mandag, august 10, 2009

Radka


God morgen! I går hadde jeg deLillos' "Siste sommerferiedag" på hjernen, i dag har jeg Sheena Eastons "My baby takes the morning train". Tilbake til jobben etter ferien altså.


Men her er et tips til dere: NRK2 sender i kveld kl.22 direkte fra operaen, der norske jazzmusikere hyller Radka Toneff i forbindelse med Oslo Jazzfestival. Direktesendt jazzkonsert på tv - dette er ikke hverdagskost, så herved er dere informert.

Her synger Radka "Long daddy green", skrevet av en jazzmusiker som faste lesere av denne bloggen kjenner godt etterhvert - nemlig Blossom Dearie.


10 kommentarer:

Glamourfilologen sa...

Åja, jeg så via trailer at NRK skulle sende dette programmet i kveld, gleder meg:-)

Akeleiedamen sa...

Tusen takk for tipset!;-)

Kirsti sa...

Tusen takk for påminning:-) Det blir fin kveld.

Men først: vakker dag til alle der ute.

Sara sa...

liker Fairytales så godt! Får mange flashbacks til gymnaset av den :)

Anette sa...

Hei, jeg har et lite biblioteksspørsmål. Morfaren min var illusrtratør. Jeg har aldri sett noen av hans illustrasjoner og greier ikke finne noe når jeg søker i bibliotekets database. Er det ikke mulig å søke på noe annet enn forfatter og tittel? Jeg vet han blandt annet har illustrert noen forsider til bøker.

Glamourbibliotekaren sa...

Filolog, akeleiedamen & Kirsti: Strålende med direktesendt jazzkonsert, men jeg hadde kanskje trodd det skulle være litt mer av Radkas repertoir i en slik tribute.. underlig.

Sara: Ja, den er kjempefin. Våren i niendeklasse :) Og hele gymnaset også, såklart. Jeg ser for meg mitt gule ungpikerom med kveldssol.

Anette: Det burde kunne søkes opp - de fleste baser har et fritekstsøk eller lignende; send mail/sms til Biblioteksvar.no og be dem om hjelp!

Anna Lovinda sa...

Da skal Anna Lovinda prøve seg på et bibliss-svar.
Gå til denne søkebasen http://www.nb.no/baser/norbok2/norbok.php, og bla deg ned til illustratør på rullemenyen. Prøv å søk på navnet hans.
Men det er vel ikke alle illustratører som nevnes, om det ikke er fremtredende plass de har i verket.
Artig problemstilling da. :-)
Lykke til!

Glamourbibliotekaren sa...

Flott, Anna Lovinda! :)

(...og angående Radka-konserten; nå hørte jeg akkurat at det var opplyst på forhånd at de ikke kom til å spille noe av hennes repertoar fordi det ble for nært - og da forstår jeg bedre. Det var bare jeg som ikke hadde gjort researchen min)

Anette sa...

Tusen takk for svar :) Jeg hadde aldri hørt om biblioteksvar.no.

Kirsti sa...

Mer research?: Musikerne som deltok hadde alle mottatt Radka Toneffs minnepris. Konserten skulle vise hva disse sto for. Det var visst bare Live Maria Roggen som sang Radka. Men mytti bra jazz, læll, da, selv om jeg ble litt skuffet da jeg hørte om konseptet. Hadde jo vært fint å fått vite det i traileren. Fortettet info er kjekt!

http://cpanel11.proisp.no/~oslojsaw/programNO.php?artistid=164&eng=

Atter en gang takk for prima blogg!

Populære innlegg