søndag, januar 10, 2010

Music to my heart


En leser tipset meg om denne. Og det er noe av det fineste jeg har lest på lenge. En musikkglad liten gutt fikk verdens beste julepresang av sine foreldre. De har brukt måneder på å lete etter, samle og plukke ut gamle LPer, samt et lite stereoanlegg med platespiller, sånn at han skal få dyrke sin store interesse og utforske gleden over å holde et album i hånden, legge platen på tallerkenen, løfte pickupen og sette den forsiktig på, høre musikken strømme ut av høyttalerne... og virkelig fråtse i alle fine plater som er utgitt gjennom årenes løp. De tar han jevnlig med til bruktbutikken der han får ta med seg et nøye utvalgt album eller to hjem, for småpenger han oppbevarer i en liten spesialsydd lommebok med "record $" brodert på. Og gutten pløyer seg gjennom hauger av plater i alle genrer, uten å ense de dumme båsene som musikk ofte blir tvangsplassert i. Han får et forhold til albumet som et enhetlig kunstverk. Tenk hvilken verden som åpner seg opp for han!

Music to my heart...

3 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

For en nydelig historie om Ezra og de kloke foreldrene hans! Musikkglede er noe av det aller viktigste man kan formidle til et barn. Å lytte, synge, spille et instrument er en kilde til glede hele livet. Som mor er det godt å vite at musikken vil være der for mine kjære sønner i gode og onde dager!

Jeg leste også det du skrev om album i fjor. Kunne ikke vært mer enig. Abbey Road er et godt eksempel på et helhetlig kunstverk der alle deler spiller sammen til noe som er mer enn summen av hver enkelt sang.

U9 sa...

Da må jeg nesten få vise til denne artikkelen fra Morgenbladet.
http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100108/ODEBATT/701089961
Her handler det også om album. Interessant tema. U9

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourlektoren: Ja, den er så fin :)

U9: Eller denne, som var uka før. Jeg leste begge, interessant :)

Populære innlegg