamourkunststudenten: "
Hvilke kunstnere liker du innen malerkunst, skulptur og arkitektur?"
Oiiiiiiii, mange! Men hvis jeg skal begrense meg, tror jeg Rembrandt er min yndlingsmaler. Caravaggio også naturligvis. Jeg liker skulpturene til Bernini, Michelangelo, Rodin og Gioacometti. Arkitekter: Frank Lloyd Wright, Le Corbusier.

Janne: "
I Sverige har vi jo sett flere tilfeller av bloggere som får jobb gjennom bloggen sin, eller tjener mye penger på den på annet vis. Er dette noe du kunne tenke deg å gjøre? Tjener du penger på den nå?"
Tjener ingenting, vil ikke tjene noe på den, vil være min egen herre, ikke jobbe for noen, ikke ha reklame. Har fått flere tilbud både fra nettsteder, magasiner og aviser om å blogge for dem, men har takket pent nei til alle. Jeg vil ha full frihet. Dessuten er det bare en hobby - jeg har allerede en jobb jeg elsker og vil ikke trappe ned på hverken den eller fritiden min.

MillaCamilla: "
Jeg har inntrykk av at du drikker lite alkohol (mener du har skrevet det et sted)? Hva velger du helst som alternativ hvis andre i selskapet nyter alkohol? Har du noen gode alkoholfrie viner å foreslå?"
Ikke mye alkohol her; en skål i champagne hvert jubelår, men ellers drikker jeg mest vann og farris til maten. Ute på konserter eller puber osv foretrekker jeg uansett te, som i de fleste andre situasjoner. Det er jo tross alt hyggeligst å få servert det man liker aller best :)

Eva: "
Jeg lurer på om du er religiøs. Håper ikke det var for personlig :)"
Kan man kalle musikk religion? "Fader Bach, du som er i himmelen"? :) Isåfall er svaret ja - ellers er det nei. Jeg anser ikke meg selv som spesielt religiøs.

Yellowellie: "
1. Har du noen tips til å gjøre soverommet hyggeligere og ryddigere, når du har liten plass? 2. Kan du å lage makramesmykker? Vet du om noen steder på nettet du får kjøpt perler til dette? 3. Vet du om TIGER (en butikk) har nettside, eller om de har butikk i Trondheim, har du vært i Trondheim? 4. Hvor finner du de bildene med "finn stilen" ? 5. Har du lagt ut noen bilder av deg selv, du høres veldig glamorøs og flott ut. Er du det?"
1.Rydd på plass ting med en gang du er ferdig med dem, rydd litt hver dag, se om du kan få til noen smarte oppbevaringsløsninger så du får ting litt unna. Flate esker under senga eller noe sånt. Gi bort alt du ikke trenger til loppemarked eller Frelsesarméen, og ikke la deg friste til å kjøpe nye ting på en lang, lang stund.
2. Nei, kan ikke, og aner ikke hvor man kjøper sånt, dessverre.
3. Mener du Tiger of Sweden, klesbutikken? Vet ikke om de har butikk i Trondheim.
4. Litt overalt, nettbutikker for det meste.
5. Jeg er en latsabb og et vanedyr, så til hverdags ser jeg høyst normal ut - teori og praksis er to vidt forskjellige ting når det gjelder klær for min del :) Bilder av meg selv har jeg ingen planer om å legge ut. Glamouren ligger i litt andre ting for meg; kanskje et lite smykke som jeg har et spesielt forhold til, en god parfyme, og det kan jo ikke alltid andre se eller vite. Subjektiv og privat glamour på et vis.

Hilde: "
Hvor og hvordan oppbevarer du parfymene dine, og hvor lenge holder en parfyme seg (uten å forandre duft etc.)?"
Jeg har ikke noe fasitsvar på det - jeg har så å si aldri opplevd at en parfyme har forandret seg, men man behøver jo ikke akkurat å la dem stå i vinduskarmen i solsteiken. Mørkt og i romtemperatur - evt. kjøleskap om man vil, men jeg tror ikke de tar skade av romtemperatur. Mine står i et skap.

Fornuftig forsker: "
(1)Hvor mange bøker leser du omtrent i uken, eller måneden om det passer bedre? (2) Hvor ville du reist på eksotisk ferie hvis du skulle reise et nytt sted? (3) Hvordan stiller du deg til julekaker (ikke Julekake, men syv slag). (4) Hva gjør advent til advent for deg, altså hva må til før du kommer i adventsstemning og så julestemning (favoritt-tema mellom meg og min frisør, blir aldri lei av temaet)?"
1. Altfor få! Skulle gjerne lest mye mer. Har ingen statistikk. Leser mye når jeg er ute og reiser, ingenting slår ihjel tid på en flyplass/fly/tog/buss som en god bok. Vil egentlig lese mer på senga også, men er alltid for trøtt når jeg stuper i seng.
2. Se svaret til Trine lenger opp her.
3. Har man tid, værsågod :) Jeg tror jeg har gjort det én gang, men da var det ene slaget fudge som ble spist opp i løpet av et par dager, altså i god tid før jul. Sju slag er overhodet ikke noe krav jeg setter til meg selv eller andre.
4. Bach-kantater setter meg i adventsstemning året rundt, haha! Ellers: En amaryllis, litt kongerøkelse, Nøtteknekkeren i operaen, vandring gatelangs om kvelden hvis det snør. Litt fritid til å sette seg ned og slappe av. Bachs juleoratorium, helst så tett opptil jul som mulig. Musikk har helt klart mye å si, men jeg er svært svært kresen når det kommer til julemusikk. Jeg har mine favoritter og er relativt lite interessert i andre forslag :)

Anonym: "Jeg lurer på hvor i landet du kommer fra?"
Ca 50 meter over havet ved en fjord, med skog i nærheten, og en hel del vaiende kornåkre. Fire mil til nærmeste flyplass og hundre meter til nærmeste Bunnpris.

Micha: "
Så fin tapet du har fått forresten! Hvordan får man til å få det på bloggen sin??"
Man må inn i html-scriptet og lime inn URLen til valgt tapet der det står "background" under "body". Det er en fordel å kunne litt html når man skal gi bloggen en makeover, men det finnes sikkert oppskrifter på nettet også.


Del to følger straks (puh, jeg blir jo helt sliten av denne grillinga!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Til Yellowellie (og andre interesserte):

Klaer fra Tiger of Sweden selges i Trondheim hos Retro, som har utsalg paa Nordre og paa Carl Johan (fortsatt i Tr.heim!).

Det har jeg laert av min snobbelillebror:)

Anonym sa...

Bor du i trondheim? Etter hva jeg leste i svaret ditt. ;)

Glamourbibliotekaren sa...

alterego: Takk!

Anonym: Hvem, jeg? Nei, jeg bor i Oslo.

Populære innlegg