lørdag, januar 10, 2009

Saturday is the day of the week between Friday and Sunday (fra Wikipedia)

Gårsdagens investering - en glad og fin primula


God formiddag, kjære lesere! Glamourbibliotekaren svinger støvsugeren og danser rundt i stuen med filler og vaskebøtte - og innser hvor lite jeg egentlig kan om flekkfjerning og husstell. Jeg må kanskje bla opp i mine kvinnebøker for å finne gode råd. Egentlig burde kanskje den gamle husmorskolen være en plikt for både unge kvinner og menn... Noen uker i det minste... Dog tror jeg jeg ville fått hetta av å stå der dag ut og dag inn og partere griser. Jeg satser heller på at veien blir til mens jeg går. Tjingeling!

11 kommentarer:

Mari sa...

Aj, takk for inspirasjonen! Her lukker jeg fremdeles øynene for halvfulle flyttekasser og ditto søppelsekker strødd utover stuegulvet. Har invitert vennene våre på avskjedskaffe og -boller i morgen formiddag, så nå må jeg følge ditt eksempel! God lørdag:)

Blondie sa...

God formiddag. Så det ble en primula, ser jeg ;). De er veldig vårlige og fine. Dog har de en tendens til å bli temmelig langhalsede ganske fort innendørs, selv om jeg prøver å finne det aller mest trekkfulle vinduet å stille dem i. Men søte er de, og i mange fine farger. Apropos husstell, prøv denne: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=123102&rom=MP. Tror den er helt uten griser.
Fortsatt god helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Mari: Du har jo til og med en deadline :)

Glamouroversetteren: Det var noe kjent med den boka - og da jeg kikka i hylla, fant jeg den. Hurtigsvarpremie i en eller annen bokklubb for mange år siden! Har aldri bladd i den før, men ser at de anbefaler PRODIGY som musikk til vasking. Hjelp!

Alt godt sa...

Strålande! Her hos meg er jula ute, og eg er tilbake frå ein snifferunde på byen. prøvde meg på Gimle, men møtte ei ung blondine som hadde som hovudfokus å gje råd om kva som var herredufter og kva som damdufter. I couldn't care less. :-(

Endte på Heaven Scent, og fekk med meg Feuilles de Tabac frå Miller Harris. Fantastisk! I tillegg ga eg meg sjølv trioen Safran troublant, Piment brûlant og Poivre piquant fordi eg fortener det. Happy!

Blondie sa...

Tja, der ser man. Hurtigsvarpremier er ofte av det uberegnelige slaget. :D. Prodigy, eller whatever works for you. Selv streiket jeg da hr. Far for et antall år siden regnet med at husmorskole var det naturlige neste steg. Så det ble ikke noe grispartering etc. på meg. (det har jeg i og for seg aldri angret på). Men et eller annet sted skal man jo innhente litt praktisk husmor/husfar-imformasjon fra. Så hvorfor ikke? Tenker innskaffe et eksemplar av denne når hr. Ikkelengertenåring flytter hjemmefra snart. Da behöver han ikke ringe hjem til mamma og spörre om hvordan man egentlig skal gjöre rent på do ;). Musikken kan han jo velge selv. Men hvordan holder du liv i primulaene?

Anonym sa...

Jeg lot meg også friste til innkjøp av en rosa og en rød primula forrige helg. Er gladi den fargerike vårblomsten!! Hvis en klarer å holde dem, kan de plantes ut i bedet til våren(men det ser stygt ut for mine...)Det er en staude, så den vil komme igjen hver vår!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourinnkjøparen: Grattis! Den trioen er suveren.

Glamouroversetteren: Foreløbig har den ikke dødd, men vi får se om en ukes tid...

Anonym: Min neste blir rosa, tror jeg! Eller gul.. :)

Anonym sa...

Primula er kjempefint, men det er litt snedig at det selges så innmari av denne i starten av januar allerede - det er jo en vårblomst. Jeg tror vi (dvs reklamen kanskje?) starter jula så tidlig, slik at vi er lei til nyttårsaften.
Flekkfjerning og økovennlige husmorsysler:
http://www.stretcher.com/stories/04/04jan19d.cfm
Kanskje du har mange hemmelige våpen i huset allerede?;-) Jeg skal aldri mer bruke noe annet enn eddik og bakepulver-pasta på rustfritt stål og fliser - det er helt fantastisk effektivt.

Fornuftig forsker sa...

Kjenner meg igjen - husmorskole hadde vært ganske interessant og lærerikt. Kanskje jeg bør gjøre alvor av å spørre svigermor (som ikke er helt ung lenger) systematisk ut om diverse-diverse tradisjonsretter og gammeldagse huslige sysler. Hun har nemlig husmorskolen og er en veldig dyktig husmor (blant annet). Denne helgen minnet oss forresten på at sluk ikke er selvrensende. Da er det topp å ha en mann som tar vare på gamle oppvaskbørster, fordi de alltid kan brukes til grovrengjøring eller sykler. Han har vel hørt det fra sin mor!

Anonym sa...

Husmorskole ja...Fikk lese dagboken min mormor skrev da hun gikk på husmorskole en gang på 1920-30 tallet. Jeg var ca 20 år da hun kom med dagboken på en betingelse " at jeg ikke fortalte om noe av det til morfar". Forteller ikke noe til dere heller ;)
Har foresten en venninne som etter sigende skal ha blitt "sendt" på husmorskole av sin konservative far en gang på 70-tallet. Hun ble faktisk utvist etter noen uker, visstnok for å ha knabbet småkaker...Uskikkelige jente! Hun er forresten en glimrende kokk, og en racer når det gjelder rengjøring, men jeg har glemt å spørre henne om hun lærte kunstene på husmorskolen.
Primula er en skjønn blomst. Elsker de blålilla nyansene, mørke eller lyse. Her er hyasintene fremdeles i blomst,men primula blir neste potteblomst inn her i huset.

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Takk for tips!

Forsker: Haha, selvrensende sluk, en drøm!

TerraDiva: Så morsomt med en sånn dagbok!

Populære innlegg