torsdag, mai 07, 2009

Hva alle bibliotekarer burde ha på kontoret sitt

Og der var endelig den gamle kortkatalogen min (arvegods fra bibliotekskolen) på plass på kontoret mitt, etter to år i eksil på loftet. Denne har sikkert noen av dere bladd febrilsk i under studiedagene! Nå gjenstår å finne ut hva som skal ned i skuffene. Te, naturligvis, men det er plass til mer. Kanskje den skal bli et nød-forråd for glamourbibliotekarer - håndkrem, neglefil, leppepomade, hårnåler, hodepinetabletter til de dagene hvor katalogiseringsreglene føles ekstra kryptiske...

14 kommentarer:

Skolebibliotekaren sa...

Åh..så fin!!:)

Princess of many sorts. sa...

Hei
Den var kjempe fin, nå vet jeg hvorfor jeg har likt gamle bibliotek:)Leser bloggen din hver dag. HELT FANTASTISK.
Hilsen SoulPrincess.

Jenny B sa...

Åh, så fint! Jag är inte bibliotekarie men har alltid beundrat kartoteken i biblioteken. Har aldrig föreställt mig att man skulle kunna få ha ett eget! Om jag hade ett sådant skåp skulle det vara jättekul att få fundera ut vad som skall sorteras in i vilken låda!

S sa...

Den synes jeg var kjempefin, og skulle ønske jeg hadde noe tilsvarende på mitt kontor. Jeg har mistet litt inspirasjonen til å gjøre noe med det rommet jeg sitter i til daglig - vi bruker et bygg midlertidig og her er det svært nedslitt. Men nylig tok jeg med en glasskrukke med skjell, og jeg steller pent med de blomstene jeg har her.

HildeSol sa...

Åh, nå ble jeg litt misunnelig, kjenner jeg...

Heidi sa...

Veldig fin håndveske også :)

Glamourbibliotekaren sa...

Skolebibliotekaren: Ja! :)

Soulprincess: Takk takk! :)

JennyB: Du kan komme hit og hjelpe meg å sortere!

S: Det er viktig med trivsel der man jobber. Blomster hjelper mye!

HildeSol: Du får stikke til ditt lokale bibliotek og mase litt :)

Heidi: Takk! Den tilhørte min farmor, tror den er kjøpt i Roma.

Nina Refsnes sa...

Nyyydelig, hva alle malere skulle hatt til tuber og pensler i atelieret sitt! Eller?.. Som liten fikk jeg tildelt en egen roteskuff på kjøkkenet pga ekstrem tendens til å skape kaos av orden. Fikk nylig justert selvbildet da Fakta på laurdag sendet en herlig dokumentar som argumenterte at rotekopper ofte har det så ryddig i hodet at de må ha kaos rundt seg for å oppretthode en viss balanse. Rot er roten til kreativ suksess, ble det sagt... Jeg går den superfine for håndveska! ☺

Tinn sa...

Gratulerer med kartoteket ditt- kos deg!

Det er ikke bare bibliotekarer som drømmer om slike kartotek - jeg skulle gitt mye for å hatt et slikt ett og fylt det med alle listene mine, samt får orden på alle scrapbooking tingene mine, brev, ubrukte postkort etc..

Skal straks legge inn en annonse på finn.no

Anonym sa...

Så fin den skinnveska var, og så hyggelig når den i tilegg gir deg så fine minner.

Er det en IKEA blomsterpotte?

Glamourbibliotekaren sa...

Nina: Jeg har også troen på rot! :) Det må være en slags balanse. Ryddig hode + ryddig overalt = skummelt :)

Tinn: Takk, det er åtte år siden jeg fikk det, så jeg har jo hatt det stående hjemme hele den tiden. Men det tar seg bra ut her på kontoret! Håper du finner et.

Diva: Det kan tenkes, jo, det er det sikkert.

Glamourlektoren sa...

Så fint det ble! Mange skuffer med ryddig innhold er vel alle jenters drøm :) Bildet ga herlig retrofølelse, dessuten. Tenk at det fantes en tid da man bladde i disse kortene for å finne en henvisning til noe spennende som noen andre hadde skrevet som kunne sette en på rett spor..! Jeg husker ennå følelsen av de mykslitte kortene i fingertuppene. Man forstår at man siden den gang har vært igjennom den største medierevolusjonen etter Gutenberg!

Elin sa...

Jeg er litt misunnelig, jeg er det... Men noen kortkatalog må jeg nok se langt etter.

Noe jeg derimot i min nye leilighet er en gammel bokkasse i tre, satt fast i veggen på kjøkkenet. Den tjener som hylle. Veldig fin!

Micha sa...

Åååå heldige deg! Sånne gamle, særegne møbler er fantastiske. Selv har jeg arvet en gammeldags posthylle m skuffer som min postmann-bestefar sikret seg når postkontoret han jobbet på moderniserte driften.
Den består av 30 skuffer i telegrampapir format (Ikke A4 akkurat) og er perfekt til lagring av gamle dagbøker, negativer, servietter, lys, konvolutter, bruksanvisninger, små ledninger/kontakter, lim, tape osv osv.
Den hylla sparer meg for mye rot og unødig frustrasjon :-)

Populære innlegg