torsdag, januar 28, 2010

Et hus

I fjor på denne tida var vi på visning i en tomannsbolig på Grefsen. Huset hadde stått tomt en tid, for den gamle damen som hadde bodd der testamenterte huset til en slektning som bodde utenlands. Det vil si - tomt var det slett ikke, arvingen hadde ikke hatt mulighet til å tømme huset før visning. Det var som å vandre i et loppemarked der jeg hadde lyst på veldig, veldig mye. Inkludert huset. Der var intet pusset opp på kanskje førti-femti år, og stilen var helt autentisk.

Tapeten så sånn ut:


Gresselig og fin på samme tid.Og i stua stod alle hennes møbler. Pianonoter. En byste av Grieg. Bøker. Serviser. Vaser. Nøyaktig slike ting jeg bærer med meg hjem i mengder fra loppis.


Men det måtte uansett istandsettes selv om stilen skulle ha blitt bevart (isolering, rør osv), og vi kastet oss fort ut av budrunden av økonomiske årsaker.

Jeg lurer litt på hvordan det ser ut nå. Jeg antar at tapeten er borte - det samme med skyvedøra inn til soverommet (til venstre i bildet). Og alle møblene. Og Grieg.

Her skrev jeg om noe av det samme for to år siden.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig! Helt nydelig.

Siri sa...

Det er med et visst vemod jeg ser slike boligannonser. En æra er så utvilsomt over.

k sa...

Trist å tenke på syns jeg. Alle disse perlene som forsvinner.

Ine sa...

Det er trist å tenke på alt som forsvinner med hver generasjon. Men noe som er fint å tenke på er vakre ting som får et nytt liv gjennom loppemarkeder :)

Katrine sa...

Stakkars gamle arvetante. Hun hadde nok foretrukket at det ble dere som flyttet inn.

Anonym sa...

Og skyvedører som er så koselig! Vokste opp med det.
Tapetet var vakkert på sitt vis, satt inn i sin historie. Håper inderlig at de nye eierne har tatt vare på og rendyrket, istedet for å modernisere vekk. Sol -

Glamourlektoren sa...

Slutter meg til. Alle slike små, beskjedne og intakte hus bygges om og renoveres i stykker nå. Det er liksom ikke så farlig med det som "bare" er femti - seksti år gammelt eller yngre. Det er så trist! Det burde vært dere som fikk huset. Men så er det jo et annet hus som kan være glad for at dere overtok det! (Jeg tenker alltid på hus som levende organismer - er nok påvirket av Anne Cath Vestly der, og av Bringsværds "Jørgen Moes vei nr 14"..!)

Glamourbibliotekaren sa...

Det huset vi kjøpte, passer oss nok bedre på alle måter egentlig - så vi er fornøyde med utfallet for vår egen del :) Men jeg tenker også på hus som levende organismer, og er veldig glad for at de som bodde i vårt hus tidligere ikke hadde overrenovert.

koristen sa...

Jeg var med på å selge et slikt "halvgammelt" hus etter en tante for noen år siden. En ung dame gikk rundt og kjente på trappen og gelenderet, hadde stjerner i øynene og forelsket seg i en klumpete, gammel stol fordi den sto så godt til huset. Gjett om jeg var glad når det var den familien som "vant" budrunden :-) Og stolen fikk hun beholde!

Anonym sa...

Her hjemme har vi de siste dagene snakket mye om denne tidsmaskinen av en leilighet som nå ligger ute for salg. Gjennomført, urørt, men ikke bare smakfull:

http://www.finn.no/finn/realestate/viewimagewide?reference=2/206/519/12_680325167.jpg&finnkode=20651912

Glamourbibliotekaren sa...

wow! :D Fascinerende hvor urørt den var, men jeg tror nok jeg hadde byttet ut en del om jeg skulle overta :D Teppegulv er bare ikke aktuelt altså.

Populære innlegg