lørdag, desember 06, 2008

En liten fotodagbok på en fin lørdag

Lykken er å rusle i eget tempo en lørdag i desember, med vakker musikk på øret, uten kjas og mas og kjøpesentre. (Jeg tenker ikke å sette mine ben i Oslo sentrum på denne siden av jul, med unntak av Norway Designs' papiravdeling.)

Det er snø på trærne og lys i vinduene, og når Perry Como synger "What love is made of" går jeg rundt og smiler vennlig til alle jeg møter på min vei.

Vakre blomster hos Purpur - hyacinther og juleroser. Bare se men ikke kjøpe (det er litt for lenge til lønningsdag og disse er ikke akkurat billige).



Unik, organisasjonen for uavhengige forretninger og kulturliv på Grünerløkka, hadde julemarked i bakgården til Café Vespa ved Sofienbergparken. Mye fint å se på, smykker, vintage-greier, økologiske barneklær, mat. Jeg synes det er bra de står sammen mot kjedeveldet. (Og hvis halvparten av eiendomsmeglerne der går konk snart, er vi virkelig på vei et sted!)


Blomsterhandler Andersen solgte juleblomster rett fra lasteplanet til sin fine grønne bil.



Og My Little Pony spilte egenkomponerte julesanger.

6 kommentarer:

Alt godt sa...

Ei julerose vart med heim til oss i dag. I nabogården blomstrar dei no, men mine står så skuggevendt at dei kjem ikkje før ut i mars. Så for å få julestemninga på trappa måtte eg dra kortet. Men det var verdt det! :D

Ingvild S L sa...

Åh, savner mitt kjære Oslo....

Anonym sa...

Visst är det mysigt med små julmarknader i decembermörkret. Jag var på Krukkegården i Ås på julmarknad igår. Det var ljuvligt. Reste på efetrmiddagen och fick en fantastisk solnedgång då jag anlände. Lite marknad ute och stor marknad inne med diverse vackra saker. Jag kom hem med en alpefiol som är det vackraste jag sett. Och en enorm julkula i turkis som skall hänga i mitt fönster. Gillar inte tomtar och röda gardiner men en kula går fint ;)
De hade också julrosor. Otroligt fina!
Ta en tur dit!
http://www.krukkegaarden.no

Me sa...

Dette så veldig koslig ut! Synd jeg ikke visst om det... Har du noen flere julemarkeder i Oslo som er å ambefale sånn at jeg også kan få de med meg?

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourinnkjøparen: Hadde jeg hatt hage, skulle jeg hatt juleroser i blomsterbedet! Det er så fint når de blomstrer om vinteren.

Ingvild: Med rette! :)

Yoginimaria: Takk for tipset! Har hørt om markedet, men ikke vært der.

Me: Vøienvoldens julemarked hadde sitt siste i dag, men på Folkemuseet på Bygdøy har de åpent neste helg også. Veldig koselig der!

Britt Åse sa...

Det er straks tid for kjøp av den årlige julerosa til trappekrukke med mosehjerte. Gleder meg :-)

Populære innlegg