mandag, mai 04, 2009

En stor dag:


I dag ville Audrey Hepburn fylt 80 år.

Audrey var en svært engasjert Unicef-ambassadør, og besøkte mange mange land i forbindelse med sitt arbeid, ikke minst Etiopia. Framtida til alle verdens barn var det hun brant mest for, og i forbindelse med hennes fødselsdag vil jeg gjerne hylle henne ved å oppfordre alle mine lesere til å tegne et Unicef-fadderskap. Gjør det i dag, det er veldig enkelt, og pengene blir trukket fra din konto hver måned uten at du en gang merker det. Man kan også gi en engangsgave her.

Så ufattelig mange barn er uskyldige ofre for voksnes handlinger. Unicef jobber for å forsvare barns rettigheter, beskytte dem, hjelpe dem til å overleve og til å utvikle seg. Vaksiner, rent vann, skoler, beskyttelse mot vold, mot utnytting og ikke minst mot Hiv/AIDS, er noe av det de fokuserer på.

Tidligere har jeg donert penger utifra antall besøkende, eller "lokket" dere med premier om dere meldte dere som fadder, men det gjør jeg ikke nå. Jeg vil at dette skal være en bevisst og engasjert handling som dere gjør uten at dere kan vinne noe som helst - det er premie nok å føle at man gjør noe for verden, så hvorfor ikke starte i dag på Audrey Hepburns 80årsdag. Som forøvrig også er denne bloggens fireårsdag. Selv har jeg tre fadderbarn gjennom SOS barnebyer + et fast månedlig bidrag til Unicef.



"I can testify to what UNICEF means to children, because I was among those who received food and medical relief right after World War II," said actress Audrey Hepburn on her appointment as a Goodwill Ambassador in 1989. "I have a long-lasting gratitude and trust for what UNICEF does."



12 kommentarer:

S sa...

En viktig oppmuntring du kommer med. Tror kanskje jeg skal involvere min eldste datter i dette, og at vi kan gjøre det sammen!

Ha en fin mandag!

GuriMalla sa...

Nå er jeg også blitt fadder. Trengte et lite dytt. For en liten sum kan man altså hjelpe barn til et litt mer verdig liv. Nå kan jeg nyte min glamorøse hverdag med litt mindre dårlig samvittighet:-)

Mari - Escape In A Book sa...

En flott og viktig oppfordring! Jeg er allerede fadder og gir fast hver måned. Det bør egentlig være premie nok i seg selv at man kan bidra til å gi barn, som lever under forhold vi vanskelig kan forestille oss,en litt bedre hverdag.

koldfru sa...

Kjempeflott oppfordring!Jeg fikk endelig fingeren ut og ble SOS-barnebyerfadder i fjor, og det er en oppgave som virkelig føles meningsfylt- at penger som jeg sikkert uansett hadde klart å søle vekk kan gå til å hjelpe noen til en bedre hverdag,og til lysere framtidsutsikter syns jeg er veldig fint. Nå skal jeg legge litt press på koldfrugemalen og se om jeg ikke får vervet en UNICEF-fadder i løpet av dagen .:)

Cecilie sa...

Sånn, da var det gjort :-)
Takk!

Anonym sa...

Gratulerer med bloggens fireårs dag!
Caritas er min organisasjon, hvor jeg bidrar med så mye jeg kan.
Hurra for alle glamorgivere og for bloggen!

Kirsebærblomster sa...

Da er jeg også fadder. Takk for oppfordringen, kjære Glamourbibliotekar!

glamoursykepleieren sa...

Grattis med bloggbursdag også! Kan du ikke ha spørretime igjen, sånn som ved jubileet i fjor?

Flugo sa...

Familien vår er allerede PLAN Norge fadder for en nydelig, liten jente i Guatemala. Vi sender hverandre brev og bilder, og innimellom sender vi også noen små gaver til lille Kimberley. Og hver gang vi får brev og bilder fra familien hennes, tørker jeg noen tårer, lettrørt som jeg er.

Glamourbibliotekaren sa...

Veldig bra, alle sammen! Gi så det svir! :)

Glamoursykepleieren: Ok da. Stay tuned.

he sa...

Audrey er i Klassekampen i dag:)

Kirsti sa...

Gratulerer!

Her er en gave- for det går vel an å "gi bort" linker- du kan bare bytte den hvis du har den fra før;-)

http://www.thehungersite.com/clickToGive/home.faces?siteId=1

Hurra for gode mennesker og gode tiltak!

Kremtopper og kanelsnurrer fra Kirsti.

Populære innlegg