lørdag, januar 09, 2010

Nyttig lærdom

Da min mann lagde créme brûlée på nyttårsaften, ble det noen eggehviter til overs. Jeg så mitt snitt til å lage marengs for første gang på... veldig mange år. Rosa og mintgrønne. Og innså ganske raskt at dette ikke er noe jeg kommer til å prioritere å gjøre særlig ofte. Én stk marengs i blant på et bakeri i Paris, ja takk, jeg er jo egentlig (dessverre) glad i det. Men gafle blindt i seg flere når man sitter passivt og ser film - aldri mer. Jeg ble stresset og nesten aggressiv av sukkeret. Etter en jul med mye god mat og lite mosjon, ble disse marengsene dråpen som fikk begeret til å renne over. Jeg pleier ikke å ha nyttårsforsetter, for et nytt og bedre liv kan man starte når som helst. Men nå føles det svært, svært naturlig å kutte ned på sukkerinntaket i allefall. Og derfor legger jeg ut dette bildet i bloggen for å minne meg selv på hvor dårlig jeg ble den kvelden, hvis fristelsen skulle bli for stor en dag.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei:)
Jeg satt selv med potetgull posen i går kveld...hadde kommet nesten halvveis, men fikk da en tanke som sa ÆSJJJJJ NÅ HOLDER DET!!!!
Så deretter...ble jeg glad for at jeg har vært på trening to ganger den foregående uken...men ble brått mint på at jeg må drikke mer vann...og trene mer...det er mitt lille nyttårsforsett som jeg har fått med to andre blogere på:)

Lykke til:)
SP

Anonym sa...

Mer vann og luft, mindre sukker og kaffe. Det er det jeg satser på i 2010. Tror det er forsetter jeg kan leve opp til!

(ikke realistisk for min del å trene tre ganger i uken, spise hjemmelaget mat hver dag og kutte ut sukker og kaffe helt - selv om jeg skulle ønske...)

Berit sa...

Hei!
For mye av det gode er ikke bra, heter det visst!? Sist natt våknet jeg kl. 02.38 og var kvalm og uggen av for mye lakris (stappa imeg en hel pose Lakris Supermix foran tv`n igår) Lovte meg selv at jeg aldri skal trøkke i meg så mye sukkervarer mer. Heretter blir det frukt&grønt+vann på meg også!!
Berit

Torilpia sa...

Måtehold er vel tingen .. men jammen er det vanskelig når man sitter der med hånda i godis-posen og oppmerksomheten fullt ut rettet mot tv eller blogg for den saks skyld ...

Tror kroppen min fikk nok av sukker også - sluttet helt med sukker i kaffe og te - helt plutselig hadde jeg ikke lyst på det lenger .. rart .. og jeg som brukte tre teskjeer sukker pr kaffekruset .. Gikk sikkert en kilo i uka .. fy .. fy ..

Men nå spiser jeg litt søtt innimellom - har bare kuttet ned på det rene sukkeret og minimalt med godterier i uka. Skulle nok vært enda litt flinkere egentlig .. men synes tross alt jeg er litt flink da :o)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld - jeg har igjen litt rissjokolade som jeg skal ha til tv-kos i kveld .. :o) Klem!

Anonym sa...

Dette virket mot sin hensikt. Marengs på tirsdag! Ps: Marengsen din så ut som en kattepus. Kanskje du kan begynne å stille dem ut istedet for å ete dem. :)

Fruen sa...

Hahaha stakkars glamourbibliotekaren! Vi har nok vært der alle sammen:-)

Men - jeg syns du var lur og økonomisk som fant på noe å bruke eggehvitene til, jeg forsøker også å være så flink når jeg lager iskrem med masse eggeplommer. Tips: Lag en hel marengsbunn i stedet, den holder i noen uker(?) hvis du lagrer den tørt og kjølig. En hel bunn egner seg ikke til å mumse på alene ("Hel, stor plate med sjokolade-prinsippet"), og du er allerede halvveis til dessert eller kake til kaffen for gjester. Supplér med pisket kremfløte og friske (tinte?) bær, f.eks.

Glamourlektoren sa...

Been there - done that ;)

Glamourfarmasøyten sa...

Haha, mot sin hensikt for meg også, du minte meg på at jeg har en kakeboks med marengs i skapet som jeg fikk av min mor i jula. Mmmm... Men er jo et godt tegn at de har vart til nå da, har unngått overdoser og sukkersjokk. Dessuten har jeg trent hver dag den siste uka på min nye Nintendo Wii Fit, endelig en trening som er morsom, OG overkommelig når det er 20 minus og du helst ikke vil gå ut døra. :)

koristen sa...

Skjønnner hva du mener, been there :-) Men de så skikkelig skulpturelle ut, så jeg sier også - still dem ut i stedet!

Glamourbibliotekaren sa...

Marengskunst ja, kanskje det. Disse er resultat en genial teknikk der kunstneren klæsjer marengsen ned på bakepapiret med den ene skeia mens hun bruker den andre skeia til å skrape den første med :D

Populære innlegg