lørdag, januar 10, 2009

Kostymedrama


Jeg har sett litt på kostymedrama i det siste. Ikke Austen og den slags, men 50- og 60-tallet - henholdsvis "Mona Lisa smile" og "Mad men". Ah! Klærne! Frisyrene! Makeupen! Hvis man bare ser forbi det vanvittige kjønnsrollemønsteret, er det veldig mye fin estetikk der.










Den som hadde sin egen skredder...

(promobilder)

16 kommentarer:

fru Storlien sa...

Det må være den aller fineste stilepoken! Jeg er så heldig å ha arvet en bærepose med mønster for hele familien fra 50-60tallet, og har sydd noen snertne små kjoler. Med litt flaks kan man jo også finne slike godsaker på loppis, hvis man ikke har skredder tilgjengelig.

Karoline A sa...

Å, jeg vil være min egen skredder. Men hvor kan jeg lære å sy?

Anonym sa...

I Bergen kan ein gå på sykurs hjå AOF. Det kan ein antegelegvis over heile landet. Har vurdert å melde meg på. Hadde vore fantastisk å kunne sy slike kjolar! Likte spesiellt kjolen til venstre, -men dei var forsåvidt like lekre alle saman!!

Anonym sa...

Jeg HAR min egen skredder! Det er helt uvurderlig, særlig når man er trés petit, med lange ben og har særdeles klassiske preferanser når det gjelder klær! (Og alt annet for den del;))

Blondie sa...

Når en jevnaldrende lekekamerat var dum og skremte livet av meg, ble jeg tröstet av hans storesöster Lise som hadde sånne kjoler med mangfoldige underskjört som man liksom druknet i og hörte lyden av og klamret seg fast til hennes ben og ble klappet på hodet og fikk saft og boller...... Sukk! Det kjentes veldig trygt. Har Glamourbibliotekaren sett Peyton Place?

Anonym sa...

Når vi snakker om kostymefilmer har jeg en anbefaling. Sandra Goldbachers Ballet shoes er en koselig film fra 1930tallets London. kostymene er fantastisk fine, og filmen er en søt, fortelling om hvordan det var å være jente/kvinne på den tiden og ha store ambisjoner, og store og små problemer.

Anonym sa...

Enig i at 50- og 60-tallet hadde sin definitive sjarm!
Apropos kjønnsrollemønster: Life on Mars har også sine moments. Det er 70-tallet, men ikke så mye bedre.

Ang. lære å sy: Sjekk Folkeuniversitetet. Har vært på sykurs i deres lokaler i Oslo, som var veldig bra. Vet at de har korte og lange kurs i flere byer.

Og mønster kan man kjøpe på Ebay og Etsy. Men størrelsene var litt annerledes før, så vil anbefale å sjekke egne mål mot det som står på mål for de forskjellige størrelsene...

Glamourbibliotekaren sa...

Fru Storlien: Mm, mange fine mønstre på nettet også.

Karoline A: Det arrangeres nok kurs rundtom - jeg har i allefall sett det noen steder her i Oslo.

Joggerinna: Ja, den til venstre er nydelig! :)

Juristen: You don't say :)

Glamouroversetteren: Niks!

Ellmine: Takk for tipset! :)

Kaisa: Det stemmer, folkeuniversitetet har vel et opplegg, det har jeg også hørt. Cool.

Anonym sa...

Jeg hadde en skredder :( Er ikke akkurat velsignet i høyden, så han kom meget godt med. Sier desverre "kom" fordi etter planen skal han sendes ut av landet den 12. Januar. Forferdelig trist.

http://labilaloghawrebli.com/

Krysser fingrene for at vedtaket blir omgjort, samtidig som jeg peller meg til flyplassen. Hovedstaden venter!

Anonym sa...

mener ike å være gledesdreper, men estetikken er vel unektelig en del av kjønnsrollemønsteret, eller?

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouringeniøren: Å, krysser fingrene!! :(

Guro: ...men det er klærne i seg selv som er poenget her.

Anonym sa...

Mad Men er fantastisk. Jeg elsker stilene til Betty og Joan. Synes det er en serie der det er vanskelig å "holde" med noen av karakterene fordi alle er ganske dårlige folk på hver sin måte. Mørkt på innsiden, glamorøst på utsiden.

fru Storlien sa...

Friundervisningen/ folkeuniversitetet har ofte sømkurs. i tillegg har noen husflidslag slike kurs, og i osloområdet er det flere husflidslag som har kurs i re-design. Det går også an å begynne å sy litt selv også - kjøpe et fint stoff, et enkelt mønster og sette i gang. Mange sybutikker kan veilede litt. Tipset er å ikke sy i tynne syntetiske stoff, og styre unna passepoilerte lommer, jakker med slag og plagg med for!

Glamourbibliotekaren sa...

Dominika: Ja, man må holde seg ganske nøytral :)

Fru Storlien: Takk for info!

Cecilia sa...

Jag älskar också den här stilen - Mona lisas leende är en fantastisk film!

Jag gillar din blogg skarpt!

/Cecilia

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk, så trivelig! :)

Populære innlegg