mandag, desember 08, 2008

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8

Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. Her skal det trilles peppernøtter til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg bakte pepperkaker i går! Kjempekoselig:-D De berømmelige syv sortene er dermed ferdigstilt, og de øvrige 5 gjenstår.. Stor familie innebærer mye kakebaking! Stradella var mitt soundtrack; vakkert!

Glamourbibliotekaren sa...

Hjelp, 12 sorter?! Omtrent fire ganger så mange som jeg kommer til å ende opp med :)

AstridVU sa...

Men, men... Oppskriften da, kjære Glamourbibliotekar? Vær så snill pliz, som mine unger pleier å si :)

Unknown sa...

Schønberg Erken?
Ingrid Espelid Hovig?

Er kaken fylt? Med hva?

Blir omtrent som Lasse Kolstads onlinere i "The Julekalender", dette. :-)

Anonym sa...

Nå ble jeg inspirert! Nusselige små peppernøtter til å dyppe i teen mens en skriver julekort, mmm...og til og med jeg, verdens dårligste kokk og baker, bør klare det med hjelp av Ingrid Espelid Hovig :-)

Anonym sa...

En av min families adventstradisjoner er peppernøtt-dugnad. Hyggelig og sosialt, og så slipper alle unna senebetennelse.

De siste årene har vi timet peppernøttrillekveldenslim at den har sammenfalt med en annen hyggelig førjulstradisjon.
En nabo er nemlig dirigent for et damekor, og etter sin årlige juleavslutning hjemme hos dirigenten, holder de gratis julekonsert på tunet. Og dirigentens mann, som er tenor, utfordres like årvissst til å avslutte med O Helga Natt mens vi står der under vinterhimmelen med peppernøttlukt på fingrene.

Da kommer julestemningen.

Anonym sa...

Lagde Ingrid Espelids pepperkaker med pomeransskal og hjortetakksalt i går. Resultatet ble noen underlige, gode kaker. Men det smakte ikke pepperkaker!! Aldri mer Ingrid-pepperkaker....

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Nuvel, det er ikke min business å publisere den for tusenvis av lesere når jeg bare kjenner noen få som har den. Jeg er litt usikker på peppernøtt-kutymen her.


Anita: Nope, niks, den tilhørte en majorfrue fra den gang vi var i union med svenskene. Det var morfars tante Aslaug som hadde fått tak i den.

Koristen: Gjett om jeg dypper dem! :)

Kathrine: Det hørtes veldig koselig ut!

Anonym: Jeg lagde en gang pepperkaker som krympet i steking og ble knudrete og knallharde. Festlig :-D

Populære innlegg