fredag, februar 06, 2009

Tålmodighet

Husker dere denne? Som etterhvert ble sånn? Den har stått uten blomster i snart halvannet år, men nå har det jammen kommet noen få igjen. Jeg har hatt den i fem år, de har blomstret tre eller fire ganger. Da blir man ekstra glad hver gang det skjer!

Ikke like mange blomster denne gangen, men like fin!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Orkiderer er nydelige!
Kan jeg spørre hvor høyt oppe du kuttet stilken etter den blomstret sist?
Hvor hadde du plantet etter at den blomstret av? Mørkt og litt kjørlig?
En av mine orkideer kom igjen, men jeg glemte å kutte stilken, så den er som en baby på den gamle, og nå er jeg ute etter tips for at det ikke skal bli en ny baby-orkide...

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg husker ikke hvor jeg kuttet den - dette er i allefall en helt ny stilk, og sånn var det forige gang også. Den har stått enten i en av vinduskarmene eller på arkivskapet rett ved vinduet hele tiden; jeg har ikke gjort noe som helst annet enn å vanne den litt hver uke + dusjet den i blant og latt vann renne gjennom potta.

Micha sa...

Jeg har mange orkideer (12) som kommer igjen og igjen, flere ganger hvert år. Og de blir stadig flottere m fler stilker pr plante. (Alle er kjøpt billig på rema, obs ol)
Siden jeg har så mange, orker jeg ikke vanne dem m rennende vann...det kunne jo tatt timer :-)
Jeg vanner mine èn gang i uka(ikke oftere) eller når jeg kommer på det. Noen ganger har det gått så lang tid, at bladene blir rynkete og slappe, men gi dem en "skvalp" vann, og de kommer seg igjen.
Jeg vanner rett i potta, en liten dæsj, og sjekker potta neste dag, om noe av vannet er igjen. Dette helles isåfall ut.
Når de er avblomstra klipper jeg stilken helt ned og fortsetter å vanne som vanlig. Så etter noen mnd er de igang igjen.
Innimellom gir jeg også litt orkidégjødsel i vannet.
Mine står i øst- og vest-vendte vinduer, også når de har blomstret av. De trenger lyset for å klare å "komme igjen".
Pass bare på å ikke klippe av eller "gjemme vekk" luftrøttene, de er HELT avgjørende for en sunn plante! De er kanskje ikke så estetisk vakre, men de holder planta levende!

Glamourbibliotekaren sa...

Micha: Takk for mange tips!

Populære innlegg