fredag, mai 01, 2009

Glamorøs fredag


God 1. mai alle sammen! 

Her er dagen ennå ung, formen muligens litt stigende, og kanskje - kanskje - våger man seg ut en liten tur i dag. På balkongen altså. Ingefær-te er fremdeles min trofaste følgesvenn, siste del av første sesong av Love Boat likeså, og luktesansen er tilbake - hvilket betyr parfyme. Dagens friske valg er den økologiske Hesperide fra Patyka. En annen glamoureffekt er det lille hjertesmykket fra Tiffany's, som sannsynligvis blir godt skjult av et digert skjerf!

Helgen tas fullstendig som den kommer. Jeg har mye å ta igjen når det gjelder å slappe av helt og holdent, og det tenker jeg å gjøre noe med nuh. Og min fine mann har fri innimellom, noe som slett ikke er vanlig for en musiker i helgene. Dette blir bra!

Ha en fin dag, enten dere tilbringer den under paroler eller andre steder!

29 kommentarer:

Alter Ego sa...

Woohooo! Denne dama befinner seg pr akkurat nuh i en pysjamas paa Majorstua. Paa balkongen utenfor soverommet er sola i ferd med aa komme rundt slik at tekoppen som skal foelge den nylig inntatte frokosten kan nytes i frisk luft (med toefler paa beina, sannsynligvis).

I skrivende stund bestaar glamouren utelukkende av gleden over aa ha lest foerste kapittel i ei bok som ble innkjoept i mitt yndlingsantikvariat i gaar; Paul Theroux' "Konsulens hemmelige papirer". Kjenner saavidt forfatternavnet fra foer, men er veldig begeistra for det jeg har lest saa langt!

Naar vertskapet staar opp skal jeg dusje (ellers vekker jeg dem, hvis jeg dusjer foer de er oppe!), og deretter blir det mer glamour: ny lypsyl fra Revlon, sommerkjole fra tampen av sesongen i fjor, relativt fersk haarklipp og taer au naturel som nyter aa bo i et par Birkenstocks. Senere paa dagen: jeans og t-skjorte naar jeg skal vaere med paa noe som krever litt mer robuste klaer pga fart og soele i de dyper skoger. Hurra for langhelg!! :) Og ha en god fredag og helg, vertinna som gjester!

Mari - Escape In A Book sa...

God 1. mai =) En flott dag for de som skulle velge å gå i tog eller bare ta seg en tur utenfor døren.

Nå fikk jeg flashbacks til tiden da Love Boat gikk på TV2. Jeg og søsteren min stormet inn døren etter skolen for å få med oss Love Boat.

Her er tekoppen en gode følgesvenn om morgenen, særlig siden den startet noe ufrivillig klokken seks om morgenen(ikke love in the air men pollen).

Ønsker deg og Glamourgemalen en riktig god helg.

Epicureatricen sa...

Er jeg den første? Her har uken vært glamorøs helt siden onsdag. Da var jeg nemlig på jobbintervju og nå håper jeg veldig på å få fortsette til runde to. Det fortsatte i går med at jeg fikk blomster og så årets første andeunger og i dag blir dagen så markert med kjole, Clinique Happy Summer og en tur ut i det nydelige været her i København. Resten av dagen står på jobbsøking, litt rengjøring og så ut å spise med min mann og videre på kino. Helgen går med en god blanding av avslapning (gjerne ute i solen) og noen praktiske gjøremål.

God bedring og god helg!

Epicureatricen sa...

Nope, ble ikke den første...

Ragna sa...

God morgen! I dag blir det mandarin-te og avokadosalat til frokost :-)

Dagens glamour består av lys rosa neglelakk på tærne og skyhøye sandaler på min ferd til nærmeste grønne park med god bok og piknikpledd.

Ha en strålende fredag!

C-mor sa...

God 1. mai. Her er det avslappet stil med korte, sorte posebukser og hvit tunika fra Indiska. Plan for dagen - hageliv og grilling. Men for oss var det ekstra luksus å stå opp litt tidlig og se ferdig filmen vi begynte på i går -"Shadows in the sun/Når hjertet blir varmt". Hvis du ikke har sett den anbefales den for en Toscana-elsker som deg. Veldig klisjefylt men fin, selv vi som aldri har vært i Italia fikk lyst til å besøke det landskapet.

glamouringeniøren sa...

Det at man har fri i dag er glamour nok i seg selv :)

Nydelig i vær i går og verandamøblene ble tatt ut av boden, dessverre pissregner det i dag, så den planlagte verandakosen blir erstattet av sofakos. Tenkte først jeg måtte planlege noe når man får en ekstra fridag, men fant fort ut at ingen planer gjør susen det også!

Den ytre glamouren er relativt lav, ei sikkert 10 år gammel still going strong ulvang-ullskjorte, juicy bukser. Tenker det blir sånn i dag, dufter litt Estee Lauder Bronze Goddess.

I ettermiddag blir det økt glamour når jeg skal lage middag av mine innvandrer-butikk kjøp. Thom Kha Soup :)

Ha ei flott langhelg alle sammen!

Anonym sa...

Jeg har klart å tråkke over og har en ankel som er en del større en den burde være så dagen blir tibragt i sofaen med pysjamasen på og med fine filmer og en god bok. Jeg har sikkert godt å slappe litt av etter en to intense uker med heldagsprøver på skolen.

tonje sa...

Jeg jobber i dag, men har lurt meg til å få ha hjemmekontor. Det er tross alt 1. mai. Fredagsglamour i form av dagens andre kopp med hvit te med granateple, og strålende sol.

Ser frem til arbeidsdagens slutt, har en plan om å befinne meg på verandaen helt frem til solen går ned.

God helg!

Siri sa...

Morgenglamouren besto i et bokkjøp: In a Unicorn's Garden av Judy A. McLeod, et nydelig illustrert verk om middelalderhager (jeg er en hagenerd, et åpenbart produkt av min gartnermor!), på salg til bare £6! Salgshopping er jo MEGET glamorøst ;)

S sa...

Glamorøs fredag består så langt i å sove litt lengre enn vanlig, sen frokost på oss alle, litt sløving før den øvrige familie er påkledt og ute i hagen. Skal følge etter når jeg har drukket dagens første kaffekopp.

Ingen planer, men antar vi blir mye ute og hjelper våren litt. Ha en strålende 1. mai alle!

Ragnhild sa...

Her er det ein lenge utsett husvask på gang. Alle glasa står oppe denne vakre solskinsdagen, vinterkleda blir pakka ned, eg svinsar berrføtt rundt i nyinnkjøpt bluse og verdas mjukaste, baggy kosebrok, eg nippar til dagens kaffikopp medan eg ryddar og gler meg til sykkeltur når husvasken er over. Det beste: det kjennest ut som søndag, og så er det berre fredag! - med ei solrik helg i sikte! Ha ei god helg, alle!

Kammerpiken sa...

Selv om det har begynt å nærme seg formiddag, så er ikke glamournivået så veldig høyt. Bortsett fra at jeg endelig kom meg til frisøren tidligere i uken og fikk fjernet "de små grå". Hadde håpet å hjelpe gressplenen i haven i noen timer, men akkurat nå regner det ute... Får heller glede meg til kammerherren melder sin ankomst. Han (og jeg) fortjener kanskje noe annet enn treningsbukse og fleecejakke... Da blir det marsj på badet! Ha en fortsatt deilig helg rundt om i landet!

koldfru sa...

God 1.mai! Ingen paroler her i dag, ikke engang et musikkorps i sikte. Men solen skinner fra skyfri himmel, og jeg har på shorts for første gang i år, og blender på glamorøst vis verden med mine kritthvite ben,innsmurte i faktor 30. Ellers, tynn silkebluse , en liten silkeblomst i håret og Iris Nobile på halsen. I dag blir det grilling og lavt tempo.Har jobbehelg foran meg, så tar "søndag" i dag. God helg til glamourbibliotekar og gemal og alle andre :)

Kaisa sa...

God glamorøs fredag!
Her er det ikke altfor mye glamour i kles- og stylingveien enda. Har nettopp spist frokost på verandaen iført en kimonoliknende topp kjøpt i Japan, så litt stil har man da. Dagen skal tilbringes i hagen til svigers med grilling, så før eller siden må jeg jo dusje og kle på meg. Tenker linbukser som kan brettes opp hvis det er godt og varmt, og litt lag på lag ellers.
Veldig moro å sitte på verandaen om dagen. Det er 4 fugler som har oppdaget meisebollene jeg hang ut i vinter, så vi har 2 spurv og 2 blåmeis som tar små turer. Katten holder på å bli sprø, men de gir beng i ham.
Lang-helgen inneholder mye familie, først svigers i dag og så konfirmasjon til fetter på søndag. Det blir kos. :)

Anonym sa...

vakker fredag vest i landet-skal snart ta en lang dusj og tusle i butikken og kjøpe avis som skal leses i solen :-)så kan håret lufttørke samtidig. Tror det må bli Tresor-parfyme idag. God bedring glamourbibliotekaren-håper du orker å være litt ute.

glampl. sa...

Hei og hå!her er humøret på topp med sol, 27 grader i solveggen og mye hvitveis overalt. Herlig!
Har vært ute på balkongen og satt opp flagget, og hørte skolekorpset spille ikke så langt unna der jeg bor. Så blir det å kose seg med en kopp kaffe og vafler ute på balkongen etterpå.
Dagens antrekk består av rød t-skjorte og mørk bukse. Utslitte husmorsko som er alt for gode til å skulle kastes enda??:)
Sølvøreinger og sølvhjerte rundt halsen (gave fra en venninne).
Tova love everlasting på halsen.
Og rikelig med solkrem i ansiktet.

Så godt at du er på bedringens vei.
Gjør nok bare godt å sitte ut på balkongen nå når det er så fint ute:)Ønsker deg god bedring videre.

Og god 1. mai til dere alle!

Anna Lovinda sa...

Opp alle jordens bundne treller! I gata vaier de norske flagg, og solen stråler. :-)
Jeg sitter inne og skriver om modernismen, Virginia Woolf og Mrs Dalloway. Faktisk trivelig. Fuglene kvitrer utenfor min penthouse (en lyrisk omskriving av topp-leilighet i blokk), og jeg har akkurat hengt opp klesvask til tørk ute. Årets første utendørstørk, og det er glamour godt nok for meg i dag. :-)
Ja, og så har klematisen virkelig skutt fart, og har nå begynt å sno seg mot klatreveggen sin. :-)
God helg til alle!

Blondie sa...

Godt å høre at Glamourbibliotekaren har det bedre.
Her er det full sommer og noenogtyve grader. Og jeg som ikke har fått omorganisert garderobeskapet ennå. Hvor er sommertøyet?
Det mest glamourøse foreløpig er at jeg har funnet 2 knopper til på det nyplanterte magnoliatreet vårt. 1,70 høyt og med 15-16 blomster ble det omhyggelig plantet forrige søndag. Det virker som det koser seg, for det har vist fram nye knopper etter hvert som tulipanbladene ramler av.
Ellers: slitte jeans, T-shirt i organisk bomull, Birkenstock og neglelakk på tærne. Idag blir det litt hagestell. Et par roser skal beskjæres (litt sent, men likevel) og gresset skal klippes litt.
MIddag hos gode venner ikveld, og fortsatt en lang helg i vente.
Ha det riktig godt alle sammen.

Kristine sa...

Jeg har vært selvvåken siden kl 7, og har gjort omtrent ingenting. DEILIG, tross dårlig samvittighet over null-aktivitet. Har kjøpt kaffe på Java Mocca her på haugen, både en americano to go og kaffe til presskannen.

Har smurt meg med verdens deiligste body lotion (L'Occitane Amande, lukter helt himmelsk), har en blanding av L'Occitanes vanilje- og honningparfymer på halsen og hipsterchic stil: beige dropcrotch chinos, hvit, baggy tskjorte i tynt stoff, ray-ban wayfarers og sanük-sko.

Dagen tilbringes i en park sammen med gode venner, grillmat og kald drikke. En deilig, deilig 1. mai ønskes dere alle!

Jenny B sa...

Vilken härlig, solig, ledig dag! Jag åt en långsam frukost med en kulturtidskrift, och gjorde sedan litet yoga på egen hand. Jag har hunnit med att sitta i parken och läsa i Vanity Fair i två omgångar, nu senast medan degen jäste klart. Snart får jag nybakat bröd! Ikväll skall jag klä upp mig och gå på ett epikuréiskt arrangemang med en god vän som älskar god mat och kultur nästan ännu mer än jag!

Jag önskar alla en fin första maj och helg i soligt väder!

Alt godt sa...

Ein fantastisk dag innanfor ring 2 og. Antrekket er svart, tunika og tights, som fungerer fint i hagen.

Eg luka litt på frihand i går, du veit slik luking som skjer i jobbantrekk, pene sko og utan hanskar. Rumpa i veret før mjølka og jobbveska har komt opp trappa. Så i dag skal eg rydde opp etter den jobben, og vonaleg fortsette det harde men trivelege arbeidet.

Dagens duft er L'Artisan L'été en douce, som vekker minne om barndomens sti gjennom mjødurtduftande enger. Nydeleg! -Og utgått, dessverre. No skal eg ut og grave igjen, o hagelykke! :D

Glamourlektoren sa...

Dagen startet tidlig med husbonds nybakte brød og earl grey i yndlingskoppen. Så en deilig trimtur i skog og mark der blåveis og hvitveis blomster på sitt fineste. Doven dag på gården, nyter te og sol, har plantet ut litt stemor. Ble så fint! Flagget vaier i flaggstanga til ære for arbeidere i alle land, og bjørka spretter så det synes. Tiåringen og jeg har vært på kirkegården og plantet stemor på hans kjære farmors grav. Vi hadde en stille, fin og ettertenksom stund. Fortsatt god maidag til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Valkyrie sa...

God glamourfredag til alle! Så fint at du er på bedringens vei, Glamourbibliotekaren. Håper du kan nyte solen i helga, for nå har vi en forsmak på sommer. Dagen min startet særs glamorøst, med sovemaske. Jeg har alltid sett på disse maskene man kan ha over øynene som noe veldig glamorøst, og siden jeg våknet med migrene i dag hadde jeg en gylden sjanse til å være litt glamorøs på morgenkvisten. Heldigvis ble jeg litt bedre utover formiddagen, og kunne lese litt på verandaen (iført veldig mørke solbriller og solfaktor 20).

Resten av helgen blir en blanding av grillkos med en god venn og litt jobbing i hagen (hvis ikke bok og solslikking på verandaen frister mer).

Ha en god helg!

Anonym sa...

Seint inne igjen. Men, det er fortsatt fredag, så.
Her har antrekket i dag vært sommerkjole som ikke er kledelig nok til å brukes blant "folk", men som funker helt fint til hagearbeid i supervær. Jeg har supplert med jakker og bukser av og på alt ettersom jeg har jobbet i sol eller skygge. Kjølig i sistnevnte. Ellers har jeg hatt et rykk av eventyrlyst og kjørt på med "Tropical" orangerosa øyeskygge fra NYX, og "L'eau de Jatamansi" fra L'Artisan som dufttilbehør.
Skikkelig sigøynerkjerring i hagen i dag, altså :-)
Fortsatt god helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Alter Ego: Hurra for langhelg! :)

Ladybug: Jeg tror faktisk det ligger noen episoder Love Boat på CBS sine hjemmesider! :)

Epicureatricen: Oioi, lykke til!

Ragna: Mm, park og pledd, perfekt!

C-mor: Ja, den filmen kjenner jeg til :) Alle Toscanafilmer er et must, også "Under the Tuscan sun", hvis tordenvær vi opplevde en gang.. hjelp!

Glamouringeniøren: Det er jo koselig å være inne også :)

Kristine: Ajaj, god bedring!

Tonje: Bra timing med hjemmekontor i dette været! :)

Siri: oi, middelalderhager høres spennende ut!

S: Ekstra søvn er finfin glamour!

Ragnhild: Ja, tenk at det ikke er søndag!! Herlig.

Kammerpiken: Ha en fin helg du også! :)

Koldfru: Du er tøff som flasher kritthvite ben! :D

Kaisa: Haha, jeg husker hvor ivrig vår gamle tjukke late katt (bless his soul) ble hver gang det hang en meis og dinglet på meisebollen... plutselig var han ung igjen, og spratt opp på kjøkkenbenken.

Anonym: Ah, lufttørking av hår i solen, sommerfølelse! :)

Glampl: Takk takk, og god helg!

Anna Lovinda: Da er vi to, kjære Anna Lovinda - første utendørstørking av sengetøy her også! Jeg blir helt paralysert av å se dynetrekkene flagre i vinden.

Glamouroversetteren: Ah, magnolia...

Kristine: Å Java, min trøst i eksamensperiodene for 8-10 år siden.. tidlige morgener sammen med en venninne utenfor den gang knøttlille Java, i stillhet på hver vår krakk med en kaffe i hånda, store skrekkslagne øyne og nervøs mage, før vi ruslet de siste metrene ned til høgskolen. Lenge siden jeg har vært der nå, må tilbake snart :)

JennyB: Jeg misunner deg den parken din altså! Dog har jeg park i bøtter og spann rundt meg her, så det gjelder bare å finne en passende benk :)

Alt Godt: Jeg synes den L'Artisan-parfymen minner sånn om D&G Feminine, så det kan jo være en erstatning når du går tom!

Glamourlektoren: Åh, nybakte brød... slurp.

Valkyrie: Har du forsøkt gelémaske-varianten som du kan legge i kjøleskapet? Veldig deilig det også!

Hagenpåhytta: Oransjerosa høres ut som et bra valg i blomsterbedet! :)

Mari - Escape In A Book sa...

Tusen takk for tipset! Da skal jeg titte innom der.

Husmorvikaren sa...

Fredag bød på en forsinket bursdagspresang til Husmorvikaren. Svigermor (og svigerfar..) imponerte med parfymekjøp, -Versense fra Versace! Fantastisk sommerlig lukt, falt pladask for denne. Glamouren i dag er derfor å sommeren som er på vei med en dose Versense.

HildeSofie sa...

En svært forsinket hilsen, sånn går det når man tar seg helt fri og ikke engang er innom internett :)

Den glamorøse fredagen er for lengst over, og den ble selvsagt tilbragt silk seg hør og bør: i finstasen (for anledningen en sort femtitallskjole med hvite prikker, en kort jakke over, og den røde glitrende stjernen plassert på brystet), sammen med Kjære, gode venner og kamerater, utenfor fagforeningskontoret i en av Norges største industribygder. Solen strålte og dagen var så fin som den kan få blitt :)

Lang og deilig frisøndag i dag, jeg er straks på vei ut for å fange litt frisk luft og roser i kinn, og ønsker både Glamourbibliotekaren og alle andre en strålende slutt på en fin helg!

Populære innlegg