mandag, november 03, 2008

Svar på spørsmål, del 2

Vi freser videre!

Oda: "Er du alt eller sopran?"
Jeg har vært både sopran, alt og tenor. Tror kanskje jeg er en slags mezzo.

Barbro: "
Hvorfor begynte du å blogge? sånn bortsett fra at du må ha hatt en fremtidsvisjon om å spre glede og glamour..."
Idéen er nesten ni år gammel. Jeg hadde en Glamourbibliotekar-webside som jeg laget i 2000 der jeg svarte på glamourspørsmål fra venner, la ut bilder og tips fra mine rare gamle kvinnebøker, og gjorde all html og Perl selv. Men det ble litt for tidkrevende med all programmeringen, så jeg la den på is. For snart fire år siden begynte jeg å fundere på bloggmediet, og plutselig forstod jeg at det var perfekt for meg - både fordi man slipper å programmere selv, og fordi det baserer seg mye på interaktivitet. Ergo er bloggen som medium mest et verktøy som sparer meg for masse arbeid, og tillater meg å fortsette på det jeg drev med for mange år siden.

Glamouroversetteren: "
Jeg lurer på hvordan du finner tid til bloggen din? Uansett når jeg kikker innom, så har du et nytt, fint innlegg med bilder og greier. Er du simpelthen bare uhyre rask og kreativ, eller jobber du deltid?"
Jeg er nok veldig rask, og bruker mye mindre tid på det enn det dere tror :) (Bortsett fra å svare på alle spørsmålene; det tar jo evigheter, haha) Jeg jobber ikke deltid, jeg jobber heltid og vel så det.

Anonym: "Oasis eller Blur?"
Herlig, den gamle britpop-fighten! Jeg er fræk nok til å svare ingen av dem - give me Manic Street Preachers any day.

Stine: "
Hvem tror du vinner Top Model?"
Her må jeg være helt ærlig: Couldn't care less. Jeg aner ikke hvem de er. Jeg har ikke sett et eneste program, jeg får hetta av reality-tv og slike konkurranser. No offense til dere som liker det altså, men det er ikke noe for meg.

Anonym: "
Kan du anbefale en sminkebutikk hvor de er skikkelig hyggelige, flinke og ikke bare opptatt av å selge?"
Oi, vanskelig. Jeg synes det varierer så mye fra person til person også. Jeg tror dessverre ikke jeg har noen gode forslag her til lands.

Sofia E: "1.
Kommer du att ha adventskalender i bloggen i år? 2. Vilka är dina bästa fotograferingstips?"
1. Kanskje, har ikke bestemt meg! Hvis jeg finner en morsom vinkling. Eller kanskje jeg blåkopierer min egen fra i fjor, hehe.
2. Jeg tror det handler mye om å se motivene. Og ser man et motiv, kan det være lurt å gå mye tettere opptil det enn man egentlig skulle tro. Macro er bra :)

Anaruh: "
1. Finnes det et (evt fem hvis du ikke klarer å begrense deg) klassisk(e) album som er perfekt å starte med for en som har blitt nyforelsket i klassisk musikk? Jeg har begynt å høre på NRK Alltid klassisk, og liker det aller meste. Men hvis jeg skulle kjøpe meg et album, hvor skal jeg begynne (må forresten være på CD/finnes i iTunes)?
2. Jeg har skjønt det slik at du jobber i et bibliotek med en stor musikksamling. Siden jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, kunne jeg tenkt meg å lete litt i en fysisk samling, ikke bare søke i biblioteksdatabasen. Hvor finner jeg et bibliotek med en grei størrelse på sin samling av klassisk musikk? Fortrinnsvis i Oslo, siden Bærum bibliotek ikke har så mye å fare med...
3. Og et ikke-musikkspørsmål: hvor har du fått tak i kvinnebøkene dine? Mener du skrev at du har gitt bort flere bøker til venninner, er det virkelig så mange slike bøker i omløp?"
1. Sjekk ut svaret jeg har gitt her. Eller her, mulig de overlapper hverandre litt. Ellers kan du gjerne begynne med Magdalena Kozenás Bach-arier.
2. Deichmanske har en bra musikkavdeling i hovedbiblioteket sitt. Ellers har Bærum bibliotek en brukbar musikkavdeling på Bekkestua, har du vært der?
3. Loppemarkeder gjennom mange år, antikvariater. "Kvinnens verden" i to bind krydde det av i en periode, av en eller annen grunn.

Glamourinnkjøparen: "
Kva kamera brukar du?"
Jeg bruker et Fuji Finepix f40, fjorårsmodell. Veldig fornøyd.

Fair: "
Hvor kommer din fascinasjon for Audrey fra? Hvordan går du frem når du planlegger reisene dine til steder du ikke har vært før? (Synes du alltid viser flotte bilder fra nydelige steder. Hvordan finner du dem? m.m.)"
Det er mulig Audreyfascinasjonen ligger i genene, for min mor likte henne godt i sin ungdom. Ellers vet jeg ikke helt; det bare kom av seg selv etterhvert som jeg så flere og flere av filmene. Hun er så fresh i forhold til mange samtidige; morsom og svært lite selvhøytidelig. Og naturlig glamorøs. Reiseplanlegging vet jeg heller ikke; det er mange steder jeg har lyst til å reise til, både steder jeg har vært og ikke har vært, så vi grubler litt sammen og finner ut hvor vi har mest lyst til å dra neste gang, alt etter tid på året, penger på konto, antall dager. Det er ikke så vanskelig å finne ut at man har lyst til å reise til Paris, New York eller Toscana altså. Rimelig selvforklarende :)

Britt Åse: "
Nettkjøper du sko? Hvordan er i så fall erfaringen med det?"
Nei, det gjør jeg ikke. Jeg må prøve sko før jeg kjøper dem, og orker ikke å styre med å sende tilbake gang på gang. Jeg kjøper i det hele tatt veldig lite klær og sånt på nettet.

Julia: "
Hva motiverer deg til å ha litt casual glamour i hverdagen? Er du aldri for lat til å gjøre noen ting som helst? :)"
For meg er det nok med et par øreringer jeg liker godt, og det krever jo ikke så mye innsats akkurat. Det er jo nettopp lat jeg er; jeg er altfor komfortabel og glad i joggesko til å velge dem bort til fordel for å trippe rundt i hæler på jobb hver dag :) Komfort er dog svært viktig når det gjelder glamour.

Fair: "
Hva synes du om Miles Davis? Hvis huset ditt brant, og du bare kunne reddet én jazzplate. Hvilken hadde du reddet?"
Miles er en av de største, det hersker det vel ingen tvil om. Stilskaper OG kameleon på en og samme tid. Synd han døde så tidlig, det hadde vært morsomt å høre hva han hadde drevet med i dag. Han rakk vel knapt å snuse på acid jazz. Å redde én plate høres ut som et mareritt, men det hadde vel antagelig blitt en Coltrane. Lush Life eller Blue Train. Eller den i Carnegie Hall med Thelonious Monk.

Anonym: "Jeg oppdaget bloggen din ved bruk av lånepc, og har lest endel innlegg. No offence, men må ikke alle bloggere - også du - være veldig selvopptatte? Du formidler jo stadig hva du gjør, kjøper, driver med, hvilke preferanser du har osv? Correct me if I´m wrong!"

Akkurat nå midt i denne svareprosessen føler jeg meg i overkant selvopptatt, på grensa til det ufordragelige :-D Men for å svare for min egen del - jeg kan jo ikke svare for noen andre: Jeg ser ikke på meg selv som over gjennomsnittet selvopptatt, snarere som en misjonær innen det jeg driver med. Jeg har jo bibliotekartankegangen som ligger til grunn her; informere, anbefale, gi råd, svare på spørsmål - men klart, alt er jo basert på mine preferanser og er personlige på den måten. Jeg formidler absolutt mine greier og ingen andres, det har du rett i - hadde jeg ønsket å skrive om andre personers gjøremål og liv, hadde jeg jo heller tatt en jobb i sladderpressen, hehe. Men når alt kommer til alt, er vel alle former for ytringer - enten det er blogging, en leder i en avis, en komposisjon eller en danseopptreden - basert på selvopptatthet i form av at man synes man har noe å formidle, og dermed et ønske om å uttrykke seg. Og sånn bør det jo være, ellers blir verden et fryktelig kjedelig sted.

Bat: "Når du skal bevege deg utenfor hjemmets fire vegger, er det noe du MÅ iføre deg for at du skal føle deg vel? F.eks føler jeg meg naken uten ørepynt og leppestift."
Jeg har vel et slags minstekrav om å ta på mascara, og helst leppestift, men jeg går ikke bananas om jeg skulle glemme det ene eller det andre. Dog er det riktig sjelden jeg glemmer noe av det, så jeg har egentlig ikke fått testet det ut på en stund.

Anonym: "
Hva synes du om IFA(ja, lakrispastillen:)?"
Jeg synes den er suveren! :-D Og de nye variantene er jo nesten skumle; en pose tømmes så altfor fort.

Anonym: "
Vi vil se "Dagens outfit"-bilder! :-)"
When hell freezes over.

Stina: "
Hva gjør du og glamourgemalen når dere to skal kose dere sammen en kveld?"
Vi rusler gjerne ut og spiser et eller annet sted, eller går på konsert. Er vi blakke, er vi mest hjemme, og pløyer igjennom den ene dvd-sesongen etter den andre av serier vi liker. Veldig low-key og koselig. For øyeblikket er vi midt i tredje sesong "My name is Earl" og andre sesong "Six Feet Under", siste sesong Seinfeld og et eller annet uvisst sted i South Park. Vi har planer om å snu bunken på "Arrested development", tidenes beste komiserie. Og aller helst: Er det mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag, ser vi Letterman. (Det høres ut som at vi er tv-slaver, men vi ser veldig lite på "direkte" tv - det blir mest tv-serier på dvd.)

Fredrikke: "
1. Bekymrer du deg mye? Evt. for hva? 2. Ser du på Nytt på nytt? 3. Har du vært full? 4. Kunne det ha blitt skrevet en biografi om ditt liv? 5. Hender det du føler deg veldig nedstemt? I så fall, hva gjør du da for å komme i bedre humør?
1. Jeg kan være litt småbekymret for en god del ting; arbeidsoppgaver jeg ikke får gjort, om jeg får i meg nok vitaminer og mineraler... men jeg tror jeg klarer å puste dypt inn og være løsningsorientert i større grad enn før. Evt. fortrenge alt man kan være bekymret for :) Dessuten har jeg en mann som er veldig flink til å av-bekymre meg.
2. Iblant, men sjelden når jeg er alene hjemme.
3. Niks
4. Hjelp, tidenes bokfiasko :-D Jeg spår at hele opplaget ender på mammutsalg året etter utgivelsen..
5. Ja, nedstemt kan man jo bli i blant. For min del funker det å prate om det, ikke ignorere det, men finne ut hva og hvorfor, eventuelt ta en liten timeout, legge fra seg alt og heller gjøre et eller annet man har lyst til, selv om man dermed må fire på kravene til seg selv. Men i allefall være bevisst, prøve å finne ut hva som utløste det, for så å se sammenhenger senere og lettere takle det om det skulle dukke opp igjen. Men dette gjelder meg altså, jeg er ingen Dr Phil, jeg vet ikke om dette funker for andre. Men jeg tror det er viktig å cut yourself some slack, ikke stille for høye krav til seg selv, akseptere at man ikke fikser alt, akseptere at man er nedstemt, ha tro på at det ikke varer for alltid. Å være nedstemt i blant er jo en del av livet, og det kan man jo gjerne embrace. Tenk så mye vakker kunst som er skapt i slike stemninger! :)

Anonym: "Hvordan har du markedsført bloggen din?"
Jeg har vel egentlig ikke markedsført den i det hele tatt, tror jeg. Jeg tror jeg en gang helt i starten meldte den til sol.no, ellers har ting gått av seg selv. Jeg har takket konsekvent (og forhåpentligvis pent) NEI til alle intervjuforespørsler fra både blader, radio og tv, bortsett fra et bibliotekfagblad for tre år siden (og et par sitater i en artikkel om det å tjene penger på blogg - jeg var visst motvekten). Og jeg er dårlig til å kommentere i andre blogger, melde fra om nye innlegg / pinge til bloggportaler og sånt. Så egentlig er det der litt utenfor min kontroll. Jeg har i det hele tatt veldig liten peiling på alt rundt; jeg vet knapt hva RSS er... Så jeg utnytter nok ikke alle mulighetene heller. Men pyttsann.

Julia - haha, takk! :)

Anonym: "
Hei fra en Sageneboer! Visst er det fint her! Hva er ditt favorittsted på Sagene?"
Mange favorittsteder her - men butikken til kjøpmann Mysterud er i en klasse for seg. Der kjøper jeg alt fra parafin til porselen, via puslespill og paiformer. Bedre service får man ikke i Oslo!


ok, nok spørretime for denne gang, nå er jeg lei av meg selv! :-D Neste gang er det dere som skal få svare på spørsmål!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å, heldige deg som bare er på sesong to av Six Feet Under! Nyt og kos deg, plutselig er det forbi, og da er det trist... Utrolig fine skildringer av en helt gal familie, jeg ble ordentlig glad i alle. :)

Anonym sa...

Anonym: "Vi vil se "Dagens outfit"-bilder! :-)"
Du "When hell freezes over."


Dette er årsaken til at jeg liker denne bloggen. I motsetning til alle som skal vise dårlige bilder av seg selv, gjerne med samme skjerfet dag etter dag.

Glamourbibliotekaren sa...

Marianne: Ja, vi nyter og nyter! Veldig bra serie, alle karakterene vokser veldig!

Mia: Haha, jeg går også med samme skjerf dag etter dag, men tar ikke bilde av det :-D

Populære innlegg