lørdag, februar 07, 2009

Revolutionary Road



Hurra for at det er så mange kostymedrama blant Oscarnomnasjonene i år! Vakre vakre klær fra 30-40-50-tallet, retro-interiør og fine frisyrer... Right up my alley. Kate Winslet er strålende vakker i Revolutionary Road, hvite skjorter og pene skjørt og naturlig makeup og en frisyre som nesten - men bare nesten - fikk meg til å ville farge håret litt lysere. Hun er en dyktig skuespiller. Leonardo spiller også bra, helt eksplosive følelser, mye tårer og smelling, og samtidig troverdig. Jenny har skrevet mer om denne filmen i Kulturdelen.

Hvorfor denne filmen ikke kvalifiserte til hovedrollenominasjoner når Benjamin Button gjorde det, forstår jeg ingenting av. Michael Shannon er forøvrig nominert for beste birolle, vel fortjent. Og Art Direction + kostyme - absolutt! (Men bare tre nominasjoner kontra BBs 13.. I don't know. Makes no sense.)



(bilder:imdb)

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Det är verkligen många BRA filmer som är nominerade till Oscars i år, och det är ju toppen! Revolutionary Road är en av de allra bästa jag har sett hittills, och jag förstår heller inte varför den inte fått fler nomineringar. Bästa skådespelerska och Bästa omarbetat manus vore det minsta man kunde begära ytterligare. Men men, den största glädjen för oss tittare är ju att få se en fantastisk film.

Anonym sa...

Har ikke rukket å se den ennå, og i min by er den allerede tatt av plakaten! Hvis ikke veiene blir helt blokkert i løpet av dagen - vil jeg kjøre til vår koselige naboby, Tønsberg hvor den fortsatt går. Synes Kate Winslet er en av vår generasjons beste kvinnelige skuespillere. Og denne filmen har jeg gledet meg til. Mvh Astrid

Ragne Rognebær sa...

Bare tre? Jeg ister mer og mer respekt for godeste Oscar. "Revolutionary Road" er en helt fantastisk godt laget film med glimrende skuespilling. Fikk meg til å gjenvinne noe respekt for Leonardo, som jeg synes har kastet bort talentet sitt etter Gilbert Grape, på suppete filmer man glemmer etter fem minutter.

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny B: Absolutt, det er en fryd å gå på kino nå!

Astrid: Ja, du bør få den med deg - det er sikkert en stund til den kommer på dvd. Og slike estetiske nytelser må ses på stort lerret!

Ragne: Leo har absolutt talent, det er bra han får vist det her!

Anonym sa...

Kanskje det er fordi dette ikke er en feel-good film? Litt for utfordrende og dyster kanskje, for amerikanere med sans for happy endings.
The Reader er forævrig min absolutte oscar-favoritt i år - både for beste kv. hovedrolle til Winslet og for beste film. * krysse fingrene * :-)

Populære innlegg