mandag, januar 12, 2009

Glamourbibliotekaren anmelder musikken på Sats


Anmeldelse av musikken i det nye programmet på Sats:

*Manu Chao "Me gustas tu" - helt ok å begynne med, jeg hadde jo en liten Mano Negra-periode i min ungdom.
*Limahl "Neverending story" - hurra! Tenk at man kan trene til denne! Den var populær da jeg var 8. Jeg synes absolutt den har sine moments!
*Måns Zelmerlöw "Cara mia" - en Grand Prix-låt som aldri nådde opp til den internasjonale finalen, men som høres ut som en typisk østeuropeisk GP-discolåt som det går tretten på dusinet av. Fair enough, bare det ikke blir for mange slike på én treningstime.
*Lionel Richie "Dancing on the ceiling" - yeah! Også på Motowns femtiårsdag da. I'm in!
*2 Unlimited "Tribal dance" - o du heilage jol. Dette er noe av det minst motiverende jeg vet å trene til. Det er en grunn til at hitlistene på tidlig nittitall er et mørkt kapittel i musikkhistorien. Dette er rett og slett noe av det verste jeg vet.
*Bryan Adams "Summer of ´69" - altså, denne er ihjelspilt, det hjelper ikke med barndomsminner og nostalgi i dette tilfellet. Sorry. (Men tusen ganger bedre enn 2 Unlimited.)
*New Kids On The Block "Hangin' tough" - eeeh. Camilla i parallellklassen digga dem i niendeklasse, jeg var sjokkert og vantro og kan fremdeles ikke se et gram av sjarme i dette. Ikke funker det til trening heller.
*Roxette "Sleeping in my car" - boooooring.
*Michael Jackson & Will.I.Am "The girl is mine" - jeg foretrekker jo originalen fra "Thriller", men denne versjonen var fin å trene til.
*Britney Spears "Toy soldier" - tjæh, det funker jo til dansing selv om jeg føler at hjernen blir tømt for friske celler etter kort tid. Men bevares. Trenemusikk.
*Madonna & Justin Timberlake "4 minutes" - Et av høydepunktene, absolutt. Thumbs up.


Nå husker jeg ikke mer. Men alt i alt er jeg fornøyd, det har vært svært, svært mye verre tidligere. Jeg er optimist.

15 kommentarer:

Karen sa...

Jeg er imponert over at du husker hva som ble spilt!
Jeg har aldri testet mine egne grenser så mye som den gangen Britneys "Toxic" ble satt på helt i slutten av spinningtimen. Musikk er avgjørende for innsatsen!

Anonym sa...

Enig! Noen som vet hvor jeg kan finne anbefalinger til "treningsmusikk"? Ulempen med å bli flittig jogger er tydeligvis at man spiller i hjel den gamle spillelisten temmelig fort...

Ragnhild sa...

Musikken på Sats var ein av grunnane til at eg aldri kom tilbake etter den eine prøvetimen for fleire år sidan. Den gongen var det veldig populært med hysteriske technoversjonar av gode, gamle hits. Eg vart rett og slett SUR på trening! Eg kan tilrå det uavhengige treningssenteret Krønsj i Torggata bad for den som ynskjer å trena til BRA musikk. Her er det ikkje snev av verken Britney Spears, Roxette eller 2 Unlimited. Meir her: www.kronsj.no

(Men Neverending story var det jo litt artig at dei spela, då:-) Nostalgi!)

Glamourbibliotekaren sa...

Karen: Ja, den burde passe bra til trening, det har du rett i.

Londonfararen: Et eller annet man kan jogge i takt til! Det må jo testes ut, så du får sette av en dag og spille igjennom alle platene dine og se hva som passer :-D

Ragnhild: Jeg tror det varierer litt med hvilke timer det er. På aerobic er det danceversjoner av f.eks. Celine Dion, noe som man i utgangspunktet ikke skulle tro kunne bli verre, men det kan det altså. Men på slike timer som jeg var i går, styrketrening med litt utholdenhet, er det ikke så aller verst altså.

Bente sa...

Dette minner meg på noe jeg lenge har tenkt jeg skulle tipse deg om: I kaffebaren Frederik på Blindern jobber det en morsom fyr fra Venezuela. I motsetning til mange andre baristaer, slår han gjerne av en prat og tuller litt. I tillegg spiller han, og her kommer poenget, alltid klassisk musikk, og ofte opera! Kaffen er ikke dum den heller :)

Mie sa...

Ragnhild: Helt enig med deg! Krønsj er toppen! Jeg elsker å trene til Depeche Mode osv :)

Anonym sa...

Oj! Så flink du er til å huske musikken. Jeg har nok med å holde takta, og meg selv på beina jeg. Imponerende! :)

Mari sa...

Har iallfall én sang til Londonsfararen - The best of you med Foo Fighters er min absolutte power walk-favoritt. Om den kan oppgraderes (?) til jogging vet jeg ikke, men den får iallfall meg i topp humør.

Anonym sa...

Hvilken time er det du har vært på egentlig? Jeg pleier å gå på gul Step på Spektrum, og musikken er helt ubeskrivelig dårlig. Men instruktøren er bra!

Spis, løp, les sa...

Musikken på timene var en av grunnene til at jeg meldte meg ut av Sats og sluttet å gå på timer. Jeg vet ikke hvor du trener, men jeg husker det var spesielt ille på Sagene. Så du kan tro gleden ble stor da jeg tok en time på Elixia nylig og hoppet til gode gamle Prodigy. Fantastisk!

Glamourbibliotekaren sa...

Bente: Ah, han har forstått det! :)

Mie: Depeche ja, på min Sats spilte de en del Bowie en periode faktisk :)

Hanne: haha, det er jobben min å huske låter, så jeg er godt trent!

Mari: og da går du i takt eller?

Anonym: Dette var StramOppPuls, en kombitime med både utholdenhet og styrketrening. På Step og Aerobic er det alltid verre, for der har de slike spesiallagde sammenhengende makkverk-greier så det ikke skal stoppe opp.

Kamillagorilla: Haha! Prodigy hadde fått meg til å løpe og gjemme meg i nærmeste garderobeskap, så jeg tror jeg holder meg der jeg er :-D

Anonym sa...

Foo fighters til rask gange hørtes dritbra ut:-)

For de tunge, lange, slitsomme men akk så muskelgivende oppoverbakkene kan jeg anbefale "The way you make me feel" med Michael Jackson. Men advarsel: Ikke spill den på flatmark - for den går akkurat litt for langsomt til at du kan la være å vrikke på rompa om du skal gå i takt. (Hvis ikke rompevrikking er en del av agendaen din akkurat denne dagen, altså!)
Må være bra til øving før cat walk den her: "Hi pretty baby with the high heels on..."

Spis, løp, les sa...

Å neida, ikke hvis jeg danser den kule teknodansen fra 95 :-)

Anonym sa...

I Trondheim kan jeg anbefale High Energy hvis man sliter med musikken på senteret og ikke må ha styrkesal. De har en eller annen forbindelse til Krønsj i Oslo uten at jeg helt vet hva det er. Lite og selvstendig i alle fall, og veldig mye bra musikk. Jeg hadde nok ikke trent i dag uten dem fordi jeg blir så sur hvis musikken er dårlig :-)

Marito el Finco sa...

Jeg blir så glad når jeg ser at det er flere som har oppdaget hvor fantastisk Krønsj er!! Det er garantert det beste treningssenteret i Oslo. Musikken og bevegelsene driver deg gjennom hvilken som helst time. Kan anbefales til alle!!

Populære innlegg