onsdag, februar 03, 2010

13 spørsmål!



Takk for alle spørsmålsforslag! Det kom inn godt over hundre, og det var jammen ikke lett å velge ut noen få. Jeg endte opp med å ta de som gikk igjen flest ganger, samt noen litt uddere varianter - forøvrig, kudos til deg som foreslo "metafysisk orientering"! :)
Jeg kunne ikke ta med alt, håper dere har forståelse for det - men jeg setter pris på alle forslagene! Nå håper jeg dere alle vil svare på følgende spørsmål:


  • Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:

  • Hører helst på radio:

  • Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...

  • Hva er jeg kjempeflink til:

  • Yndlingssjokolade:

  • Beste konsertminne:

  • Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:

  • Yndlingsforfatter:

  • Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):

  • Beste vintagekjøp:

  • Favorittband:

  • Det aller beste ved stedet jeg bor:

  • Ellers nevner jag*:

*= "Ellers nevner jag" var en fast trykkfeil i "Mine klassekamerater" på 80-tallet.

Mine egne svar:
  • Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Jeg er nok der jeg vil være, men skulle gjerne hatt enda bedre tid til fordypning i musikk + uante mengder penger til å reise på alle festivaler og konserter verden over!
  • Hører helst på radio: Det meste i P2, NRK Klassisk, NRK Jazz, Kari Slaatsveens programmer (Kveldsmat/Englefjes), et par programmer innimellom på p3, og alt på kanalen NRK Gull! Og Cirkus Kiev på svensk p3.
  • Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Skaffe ubegrenset og rent drikkevann til samtlige av klodens beboere, mennesker og dyr.
  • Hva er jeg kjempeflink til: Jobben min! Pushe musikk! Og å lage tomat&oliven-pai.
  • Yndlingssjokolade: SoHo, den som forsvant akkurat mens jeg var fullstendig avhengig av den.
  • Beste konsertminne: Lista er så lang at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Stevie Wonder i Stockholm 2004 kanskje. Crosby, Stills & Nash i 2005. Bostridge&Quasthoff i Carnegie Hall i 2008. James Taylor i Oslo konserthus i 2008!! Osv osv osv. (Omtaler av samtlige i musikkbloggen)
  • Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Maggen i Dennis var skummel og slem, ellers har jeg vært litt redd Spøkelseskladden... Eller freakshow-damene til Jokke i Pondus.
  • Yndlingsforfatter: Nesten umulig å svare på. Men Kurt Vonnegut ligger mitt hjerte nær.
  • Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et gammelt og krokete epletre, med nydelig blomstring om våren og deilige epler om høsten.
  • Beste vintagekjøp: Den blekgrønne ørelappstolen på et loppemarked på Vindern i 2003.
  • Favorittband: Skal jeg si kun ett, må det bli The Beatles.
  • Det aller beste ved stedet jeg bor: Relativt landlig, men allikevel så å si i byen! Helt perfekt. Og jeg slipper til og med å forholde meg til NSB og alle forsinkelsene! Rushtidstress er ikke-eksisterende.
  • Ellers nevner jag: At jeg håper så mange som mulig svarer! Kom igjen, alle sammen!! Også dere som aldri har kommentert før - nå har dere sjansen!

68 kommentarer:

Kirsebærblomster sa...

Drømmeyrke: Fremdeles på leting. Arkivar, kanskje?
Radio: Radiodokumentaren, BBC World Service, P2.
Påvirke verden: Gi jenter over hele verden tilgang til utdanning.
Kjempeflink: Strikke! Og å jobbe. Og så er jeg en god venn, tror jeg.
Yndlingssjokolade: Melkesjokolade.
Beste konsertminne: La Mystere du Voix Bulgares en gang på slutten av 80-tallet.
Redd for tegneseriefigur: Hm, Jokeren er jo ganske fæl.
Yndlingsforfatter: Siri Hustvedt, kanskje?
Hvilket tre: En kjempestor eik i storm og vind. Eller et japansk kirsebærtre, med en knallblå himmel som tilbehør.
Beste vintage: Musikkens verden for 60 kr. på bokauksjon!
Favorittband: Kan jeg si Bergen Filharmoniske Orkester?
Det aller beste ved stedet jeg bor: Verdens minste metropol!
Ellers nevner jag: Takk for en herlig blogg, bibliotekaren!

glamourlegen sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Inspirert og feiret forfatter som har mye å si om livet og hvordan vi mennesker er mot hverandre (men det hadde ikke gjort noen ting hvis ingen visste at det var meg).

# Hører helst på radio: Hører omtrent aldri på radio, så husker ikke hva perlene heter. Litt sånn frodige prateprogram med mye rå humor.

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg at alle mennesker skulle skjønt at vi må være snille, generøse, tålmodige og omsorgsfulle mot hverandre.

# Hva er jeg kjempeflink til: Å gi pasienter, kollegaer (og dermed meg selv) en fin dag! Å gi komplimenter. Å gjøre ting jeg egentlig ikke tør (takk brødrene Løvehjerte).

# Yndlingssjokolade: Freia melkesjoklade, gjerne med non stop. Har smakt det meste, Godiva er godt det, men Freia ruler!

# Beste konsertminne: Øya og Slottsfjell i fjor med kjæresten. Vanskelig å bare velge en...

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: De tegnede gangstrene i den japanske snutten i KillBill.

# Yndlingsforfatter: Sigrid Undset. Ingen over, ingen ved siden.

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et stort banyantre i et indisk veikryss.

# Beste vintagekjøp: En strassdekket, 20-talls håndveske fra en liten antikvitetsbutikk i Budapest. Foret er pill råttent, men den er vakker å se på.

# Favorittband: Veksler, men må jeg velge akkurat nå blir det TV on the Radio og Familjen.

# Det aller beste ved stedet jeg bor: At jeg bor her sammen med den fineste gutten jeg vet. Og at det er stille, fredelig, og midt i byen.

# Ellers nevner jag: At livet er kort, og mitt motto (selv om jeg ikke liker ordet motto) er at man må prøve å være den beste personen man kan bli. Spre glede og kjærlighet mens du ennå kan.

Glamorøs akademiker sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Fast ansettelse på et universitet.

Hører helst på radio: Nesten alt på P2, muligens med unntak av korpsprogrammene.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Fjernet finansmarkedet.

Hva er jeg kjempeflink til: Høres ut som en stor klisjee, men jeg er flink til å være en god venn.

Yndlingssjokolade: Yade, trippelsjokolade.

Beste konsertminne: Patti Smith, Sentrum Scene i Oslo 2007. Det beste jeg har opplevd.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Var redd for B-gjengen når jeg var liten, men nå er jeg ikke redd for noen tegneseriefigur i grunn.

Yndlingsforfatter: Umulig å velge. Faktisk helt umulig. Hadde blitt en liste med mer enn femti navn.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Akasietre.

Beste vintagekjøp: Alle vintagekjolene mine.

Favorittband: Samme som med forfatter. Akkurat nå hører jeg mye på Bright Eyes.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Veldig billig husleie, og greie medsamboere.

Ellers nevner jag: Dette er første gang jeg kommenterer, veldig gøy med sånne lister. Godt initiativ!

glamouringeniøren sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:Å herlighet så vanskelig. På den ene siden ville jeg ha jobbet med mat og på den andre siden med mote. Kanskje drømmen hadde vært med forretningsutvikling i et av de klassiske motehusene, Hermes for eksempel. Langt unna ingeniør-gangene i alle fall! :)

# Hører helst på radio: Hyggelige programmer. Som Englefjes, Kveldsmat, Radiorock, Friluftsmagasinet, går mye i P1 hos meg.

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Gi nok mat til alle, for alltid

# Hva er jeg kjempeflink til: Å gjennomføre! Ordner og fikser og trikser det meste på no time både på jobb og hjemme. Det verste jeg vet er folk som sier "jada, men det gjør vi" og så gjør de aldri det. Argh! Gjennomføringsevne er viktig!

# Yndlingssjokolade: Kokesjokolade, helst kald fra kjøleskapet. Liker ikke melkesjokolade, blæh. Blir sånt ekkelt slim i halsen.

# Beste konsertminne: Den er vanskelig, men vinneren må bli Nick Cave and The Bad Seeds i sommer på Norwegian Wood. Det å få se en stor helt etter nesten 20 år som fan kan gå veldig bra og veldig dårlig, men han innfridde og enda litt til! Fantastisk bra :)

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Ingen, leser de ikke...

# Yndlingsforfatter: Før var svaret fast Virginia Woolf, nå er Kurt Vonnegut right up there! Og det kan jeg takke deg for ;)

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et appelsintre langs favorittveien min i favoritt-appelsinhovedstaden i Spania :)

# Beste vintagekjøp: Tror det må være mitt første Hermes kjøp, et skinnbelte med sølvspenne, svart og brunt skinn (mulig å bruke på begge sider).

# Favorittband: Nick Cave and The Bad Seeds

# Det aller beste ved stedet jeg bor: Fjellene, havet, øyene, storhavet og lyset

# Ellers nevner jag: Jeg sier som i filmen "As good as it gets/Livets lyse side": You make me want to be a better man. Takk for det kjære Glamourbibliotekar!

Unknown sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
- Hundeoppdretter

Hører helst på radio: En lett blanding mellom P3 og P5

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Fjernet alle religioner

Hva er jeg kjempeflink til: *hemmelig* :p

Yndlingssjokolade: Bergene melk

Beste konsertminne: Kaisers Chefs på Quart for mange år siden

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Faktisk ingen aning ..

Yndlingsforfatter: J.K Rowling

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Grantre, for da kan jeg glede alle på julaften

Beste vintagekjøp: En krydderhylle :D

Favorittband: Før i tiden ville jeg svart SPAN. Nå ingen og alle.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Nærme alt

Ellers nevner jag: Flott blogg! Den har fått fast plass i RSS feeden min :)

Anonym sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: frilansskribent som kunne velge og vrake i morsomme oppdrag. eller drive en koselig nabolagscafé.

# Hører helst på radio: Radioresepsjonen. Og filmpolitiet.

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...: sørge for at alle stats- og næringslivsledere virkelig gikk inn for å ta hensyn til miljøet, ikke bare snakket om det.

# Hva er jeg kjempeflink til: å prokrastinere. virkelig!

# Yndlingssjokolade: non stop. og div. valrhona.

# Beste konsertminne: beirut, roskilde 2007.

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: ingen. men jeg synes dogbert er litt skummel.

# Yndlingsforfatter: haruki murakami. ernest hemingway. dave eggers. david sedaris.

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): åh. redwood i cali!

# Beste vintagekjøp: møbler: stolene mine, en kjøpt på loppis og en gjennom finn, begge klassisk 60-talls. sko: gullsandaler fra 60-tallet. klær: prikkete femtitallskjole, snuppesøt og formsydd.

# Favorittband: the cure, pixies, nick cave & bad seeds.

# Det aller beste ved stedet jeg bor: at det er stille, sentralt og vanvittig mysigt.

# Ellers nevner jag: wear sunscreen ;)

Glamouroversetteren sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Regissør, med uinnskrenket makt og rett til å bestemme hvem, hva, hvor og hvordan etc. og å kunne sitte på en cool stol mens jeg gjør det.

• Hører helst på radio: Vaken på SR P3 er fin å våkne til.

• Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Sørge for at alle barn fikk en god barndom.

• Hva er jeg kjempeflink til: Research. Struktur. Lage pesto. Brette sengetøy. Huske fullstendig irrelevante og unødvendige ting som av en eller annen grunn alltid viser seg å komme til nytte.

• Yndlingssjokolade: Snickers. Vil gjerne si Kvikklunsj, men det må bli Snickers. Man kan kjøre mange mil på Snickers og Cola.

• Beste konsertminne: Selvfølgelig mine 2 barns opptredener med henholdsvis barytonhorn og fiolin. Men Cher på Caesars Palace en gang på 80-tallet var en ganske uvanlig opplevelse.

• Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Det må bli to. Fantomet og Hufsa i Mummitrollet.

• Yndlingsforfatter: Mange. For tiden holder Doublas Kennedy min engelsk "up and running".

• Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Pendler mellom magnolia, fordi det er vakkert, og en gammel eik fordi den ser gammel og klok ut.

• Beste vintagekjøp: Utvilsomt min gamle, gule Folkevogn en gang for lenge siden.

• Favorittband: U2

• Det aller beste ved stedet jeg bor: Det ligger midt mellom Oslo og København.

• Ellers nevner jag: Dette er en morsom måte å bli inspirert på.

diktan sa...

• Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Det jeg har er ikke så aller verst. Jeg skulle gjerne vært Modesty Blaise eller ev. marinbiolog og profesjonell dykker.
• Hører helst på radio: Hører dessverre ikke så mye på radio.
• Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Sørget for en mer rettferdig og flat ressursfordeling.
• Hva er jeg kjempeflink til: Jeg er ikke så aller verst til å lage mat.
• Yndlingssjokolade: Greentrees timian-og-linfrø-sjokolade (belgisk) eller de mer intense fra Lindt.
• Beste konsertminne: Residents i Oslo og en liten Bilder fra en utstilling fra Musorgskij-konsert med Filharmonien.
• Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Jeg hadde ikke satt pris på å møte flesteparten av dem som dukker opp i Pondus.
• Yndlingsforfatter: Vanskelig, men blant de beste bøkene jeg har lest er en fra Naguib Mahfouz.
• Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et nydelig spinkelt, lite sitrontre med en eneste tung frukt.
• Beste vintagekjøp: Muligens et sjal jeg kjøpte i Gent.
• Favorittband: Det varierer nesten fra dag til dag, kanskje Françoiz Breut er dagens favoritt.
• Det aller beste ved stedet jeg bor: De har en virkelig fantastisk kino, De Lux.
• Ellers nevner jag: Alltid hyggelig å titte på denne bloggen om jeg ikke husker hvordan jeg dumpet borti.

fru winther sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:Dirigent (symfoniorkester. Jeg hadde sikkert vært en nazi)

Hører helst på radio: Jeg elsker Kari Slaatsveen, så så lenge hun er med er jeg klistret!Ellers er dialektmagasinet til NRK Trøndelag underholdende.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...Visket ut alle onde tanker ut av folks hoder

Hva er jeg kjempeflink til:Bake! Og lage sanger!

Yndlingssjokolade:Draumur

Beste konsertminne:Dum dum boys på Marinen fjor sommer. Nydelig kveld og fantastisk stemning. Og en konsert med Randi Stene og BFO dr hun sang Mahlers "Kindertotenlieder". Gråt hele konserten igjennom.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:Magica fra Tryll

Yndlingsforfatter:Astrid Lindgren eller Hariku Murakami

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et gammelt eiketre som var perfekt å piknike under

Beste vintagekjøp:Lys rosa mokkaservise fra Arabia. 50-talls.

Favorittband:Helt håpløst å si

Det aller beste ved stedet jeg bor: At det ligger like ved skogen, og at jeg har en deilig hage.Og at kjæresten min bor her.

Ellers nevner jag:At dette var gøy!

vertinnen sa...

-Drømmeyrke: Jordmor
-Hører helst på radio: God musikk eller humorprogrammer.
-Påvirke verden (uten grenser): Gi alle barn et trygt hjem.
-Jeg er kjempeflink til: Å bake boller. Og interiørgreier er jeg god på..
-Yndlingssjokolade: Freia melkesjokolade
-Beste konsertminne: En forferdlig konsert med et ukjent band, men med verdens skjønneste (og min første) kjærste.
-Redd for tegneseriefigur: Ingen
-Yndlingsfofatter: umulig spm.
-Hvilket tre ville jeg helst vært:
Japansk kirsebærtre. Fordi det er vakkert, og hvem vil ikke være vakker.
-Beste vintagekjøp: En godt brukt kinnveske/koffert med nydelige hippiedetaljer.
-Favorittband: Er ikke trofast mot noen.
-Det beste ved stedet jeg bor: Lite, landlig og masse godt samhold!!
-Ellers nevner jeg: Fin blogg.

Johanne sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Har hatt det utmerket som informasjonsrådgiver. Og nå blir jeg sjef, håper det er enda morsommere.

Hører helst på radio: Alt uten reklame. Radioreklame er lavmål. Radioselskapet er fint.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Slutter meg til utdanning og rent vann til alle. og forbud mot plastposer.

Hva er jeg kjempeflink til: lage panna cotta og plommesyltetøy med kanel, for eksempel. Leke med datteren min. Jobben min.

Yndlingssjokolade: Walters mandler

Beste konsertminne: REM i praha i 1995. Susanna wallumrød på john dee. arthur lee på rockefeller. neiognei, så vanskelig å velge.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Mikromidas.

Yndlingsforfatter: Alice Munro

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Plommetre

Beste vintagekjøp: En syregrønn brokadevelurpuff fra Birkelundenmarkedet og en brun- og hvitblomstret Hawaiikjole fra eBay.

Favorittband: Oi.Vanskelig. Wilco, tror jeg.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Oslo: at det meste er i sykkelavstand, fjorden, øyene og parkene.
Hjemme: Hagen med frukttrærne og peonene.

Ellers nevner jag: Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre som man vil.

Ane sa...

•Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Akkurat nå er eg i på oppløpssida i ei vidareutdanning som gjer meg til lektor - håpar eg klarer å handtere alle dei stadig større utfordringane i skulen, om eg gjer det, og elevane lærer noko av meg trur eg det må vere draumen. Ellers: kokk. Men det kan eg leve ut heime:)
•Hører helst på radio: Podcastar alltid Radioresepsjonen. Ellers har eg eit ytterst tilfeldig forhold til radio.
•Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Trylle vekk alle atomvåpen.
•Hva er jeg kjempeflink til: Å jobbe. Eg er ein slitar - gje meg ein jobb, eg utfører han! Samt å lage mat, leie prosjekt trygt i havn og å gje kompliment.
•Yndlingssjokolade: Det meste frå Lindt, helst så mørk som mogleg, glir ned på høgkant.
•Beste konsertminne: Neil Young i Oslo spektrum i 2008 er vel det nærmaste eg har komme ei religiøs oppleving.
•Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Er ikkje redd direkte, men damene i Kebbelife er ikkje så trivelege. Men det er vel poenget med dei og.
•Yndlingsforfatter: Oioi. Altfor mange. Eg tillet meg å sei to, Ian McEwan og John Ajvide Lindqvist.
•Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Ei hengebjørk om sommaren, nede ved eit vatn.
•Beste vintagekjøp: Ein rosa femtitalsdraum med blomar og tyllunderskjørt, 150 kroner. Treng aldri meir lure på kva eg skal ha på meg i bryllup!
•Favorittband: Nei, faktisk ikkje. Har mange og stadig fleir.
•Det aller beste ved stedet jeg bor: Nært marka, badevatn og by. Tre-i-eitt!
•Ellers nevner jag: Fin blogg, glamourbibliotekar!

Kristin H sa...

Dømmeyrke: Art dealer, barnebok forfatter
Radio: KCRW (L.A. Radio also with NPR)
Kjempeflink: Til å gjøre guttene mine glade
Yndlingssjokolade: Troika
Beste konsertminne: No Doubt:) Føling i fjæra.
Redd for tegneseriefigur: Onkel Skrue
Yndlingsforfatter: Orhan Pamuk,
Hvilket tre:Lønnetre
Beste vintage: Min mors rosa plad mini skjørt har alltid vært med meg hvor enn jeg har flyttet.
Favorittband: Lytter mye på Carla Bruni
Det aller beste ved stedet jeg bor: 30 sekunder fra stranden og de herlige bølgene fra Atlanterhavet.
Ellers nevner jeg: Livet burde bare nytes... bort med alle bekymringer. Åh, guttene krangler. takk for meg!

Alt godt sa...

•Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Å vere kollegaen til bibliotekaren i den jobben der ho reiser jorda rundt og høyrer på konsertar! Eg kunne godt drive eit koseleg lite pensjonat og. Eller ein parfymebutikk.
•Hører helst på radio: Det meste i P2.
•Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... La alle barn gå minst ni år på skule.
•Hva er jeg kjempeflink til: Lage mat! Og så er eg ganske flink til å halde foredrag om jobben min og å skrive oppskrifter.
•Yndlingssjokolade: Cuba, Walters mandler og Yade med macadamia som er gått ut av produksjon. Grrr...
•Beste konsertminne: Mange, og eg er dårleg på årstal. Men likevel: Peter Gabriel på Kalvøya, Angelique Kidjo på Rockefeller, D'sound i Molde, Stevie Wonder på Hamar, Staffan Scheija på Gotland i ein ruin, De Lillos i frukostkjellaren på UIO, sentrum.
•Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: B-gjengen.
•Yndlingsforfatter: John Irving og Peter Høeg.
•Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Eit mirabellplommetre som du kunne plukke små, søte, gule plommer av på hausten.
•Beste vintagekjøp: Salongbordet mitt, eit lekkert teakbord med nettinghylla under i behold.
•Favorittband: 10cc, trur eg.
•Det aller beste ved stedet jeg bor: Det er midt i byen, med stor hage som eg delar med mange!
•Ellers nevner jeg: At eg planlegg sniffetreff for blogglesarane mine, sjekk ut http://altgodt.wordpress.com/2010/02/03/skal-vi-m%c3%b8tast/

Leila sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: skribent/forfatter/manusforfatter, og filosof & oppdagelsesreisende på deltid :p
# Hører helst på radio: Sølvsuper, Radiodokumentaren, Herreavdelingen og den franske radiokanalen Nostalgie (bare gamle vakre svisker :p)
# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
At vi mennesker slutter med alt som skader oss selv og jorda og dyrene, det være seg industrijordbruk, miljøskadelige stoffer både her og der, og fabrikkprodusert-Frankensteinmat a la Toro og MacD som både skader oss, miljøet og smaker vondt, og at vi alle begynner å leve det livet vi egentlig vil, og dermed også tar vare på alle og alt rundt oss...
# Hva er jeg kjempeflink til: Få folk til å føle seg vel, skrive, og lage mat.
# Yndlingssjokolade: Chuao fra Amedei (som dessverre ikke selges i Norge lenger :-()
# Beste konsertminne: Heather Nova på Rockefeller i 2oo3 (?), Beastie Boys på Quarten i 1998 eller de samme i Paris i 1995 ;-)
# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: er nok redd for mange ting, men heldigvis ingen tegneseriefigurer :-D
# Yndlingsforfatter: It's a tie mellom: Gabriel Garcia Marques, Ibsen og Isabel Allende. Og ja, Asrid Lindgren er min heltinne.
# Hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): hm...et gammelt lønnetre på en vakker eiendom kanskje, så kunne jeg gitt skygge til hyggelige hageselskaper og vært hjem for en masse søte fugler.
# Beste vintagekjøp: Spisestuebordet i mørkt tre fra 20-40-tallet en gang, eller de antikke franske spisestuestolene i rotting som eieren hadde kjøpt i Paris (det finnes en Gud! )
# Favorittband: Igjen, a tie..Beatles, The Temptations eller Radiohead.
# Det aller beste ved stedet jeg bor: sjøen rett inn i hagen kanskje :p Men aller mest stillheten....den vidunderlige stillheten. Etter 1,5 år med konstant nabobråk var det nærmest en nødvendighet for å få mentalbalanse igjen.
# Ellers nevner jag: at dette er Norges mest elegante blogg, en ordentlig kvalitetsblogg! :-)

Nanne sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Mesterkokk, mote/smykkedesigner eller forfatter

Hører helst på radio: Hallo i uken. Det er morsomt, selv om det ikke ble helt det samme etter at Else Michelet og Are Kalvø sluttet.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...Avskaffe sult, fattigdom og krig (det ble vel tre ting....)

Hva er jeg kjempeflink til: Sove,utsette ting til i morgen,arrangere vennefester med god (og hjemmelaget) mat,bake sjokoladekake, skravle (når jeg er i det hjørnet:))

Yndlingssjokolade: Hmm - jeg elsker sjokolade, vanskelig å nevne en!

Beste konsertminne: Har ikke vært på noen større konserter, men å se en oppsetning av "Antigone" i amfiteateret i Epidavros i Hellas var uforglemmelig!!

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Jeg er ikke redd for tegneseriefigurer.

Yndlingsforfatter: Jo Nesbø

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? Et syrintre - elsker duften av blomstene!

Beste vintagekjøp: Et antikt Svensk vinglass fra 1700-tallet som jeg ga i gave til mannen min som samler på antikke glass.

Favorittband: WeGovernWe, et Califorina-basert indierockband (der vokalisten er en venninne av meg:))Ellers går det mye i jazz.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Naturen og den friske luften!

Ellers nevner jag: At bloggen din er et daglig høydepunkt!

GirlofNorway sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Helikopterpilot i Forsvaret

Hører helst på radio: Herreavdelingen, Popquiz og udødelige Påskelabyrinten

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Funnet en kur for kreft.

Hva er jeg kjempeflink til: Fantasere ut i det vide og det brede om helt utrolige ting som ikke gir noen som helst form for mening. Ellers er jeg ganske flink til å være meg selv, ganske enkelt.

Yndlingssjokolade: Originalt nok Freia Melkesjokolade

Beste konsertminne: Bruce Springsteen and The Seeger Sessions i spektrum med pappa. Pappa gjorde mye av minnene fantastiske <3

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Jeg får ikke helt taket på Hårek og kjenner en liten frykt for han.

Yndlingsforfatter: Ja si det..

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et stort, stødig tre som huser mange hemmeligheter, en barnehuske og et innrisset hjerte med to navn i.

Beste vintagekjøp: Det er vel ikke kjøpt, heller arvet. Spisestuemøblene fra da mamma var liten jente.

Favorittband: Akkurat nå elsker jeg Urørtfinalisten Team Me

Det aller beste ved stedet jeg bor: Friheten ved fjorden. (for en som er oppvokst midt i skogen)

Ellers nevner jag: Ha en fantastisk dag - husk at du er unik!

Oslopiken sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
Tja, jeg trodde jo i grunn at det var den jobben jeg hadde nå, men det har sneket seg litt hverdag inn i den... I mitt neste liv skal jeg bli "nye-makroner-utvikler" på Laduree i Paris!

Hører helst på radio:
Kulturnytt på p2 og snille snakkeprogrammer på p1 på kveldstid. Og 20 spørsmål på lørdager!

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Sørget for at alle barn i verden fikk en trygg skolegang. Uansett kjønn eller verdensdel.

Hva er jeg kjempeflink til:
Til å stå opp tidlig om lørdagene for å få til en lang yogaøkt, selv om jeg som oftest er utrolig trøtt. Og til å bake madeleine-kaker. Og til å planlegge.

Yndlingssjokolade:
Alle kombinasjoner med melkesjokolade og lakris!

Beste konsertminne:
Jeg synes alltid den beste konserten er den jeg sist var på, så det må bli Raphael Saadiq!

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
De aller fleste! Er ingen tegneserie-jente.

Yndlingsforfatter:
Umulig spørsmål! Men ok: Charlotte Perkins Gilman, Jens Bjørneboe og Bocaccio. Og Lindgren så klart!

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Det vakre epletreet jeg giftet meg under i forifjor!

Beste vintagekjøp:
Dette blir vintage-gave: en fantastisk fin marineblå flyvertinne-veske.

Favorittband:
Hmm, jeg er ikke så god på band... men The four tops, kanskje? (Som straks kommer til Oslo!)

Det aller beste ved stedet jeg bor:
At det har en bitteliten hage med et fint syrintre. At det ligger midt mellom byen og skogen. Og at jeg alltid tenker at jeg bor i en liten landsby når jeg ser ut av vinduene om kvelden.

Ellers nevner jag:
Takk for daglig inspirasjon, kjære bibliotekar! Fint å vite at man er flere som uppskattar teselskap og makroner.

Eseløret sa...

Drømmeyrke: Ut å redde verden!
Radio: Sånn er livet og Kort og klassisk på P2, Radioresepsjonen og Sexy på P3.
Påvirke verden: Slutt på all krig
Kjempeflink: Være tålmodig
Yndlingssjokolade: Freias mørke 70% m/ingefær og sitron.
Beste konsertminne: Dolly Parton for et par år siden. Høre Roger Waters spille Money på Viking stadion over tlf. mens en selv var langt inne på fjellet.
Redd for tegneseriefigur: Fiinbeck
Yndlingsforfatter: Akkurat nå Anna Gavalda og Jo Nesbø.
Hvilket tre: Ei fjellbjørk
Beste vintage: Boka 'Det vokser et tre i Brooklyn' kjøpt i Fjærland.
Favorittband: Kaizer's Orchestra
Det aller beste ved stedet jeg bor: Sommeren.
Ellers nevner jag: at jeg synes Glamourbibliotekaren har en super blogg!

Løvemunn sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Bibliotekar på verdens største kunst- og designbibliotek. Og ja, det er hemmelig.

Hører helst på radio:
Om sommeren: Sommarprat på svensk P1. Ellers: Radiodokumentaren på P2, og alt med Kari Slaatsveen. Hørte veldig gjerne på Wasabi (R.I.P.)!

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
helhjertet ha støttet Glamourbibliotekarens vannprosjekt.

Hva er jeg kjempeflink til:
Lage mat når kjøleskapet tilsynelatende er tomt. Lage fest på en vanlig hverdag.

Yndlingssjokolader:
Marsipanbrød. Troika. Lindt Excellence A touch of Sea Salt.

Beste konsertminne:
Erykah Badu på Moldejazz. Blackalicious i New York.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
De to trøtte typene til Christopher Nielsen.

Yndlingsforfatter:
Joyce Carol Oates.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Et eiketre med stor krone, hul stamme, og plass til ei ugle.

Beste vintagekjøp:
Umulig å velge, vintage is my middle name.

Favorittband:
Steely Dan.

Det aller beste ved stedet jeg bor:
Kort vei til sjøen, kort vei til fjellet.

Ellers nevner jeg:
"Maybe you’ll marry, maybe you won’t, maybe you’ll have children, maybe you won’t, maybe you’ll divorce at 40,
maybe you’ll dance the funky
chicken on your 75th wedding anniversary…what ever you do, don’t
congratulate yourself too much or berate yourself either – your choices are half chance, so are everybody else’s."

Randi E sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Bibliotekar. Bare så synd at jeg ikke orker å gå på skole i mange år for å bli det.

Hører helst på radio: P4

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
sørge for at mat ble økologisk og fairtrade.

Hva er jeg kjempeflink til: å gi komplimenter

Yndlingssjokolade: Hobby

Beste konsertminne: utendørskonsert på Sand med Bjørn Eidsvåg

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Svarte Petter

Yndlingsforfatter: Margit Sandemoe

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært?(autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): palmetre

Beste vintagekjøp: lang, 70talls kjole fra fretex

Favorittband: vamp

Det aller beste ved stedet jeg bor: at det er rett ved sjøen, fjellet og skogen. Og at ingen naboer har innsyn til huset mitt.

Ellers nevner jag: at du har en fantastisk blogg

Anonym sa...

• Mitt absolutte drømmeyrke: PRIO-
forsker og Chanel-muse.
• Hører helst på radio: P3s
Radioresepsjonen og Sexy – godt
med litt latter og rock!
• Hvis jeg kunne bestemme/utføre
én ting uten begrensninger som
kunne påvirke hele verden,
ville jeg... funnet opp
drivstoff til fly og biler som
ikke forurenser.
• Hva er jeg kjempeflink til: bake
kaker, ha sex, snakke, åpne
champagneflasker.
• Yndlingssjokolade: Freia melke-
sjokolade.
• Beste konsertminne: U2 første
gang i Drammenshallen i 1985,
Metallica i Spektrum 2003,
Satyricon på Sentrum Scene 2008
og AC/DC på Valle Hovin sommeren
2009.
• Hvilken tegneseriefigur jeg er
aller mest redd for: Ingen!
• Yndlingsforfatter: Alice Hoffman.
• Om jeg hadde vært et tre,
hvilket tre ville jeg helst
vært? (autentisk spørsmål fra
Blekkulfs skoledagbok 1989!):
The Womping willow (prylepilen)
fra Harry Potter. Skulle ha
stått i Sofienbergparken og gitt
juling til de idiotene som
hiver søppel i parken og
forurenser med engangsgrill.
• Beste vintagekjøp: kommer i
Paris påsken 2010?
• Favorittband: Metallica, U2,
Satyricon.
• Det aller beste ved stedet jeg
bor: jeg kan gå til caféer,
parker, butikker, kinoer,
muséer - alt som skjer i byen.
Trikken går i ett hvis jeg ikke
gidder å gå.
• Ellers nevner jeg: Jeg gleder
meg til våren!

Lille My

MillaCamilla sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Café-eier med litt brukskunst for salg.

Hører helst på radio: Herreavdelingen (ja, faktisk...) og PopQuis (er en liten Finn Bjelke-fan...) Kveldsmat.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...sørget for strengere miljøkrav i alle ledd (fly, industri, husholdning etc).

Hva er jeg kjempeflink til: å strikke og å planlegge.

Yndlingssjokolade: Kvikk Lunch (på tur:)

Beste konsertminne: Bruce Springsteen & the seeger session band i Spektrum mai 2006.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Tommy i Tommy og Tigeren.

Yndlingsforfatter: Alt for mange å velge blant.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): En bjørk om våren.

Beste vintagekjøp: "Kvinnens verden" på Røde Kors' bruktbutikk i Mo i Rana samt 5 japanske porselens tekopper på Norsk Misjonssambands bruktbutikk i Volda.

Favorittband: Gåte (men de er vel oppløst nå...)

Det aller beste ved stedet jeg bor: Nært sjøen og lite trafikk.

Ellers nevner jag: takk for en annerledes blogg som fokuserer på de små ting i livet og ikke driver reklame for unødige saker og ting:)

HildeSofie sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Gartner

Hører helst på radio: det meste som surrer på P1 eller P2 - jeg er dårlig til å lytte til det, men liker å ha selskap av hyggelige radiostemmer og litt musikk

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...avskaffe kapitalismen og skape en rettferdig og sunn verden, hvor alle får det det trenger og kan leve lykkelige liv.

Hva er jeg kjempeflink til: Bake. Og jobben min!

Yndlingssjokolade: Det meste med sjokolade på er fantastisk! Ingen nevnt, ingen glemt :)

Beste konsertminne: Porcupine Tree, Sentrum Scene 2007. Med ham som i dag er samboer - den gang nyforelsket nestenkjæreste :)

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Magica fra Tryll

Yndlingsforfatter: C.S Lewis

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Enten en hengebjørk på Sørlandet. Eller et fint lite grantre som hver vinter får jueltrelys på og gleder alle som går forbi i vinterkulden.

Beste vintagekjøp: Har ikke kjøpt så mye vintage. Men er glad i min brukte sminkepung.

Favorittband: Porcupine Tree

Det aller beste ved stedet jeg bor: Stillheten

Ellers nevner jag: At denne bloggen er utrolig fin og inspirerende å lese - og at denne dugnaden var genial!

k sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: er i ferd med å utdanne meg til det :-)

# Hører helst på radio: P2 og NRK alltid klassisk

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg : Utdanning til alle

# Hva er jeg kjempeflink til: snakke med folk, spre gode vibber og backe opp

# Yndlingssjokolade: Mørk sjokolade med fiken og mandler

# Beste konsertminne: Min første Andsneskonsert og Dum Dum Boys

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Spøkelseskladden

# Yndlingsforfatter: Per Petterson

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et stort morelltre

# Beste vintagekjøp: Mine to gamle taklamper fra 1920-tallet

# Favorittband: David Bowie hvis jeg må velge, The Cure,

# Det aller beste ved stedet jeg bor: Utsikten, stillheten og kort vei til byn

# Ellers nevner jag: at jeg digger denne bloggen :-)

Anonym sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke - Sangterapeut, fordi jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg vil bli psykolog eller artist. Faller nok allikevel på artist.

Hører helst på radio - Mye på p3 for å komme i godt humør og for å få energi. Juntafil er et genialt program. Ellers noe på p2.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg - Utryddet diskriminering, depresjoner og sykdommer og gitt folk sjokolade.

Hva er jeg kjempeflink til - Jeg kan synge og bake sjokoladefondant. Jeg er også veldig flink til å diskutere og taper sjelden en diskusjon. Også veldig flink til å si at jeg er glad i folk.

Yndlingssjokolade - Walters mandler eller plain melkesjokolade. Jeg spiser det meste av sjokolade egentlig.

Beste konsertminne - Bare de jeg har sunget selv. Men det var nok i så fall da jeg sang min første solo i Jakob kirke med Det Norske Jentekor.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for - Hufsa! Og Moses i South Park er også relativt creepy.

Yndlingsforfatter - Erlend Loe!

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? - Da jeg var mindre pleide jeg å klatre helt til toppen (Altså, helt til toppen) i en stor osp, kanskje sju meter høy. Jeg var veldig glad i det treet. Definitivt en osp.

Beste Vintagekjøp - Kjøpte et par lange svarte hansker på en nydelig vintagebutikk i Praha.

Favorittband - The Cure.

Det aller beste ved stedet jeg bor - Det er relativt stort i Oslo, så hvis jeg ikke har lyst til å treffe noen som knuste hjertet mitt så trenger jeg ikke det heller.

Ellers nevner jag - Jeg hadde en samfunnsfagprøve i dag som jeg regner med å få sekser på. :)

Fra kontorfronten sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Vi har jo drømmeyrket! Byråkrater. Men noen ganger drømmer vi om å jobbe i kaffebar. Sukk.

Hører helst på radio: NRK P2 – vi liker alt de sender.

Hvis vi kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville vi: Skape et perfekt, universelt demokratisk system?

Hva er vi kjempeflinke til: Skrive notater med fine oppsett. Først sakens bakgrunn, så en vurdering og til slutt en anbefaling.

Yndlingssjokolade: Bamsemums og champagnetrøfler.

Beste konsertminne: Vi liker utendørsfestivaler!

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Dilbert, når vi drar kjensel på problemstillinger fra kontorhverdagen.

Yndlingsforfatter: De fleste av de innbundne dokumentene vi leser har ingen forfatter... Ellers er Max Weber en klar favoritt!

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Vi tror at byråkrater flest kan sammenlignes med solid gran/furu. Men vi drømmer om å være kirsebærtrær i full blomst.

Beste vintagekjøp: Pumps med high heels. Perfekte til kontorbruk.

Favorittband: Vanskelig å kåre et favorittband, men vi er generelt svake for gutter med gitarer…

Det aller beste ved stedet vi bor: Gangavstand til kontoret og byens herligheter for øvrig.

Ellers nevner jag: Vi elsker Glamourbibliotekarens blogg. Den er et høydepunkt i vår kontorhverdag og gir oss massevis av inspirasjon!

Anonym sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:Designer på et lyst og luftig loftskontor

Hører helst på radio: Herreavdelingen eller før i tiden: Irma 1000

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Sørget for at alle verdens barn har det godt

Hva er jeg kjempeflink til:Strikke, innrede, pakke inn gaver i full fart og med en fin "touch"

Yndlingssjokolade:Lakrisbitene i Mindeposen

Beste konsertminne:David Bowie for leenge siden

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:Ingen, hadde dog ett mareritt hvor onkel Skrue var involvert

Yndlingsforfatter:Trude Marstein

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):En stor bjørk som vaier i vinden

Beste vintagekjøp:Blekblå ørelappstol

Favorittband:Beatles

Det aller beste ved stedet jeg bor:Nærhet til marka, "hagen" min og at jeg har pusset opp leiligheten selv

Ellers nevner jag:At det snart er vår igjen :-)

Ida Victoria sa...

Jeg begynte, men spørsmålene ble for store, og jeg ble sittende og fundere og drømme i evigheter.. :)

Støtter SoHo som favorittsjojolade. Den var forbasket god.

alvorada sa...

Drømmeyrke: Innrede og drive et lite pensjonat på stranda i en hyggelig brasiliansk småby fra kolonitiden.

Radio: P3

Verden: Vann og skole til alle! Og mat, medisiner og kjærlighet.

Flink til: Lage smoothies. Klage på været.

Sjokolade: Daim, helst finhakket over is eller sjokolademousse.

Beste konsertminne: Pinlig, men sant: Juanes, La Paz Bolivia i 2004

Tegneseriefigur, redd for: Helt klart den grådige Onkel Skrue. Grøss.

Yndlingsforfatter: Forbeholder meg retten til ikke å velge.

Hvilket tre: Liker ikke tanken på å måtte stå helt stille på samme sted, men kanskje et sånt bittelite bonsaitre? Så kunne noen ha båret meg med seg rundt i verden. (Tror forresten jeg hadde den skoledagboka i 1989 og skulle veldig gjerne likt å vite hva jeg svarte da.)

Beste vintagekjøp: 50-tallslampen min med tre skjermer kjøpt for 150 kroner og fraktet ned til Oslo i overkøya på nattoget.

Favorittband: Band? Hører ikke på så mange band lenger, men for å være lojal mot min indre femtenåring svarer jeg DeLillos.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Er det nå jeg skal si nærheten til marka?

Ellers nevner jag: Har aldri kommentert hos deg før og er pinlig berørt over hvor tydelig dette beviser at jeg elsker å snakke om meg selv.

Takk for fin blogg! :)

Anonym sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:Pensjonert businesskvinne med skumle kontakter som har skaffet meg egen jaktfalk, veldressert hund og en fyrig ganger.

Hører helst på radio:Hører sjelden på radio.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
La lyn ramme fra klar himmel enhver som er ansvarlig for store miljøødeleggelser, utarming av artsmangfold samt grov utnyttelse av dyr og mennesker. I et nu ville no-good gangstere, Janjaweedmilitsen, regnskogødeleggere, sjefer for multinasjonale oljeselskaper (dere husker Exxon Valdez?) og all annen berm forsvinne fra jordens overflate. Spørmålet er bare: blir det noen tilbake?

Hva er jeg kjempeflink til:Dagdrømme.

Yndlingssjokolade:Mmmmm…vet ikke, kan jeg si Haagen Dazs Rocky Road iskrem? Den er med sjokolade.

Beste konsertminne: R.E.M. i Zürich 1999.

Hvilken ”tegneseriefigur” jeg er aller mest redd for: Albert Åberg. Forstår meg ikke på dem som lager barne-TV som handler om ingenting. Astrid Lindgren, du var en trygg havn i det det lumske barne-TV landskapet (hvordan skriver man det? Barne-TVlandskapet??) den gang jeg var liten.

Yndlingsforfatter: Victor Hugo, Trygve Gulbranssen, Leo Tolstoj. Delt førsteplass.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et stort, stort lønnetre som skulle strø glødende oransjerøde blader på alle forbipasserende hver høst.

Beste vintagekjøp: Skulle jeg ha foretatt i København i høst. Bortimot 100 år gammel perlebrodert kimono til 850 kr som jeg ikke hadde.


Favorittband: Har akkurat gjenoppdaget R.E.M.. Hør på Perfect circle, Gardening at night, There she goes again og andre gamle godsaker igjen!

Det aller beste ved stedet jeg bor:
Ingen naboer. Haha!

Ellers nevner jag: C’est la vie say the old folks, it goes to show you never can tell!

Fornuftig forsker sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: forskning var en drøm, skjønnlitterær forfatter var en annen. Skulle jeg slutte å forske, hadde det nok blitt ikke-faglig sakprosa.

# Hører helst på radio: P2. Radioselskapet. Verden på lørdag. Musikkantikk. På sporet. Ordfront osv. Ring inn musikken. Og The Today Programme på BBC Radio 4 (love, love, love).
Jeg har alltid hørt på P2 og nærmer meg nå endelig min rette radioalder.

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... gjøre noe mot mødre-og spedbarnsdødelighet, ja, jobbe for bedre reproduktiv helse i det hele tatt.

# Hva er jeg kjempeflink til: undervise og formidle. Designe forskningsprosjekter og strukturere tekst. Tenke helhet. Lage mat. Dyrke grønnsaker.

# Yndlingssjokolade: (Lindt) mørk sjokolade med chili.

# Beste konsertminne: Farmers Market på morken badeplatform i betong rett utenfor Arendal, sommeren 2008. I 30 grader og uten skygge. Etterpå hoppet alle, inkl bandet, i vannet. Uforglemmelig!

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Alle ser skumle ut når Steffen Kverneland tegner dem.

# Yndlingsforfatter: Ånei! Umulig! Er det Siri Hustvedt? Er det Linda Grant? Ljudmila Ulitskaja? Tove Jansson? Pt er det nok mest Uwe Tellkamp.

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Magnolia eller valnøtt. Eller eik. Jeg elsker trær.

# Beste vintagekjøp: sukkerskål og enda et lite påleggsfat av settet Lupea fra Figgjo Fajanse/Turi Design. Mønsteret ser ut som fisker.

# Favorittband: Mahala Rai Banda nå om dagen.

# Det aller beste ved stedet jeg bor: Kort vei til fots,på sykkel, med buss og bane til det meste av Oslo, høye trær, en stor grønn slette (skiløyper nå), og luft mellom blokkene.

# Ellers nevner jag: dette var moro!

Bakgårdskatten sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:

Tar spesialpedagogikk og er forsåvidt fornøyd med det :) Men kunne også tenke meg å bli skuespiller, men er noen år siden jeg innså at jeg ikke har dét talentet. Like greit at noen andre enn meg har rollen som kjendis. Jeg hadde ikke klart det.

Hører helst på radio:

Metro.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...

Løse problemet med global oppvarming. Deretter gi utdanning til alle, noe jeg mener ville løse mange og kompliserte problemer, men først må jo jordkloden reddes :p

Hva er jeg kjempeflink til:

Å være en god støtte for de som trenger det.

Yndlingssjokolade:

Freias Melkedrøm med bringebær og yoghurt.

Beste konsertminne:

Shakira, som jeg syns er undervurdert :) Den spanske musikken hennes er fantastisk.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:

Ursula i Den lille havfruen

Yndlingsforfatter:

J. K Rowling, Marisha Pessl

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):

Hva heter det.. et slikt tre som bruker å henge over vann. De er så fine.

Beste vintagekjøp:

Sjeldent at jeg kjøper noe gammelt, selv om jeg kunne tenke meg det.

Favorittband:

Counting Crows

Det aller beste ved stedet jeg bor:

Naturen, spesielt et tjern som er bare mitt. Sånn kan det føles i hvertfall.

Ellers nevner jag:

Keep up the good work :) Fine bloggen.

Ragnhild sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: spion, sydame og alpakkabonde (umogleg å velja)

# Hører helst på radio: P2 kvar morgon medan eg et frukost

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... gjeve alle menneske tilgang på matressursar.

# Hva er jeg kjempeflink til: å baka brød og hoppa stille lengde

# Yndlingssjokolade: akkurat no er det Freia premium med ingefær og sitron

# Beste konsertminne: PJ Harvey i operaen var stort!

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Magica fra Tryll var jo litt skummel.

# Yndlingsforfatter: Ragnar Hovland og Maria Parr

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Det må vera ei diger eik som står på ein plass med fantastisk utsikt.

# Beste vintagekjøp: eit så å seia ubrukt og fantastisk fint teak-salongbord frå 60-talet til 150 kr (Finn.no)

# Favorittband: The The

# Det aller beste ved stedet jeg bor: landleg, men likevel i byen

# Ellers nevner jag: lev vel!

Hanne sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Lenge var det forfattar. Det mest realistiske er kanskje lektor, men eg drøymer om å vera politikar eller å gå inn i akademia via ein stipendiatstilling.
Hører helst på radio: Litt flaut, kanskje, men eg er veldig glad i Radio Norge. Det minner meg om å vera heime hos foreldra mine.
Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... gitt alle moglegheita til å leva eit godt og trygt liv som dei kan skapa som dei sjølv vil, utan frykt for krig, svolt, klimaendringar, diskriminering, vondskap el.l.
Hva er jeg kjempeflink til: å vera positiv, å finna fine ting i kvardagen, å jobba effektivt og å undra meg.
Yndlingssjokolade: Er ikkje så glad i sjokolade, men liker Smash.
Beste konsertminne: Den første Kaizers-konserten min, hausten 2005. Eg var 15 år og i ekstase.
Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: tel Petter Edderkopp?
Yndlingsforfatter: Vanskeleg. Kanskje Olaug Nilssen, Anna Gavalda eller J.K. Rowling.
Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Eit japansk kirsebærtre langs Lille Lungegårdsvatn i Bergen.
Beste vintagekjøp: ein bunadsinspirert 60-talskjole.
Favorittband: Kanskje Kaizers Orchestra, The Smiths, Vamp eller The Shins. Umogleg å velja eitt :)
Det aller beste ved stedet jeg bor: Det er er eit billig gammalt murhus i ei einvegskøyrt gate midt i Bergen sentrum. I kort avstand til alt, samtidig som eg får litt trim av å gå.
Ellers nevner jag: at det er utruleg kor mykje det hjelper å tenkja positivt.

Sunniva sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Fortfatter!

# Hører helst på radio: p3

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... sørge for at analfabetisme ble ikkeeksisterende.

# Hva er jeg kjempeflink til: Prate for meg, skrive, uttrykke meg med ord.

# Yndlingssjokolade: Lohengrin

# Beste konsertminne: Pixies quart 04.

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Conan. USJ!

# Yndlingsforfatter: Umulig å velge.

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et tre i en skog, så ville jeg aldri være alene.

# Beste vintagekjøp: Et jomfru maria-smykke som jeg kjøpte på en liten butikk i Trondheim.

# Favorittband: Jesus and Mary chain.

# Det aller beste ved stedet jeg bor: Alle de fine folkene.

# Ellers nevner jag: Gi masse kjærlighet, del fine opplevelser og ikke godta hva som helst!

Anonym sa...

•Å skrive om alle bildene for mitt indre øye, våken som søvn.
•Alt som ikke får det vonde til å krype langs nerveendingene mine, om natten.
•At alle sjeler får kjenne livets glede, minst en gang i døgnet.
•Elske, på en god og vond måte.
•Helnøtt, med Physalis ved siden av. Og Sør Afrikansk Sauvignon Blanc.
•Tina Turner.
•Nemi.
•Toni Morrison.
•Japansk kirsebærtre.
•En oljelampe fra Marokko.
•Traveling Wilburys.
•Ute: høyden, inne: han høye.
•At han som døde da jeg var på ferie, snakket sant.

Kaisa sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Hemmelig - akupunktør. Egentlig er jeg glad i jobben som IT-konsulent, men når det røyner på med stress og overtid er dette en utdannelse og jobb jeg seriøst har sjekket opp.

Hører helst på radio: P1, mest Østlandssendingen.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
funnet en god måte å fordele drikkevann
Hva er jeg kjempeflink til:
Passe på mann og katt
Yndlingssjokolade:
Krokanrull - best på kino
Beste konsertminne:
Lily Allen på Øyafestivalen i sommer.
Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
Kommer ikke på noen, selv om jeg liker å lese serier.
Yndlingsforfatter:
Halldis Moren Vesaas og Peter F. Hamilton
Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Den fine sørgepilen som står ved Akerselva like nedenfor der jeg bor. Må se mye rart der i Kuba-parken!
Beste vintagekjøp:
Fjorårets stilige 60-talls dobbeltsprente frakk kjøpt på marked i Birkelunden
Favorittband:
Nina Simone
Det aller beste ved stedet jeg bor:
Her jeg bor nå, med mann og katt. I hvertfall om sommeren!
Ellers nevner jag: Moro med spørreundersøkelser!

Frk Drew sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Privatdetektiv ala Ms Marple eller Poirot, dvs løse gåter uten all for stort drama eller blodsøl. Og: 50's jazzsangerinnne på nattklubb i fine kjoler og med sigarett i munnstykke ...

Hører helst på radio: Finn Bjelke og Kari Slåttsveen. Nitimen til lørdagsfrokosten, reiseradioen om sommeren og P2 når jeg har tid til å lytte konsentrert.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...

Hva er jeg kjempeflink til:
yte service til kunder på jobben, fortelle en historie, huske de andre har glemt, inkludere andre og le

Yndlingssjokolade: Smash, firkløver og walters mandler

Beste konsertminne: Det klarer jeg ikke å svare på.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Spøkelseskladden -grøss-

Yndlingsforfatter: Ai, vanskelig. Men Frode Grytten er absolutt av favorittene.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Kastanjetre

Beste vintagekjøp: Alle skålene og koppene fra Figgjo som jeg har jaktet meg frem til.

Favorittband: Lenge siden jeg har hatt en spesiell favoritt gitt

Det aller beste ved stedet jeg bor: Bor i leid villa med hage, fantastiske rosebusker, peis og badekar ... skulle ønske huset kunne bli mitt engang men...

Ellers nevner jeg: vanskelige spørsmål, men veldig gøy å gjøre opp status :)

Camilla sa...

- Drømmer om å ha min egen dvd/bok/vinyl-handel, løst basert på Black Books fra serien med samme navn.
- IRMA 1000 (nå for tiden kun på iPod, dessverre)
- Gjøre kvinner og menn over hele kloden fullstendig likeverdige. Fullstendig.
- Jeg er flink til å finne tid til meg selv, enten det er ved å se film alene, lese en bok, eller bare drikke en kopp te og filosofere.
- Milky Way!
- Mandela-konserten, Tromsø, sommeren 2005. Etter en uke med pøsregn, strålte sola denne lørdagen, og var med på å gjøre denne dagen til noe av det mest minnerike fra hele tiåret. Sammen med Mandela, selvfølgelig.
- Mr. Punch fra The Tragical Comedy or Comical Tragedy of Mr. Punch av Neil Gaiman.
- Edgar Allan Poe.
- Jeg ville vært et japansk kirsebærtre, pga. fargene og måten bladene faller som i en film når de blomstrer.
- For noen år siden kjøpte jeg et gammelt kart på ebay. Det viser Sverige-Norge og er visstnok fra slutten av 1800-talllet. Dette lille kartet har fulgt med meg fra studiedagene, men dessverre ligget nedpakket på diverse hybler hele tiden. Nå har det endelig fått en velfortjent hedersplass på veggen.
- Pink Floyd.
- Beliggenheten i forhold til sentrum er genial, jeg har gangavstand til Storgata. Tar maks 10 minutter å gå, selv på vinteren når det er glatt, vått, mørkt, kaldt & generelt lite trivelig å traske gatelangs. I tillegg tar det fem minutter med buss å dra til jobb. Kan det bli bedre? Ok, jeg kunne ønsket meg et større bad, men man kan vel ikke få alt.
- Dette var faktisk litt gøy! Kan dere tro at jeg brukte nesten en time på å skrive dette?? Egentlig skulle jeg ha tatt oppvasken og gjort diverse andre nyttige ting i hjemmet nå før leggetid. Men jeg føler faktisk at dette var nyttig på sin egen måte. Jeg fikk for eksempel lyst til å dra et sted nå hvor de har japanske kirsebærtrær.

Glamourlektoren sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: operasanger

Hører helst på radio: Herreavdelingen

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...innføre vaksineprogram for alle verdens barn.

Hva er jeg kjempeflink til: inspirere og motivere andre.

Yndlingssjokolade: Monolitt

Beste konsertminne: De Lillos på Rockefeller en gang på 90-tallet

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Store-ulv

Yndlingsforfatter: Knut Hamsun

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): lønnetre

Beste vintagekjøp: ørelappstol til kr 70 på loppemarked på Gjettum skole. Kostet en formue å trekke den om, dog...

Favorittband: Med kniven på strupen må jeg si The Beatles.

Det aller beste ved stedet jeg bor: at jeg bor i et gammelt hus i et gammelt kulturlandskap tett på steder hvor de selger god café au lait..!

Ellers nevner jag:
at det er morsomt med lister. Keep 'em coming!

Anonym sa...

* Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Lege eller forfatter

* Hører helst på radio: På sporet, nytt på cd mens Erling Sandmo var programleder

* Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... avskaffe fattigdom en gang for alle!!!!!

* Hva er jeg kjempeflink til: lage mat og hyggelige middagsselskaper

* Yndlingssjokolade: Cuba, og tynne mørke sjokoladevarianter

* Beste konsertminne: Oi, så mange - The Real Group i Konserthuset, og selv å synge Brahms rekviem og Brittens War Requiem samme sted.

* Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Oi, det var vanskelig, leser ikke tegneserier jeg blir redd for. Det må bli en rasende Mafalda, kanskje?

* Yndlingsforfatter: Ian Mc Ewan eller Don De Lillo

* Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Lønn, for den er vakker alle årstider - særlig om høsten da de andre er litt blasse

* Beste vintagekjøp: Det har jeg til gode! Kjøper nytt :) Har forresten kjøpt utrolig mye på loppis, blant annet to fine nostalgiske engelske tekopper med skål - med grønt motiv

* Favorittband: De Lillos

* Det aller beste ved stedet jeg bor: Storby med sjarm og yrende liv, folk snakker fransk rundt meg og elsker mat og vin, som meg :)

* Ellers nevner jag: Hm, liker Glamourbibliotekarens blogg - og lar meg inspirere titt og ofte :)

Anonym sa...

* Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Lege eller forfatter

* Hører helst på radio: På sporet, nytt på cd mens Erling Sandmo var programleder

* Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... avskaffe fattigdom en gang for alle!!!!!

* Hva er jeg kjempeflink til: lage mat og hyggelige middagsselskaper

* Yndlingssjokolade: Cuba, og tynne mørke sjokoladevarianter

* Beste konsertminne: Oi, så mange - The Real Group i Konserthuset, og selv å synge Brahms rekviem og Brittens War Requiem samme sted.

* Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Oi, det var vanskelig, leser ikke tegneserier jeg blir redd for. Det må bli en rasende Mafalda, kanskje?

* Yndlingsforfatter: Ian Mc Ewan eller Don De Lillo

* Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Lønn, for den er vakker alle årstider - særlig om høsten da de andre er litt blasse

* Beste vintagekjøp: Det har jeg til gode! Kjøper nytt :) Har forresten kjøpt utrolig mye på loppis, blant annet to fine nostalgiske engelske tekopper med skål - med grønt motiv

* Favorittband: De Lillos

* Det aller beste ved stedet jeg bor: Storby med sjarm og yrende liv, folk snakker fransk rundt meg og elsker mat og vin, som meg :)

* Ellers nevner jag: Hm, liker Glamourbibliotekarens blogg - og lar meg inspirere titt og ofte :)

Pendlern sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
Økologisk grønnsaksbonde

Hører helst på radio:
Jeg hører konstant på podcaster så jeg får med meg en del. Radiofront er favoritten, og ellers alle snakkeprogrammer på P2 og en del fra SR.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Skape velferd for alle

Hva er jeg kjempeflink til:
Planlegging

Yndlingssjokolade:
Har ingen, men liker sjokolade med salt best.

Beste konsertminne:
Den første stadionkonserten jeg var på som 15-åring. Selv om jeg har vært på mange konserter med bedre artister senere slår ingenting den følelsen som jeg forlot den konserten med.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
Jeg er ikke redd for tegneseriefigurer

Yndlingsforfatter:
Dag Solstad tror jeg, vanskelig spørsmål

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Baobabtre, uten tvil

Beste vintagekjøp:
Salongbordet med avishylle under

Favorittband:
Akkurat nå er det Antony & The Johnsons

Det aller beste ved stedet jeg bor:
Sentralt i byen, stille og grønt.

Ellers nevner jag:
La bilen stå.

Marsvinet sa...

Drømmeyrke: Arkeolog på 30-tallet

Radio: NRK Gull, Sexy på P3, Kari Slåtsveen - og selvsagt Alle tiders blinkskudd på P1 lørdag kveld!

Påvirke verden: Tvinge legemiddelselskaper til å gi billige medisiner til tredje verden

Kjempeflink: til å bake!

Yndlingssjokolade: Troika

Beste konsertminne: Neil Young i Bergen august 2008, alle ganger jeg har hørt Beethovens 9.

Redd for tegneseriefigur: Likte ikke spøkelseskladden da jeg var liten

Yndlingsforfatter: Åh - hvordan kan man velge slikt da?

Hvilket tre: Stort grantre på hytten der påskeharen bor

Beste vintage: Mitt fantastiske spisebord og tilhørende stoler fra 50-tallet

Favorittband: Neil Young, Tom Waits, Nick Cave

Det aller beste ved stedet jeg bor: Gaten vår ser ut som og føles som Skomakergaten

Ellers nevner jag: Takk for god inspirasjon i 3 år nå, du har fått meg til å se nytt på mange ting!

Marsvinet sa...

...og må føye til utallige gode konsertminner med Kari Bremnes

Christine sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Arkeolog

Hører helst på radio: P3 om morgenen og P1 på vei hjem fra jobb. Nyheter er viktigst!

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Vann, mat, vaksiner og utdannelse til alle barn i verden!

Hva er jeg kjempeflink til: Bake brød!

Yndlingssjokolade:
Topp ris

Beste konsertminne:
Waterboys på Rockefeller i 2005(tror jeg det var)/Thåstrøm på Sentrum scene i forrige uke. Umulig å velge. Begge var fantastiske!

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Jeg er ikke redd for tegneseriefigurer lenger...

Yndlingsforfatter: John Irving eller Tolkien, trur eg. Men jeg leser og liker best historiebøker, biografier eller reiseskildringer.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Epletre i blomstring!

Beste vintagekjøp: Kaffeservice til 12 personer fra ca 1930 i syltynt porselen for 300,-

Favorittband: Umulig å velge ett...Kent, Madrugada eller Band of horses.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Landlig, nær skog, mark og by.

Linda Petrine sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Omreisende journalist for National Geographic

Hører helst på radio: Ring inn msuikken. Sammen med en god lørdagsfrokst med aviser og tid i massevis.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... avskaffe religiøs fanatisme, roten til så mye vondt

Hva er jeg kjempeflink til: å være tante.

Yndlingssjokolade: Mmhmm... Godiva truffles

Beste konsertminne: Diana Krall

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Kaptein Vom

Yndlingsforfatter: Akkurat nå: Arto Paasilinna

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? Et stort fint tuntre!

Beste vintagekjøp: Brudekjolen min!

Favorittband: Aj... vanskelig å velge.

Det aller beste ved stedet jeg bor: Mannen min bor der også :o)

Ellers nevner jag: Terningkast seks til Glamoubibliotekaren for hyggelig gjensyn med skoledagboka :o)

Synnøve sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
Konseptutvikler/interaksjonsdesigner - og det er jeg!!
Skulle jeg gjort noe annet må det være å jobbe i et kult magasin med mote/hage/interiør

Hører helst på radio:
P2

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Stoppet foreldre som mishandler og vanskjøtter barna sine.

Hva er jeg kjempeflink til:
Bake brød

Yndlingssjokolade:
Troika

Beste konsertminne:
Madrugada i fyrtårnhagen på Jomfruland sommeren 2005.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
Kråka i Colargol (om dukkefilm kan regnes som tegnesere?)

Yndlingsforfatter:
Jan Kjærstad

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Morellebærtreet i hagen min!

Beste vintagekjøp:

Favorittband:
En minkpelsjakke som holdt meg varm i mange pengelense vintre.

Det aller beste ved stedet jeg bor:
Hagen der jeg kan lese under morellebærtreet.

Ellers nevner jag*:
Dette var gøy!!

Ane sa...

Drømmeyrke: Stipendiat.
Radio: Reiseradioen om sommeren.
Påvirke verden: Være ærlig og redelig i alt jeg gjør.
Kjempeflink: Til å lage focaccia <3
Yndlingssjokolade: Hobby.
Beste konsertminne: Fever Ray på Sentrum Scene i november 2009.
Redd for tegneseriefigur: Hufsa.
Yndlingsforfatter: Knut Hauge.
Hvilket tre: Eika på gården jeg er vokst opp på.
Beste vintage: www.poshgirlvintage.com
Favorittband: Tord Gustavsen Trio
Det aller beste ved stedet jeg bor: Kirsbærtrærne utenfor vinduet mitt.
Ellers nevner jag: jeg drømte om minnebøker i natt. Merkelig?

Eva sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Musiker: Klassisk sanger eller søt indiemusiker

# Hører helst på radio: Podcast fra BBC - Mark Kermode's film reviews

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Avskaffet kjøttindustrien.

# Hva er jeg kjempeflink til: Å lage pai, å lære bort til andre.

# Yndlingssjokolade: Walthers mandler

# Beste konsertminne: Joanna Newsom på Rockefeller i 2007, Immortal Bach med Ensemble 96 i 2003.

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Hmm.. kan ikke huske å ha vært direkte redd for en tegneseriefigur. Men Havheksa Ursula i den lille havfruen var ganske skummel.

# Yndlingsforfatter: Umulig å svare på! Men jeg liker Scarlett Thomas og Aldous Huxley veldig godt.

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et magnoliatre eller en blodbøk.

# Beste vintagekjøp: Et lite, rundt kaffebord (?) med skuffer fra loppis til 50 kr.

# Favorittband: My Morning Jacket

# Det aller beste ved stedet jeg bor: At det er et helt nydelig område, fritt for cafeer, barnevogner og hipstere, selv om det er svært nærme alle de ovennevnte.

# Ellers nevner jag*: Takk for år etter år med nydelig og inspirerende blogg!

Gry sa...

#Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Kommunikasjonsrådgiver! Not there yet...

#Hører helst på radio: Brunchrapporten på svensk P3

#Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... : Beskytte alle barn mot nød, vold og overgrep

#Hva er jeg kjempeflink til: Danse, bake og klemme ekstremt mange gjøremål inn på ekstremt kort tid

#Yndlingssjokolade: Kjøleskapskalde bamsemums

#Beste konsertminne: Leonard Cohen i Globen høsten 2008

#Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Sideshow Bob i The Simpsons

#Yndlingsforfatter: Gert Nygaardshaug, Roald Dahl, Joyce Carol Oates.. Det går ikke an å bare begrense seg til en..

#Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Enerbærbusk; pen og grønn året rundt, lukter godt, og bærene smaker fantastisk

#Beste vintagekjøp: min lysebrune Chloéveske

#Favorittband:Hm... Fleetwood Mac, kanskje?

#Det aller beste ved stedet jeg bor: Skogen med badeplass, blåbær og rådyr!

#Ellers nevner jag*: Mere poll! Dette er gøy:)

Klebsiella sa...

Drømmeyrke: litteraturviter

Radio: Dagsnytt atten, mørkets opplevelser, og ikke minst bluesasylet med Knut og Knut!

Påvirke verden: det må neste bli i gi alle mulighet til skolegang og utdanning

Kjempeflink til: å lytte

Yndlingssjokolade: jeg savner Soho!

Beste konsertminne: her må jeg si to, begge fra moldejazz: Chick Corea og Trondheimjazzorkester i fantastisk samspill, samt Joshua Redman sammen med Arild Andersen, Bugge Wesseltoft og Håkon Mjåset Johansen for 2-3 år siden. Fantastisk!

Redd for tegneseriefigur: Jeg tror ikke jeg har vært redd for noen tegneseriefigur noen gang

Yndlingsforfatter: det er utrolig vanskelig å velge, men jeg tror jeg sier Kurt Vonnegut i dag (svarer forskjellig hver gang jeg blir spurt om dette)

Hvilket tre jeg ville vært: Ei furu, så kunne jeg blitt til et furubord hjemme hjos Ari Behn.

Beste vintagekjøp: har nesten aldri kjøpt noe brukt, men jeg er fornøyd med et par lange gullselskapshansker fra ei rar sjappe i Berlin. Eller er det lov å si bøker? Da blir det mye me å velge i, for eksempel førsteutgaven av "Med Fram over polhavet" av Fridjof Nansen!

Favorittband: Jeg må si The cure, de har fulgt meg siden ungdomsskolen, og jeg liker dem fortsatt

Det aller beste ved stedet jeg bor: alle fjellene man kan gå opp på!

Ellers nevner jeg: Jeg vil anbefale å lese dagbøkene til de gamle polfarerne! Mye visdom i isødet

Glamournerden sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
Trives utmerket i mitt nåværende men.. mitt "all time drømmeyrke" som liten (og bestekompisens) var filmprodusent...*mimre mimre*
Hadde mulighetene i jobbverdenen vært annerledes kunne det kanskje blitt noe av.All ære til bestekompis som lever ut vår felles barndomsdrøm!

Hører helst på radio:
P.I.L.S

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Fjernet alle statsgrenser. Dvs like realistisk som utfordringen ;-)

# Hva er jeg kjempeflink til:
Å multitaske. Planlegge. Finne kreative løsninger på problemer. Improvisere i hverdagen.

# Yndlingssjokolade:
Daim & Toblerone

# Beste konsertminne:
Black Sabbath på Roskilde i 1997..eller var det 1998..?

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
Hmm...trenger betenkningstid!

# Yndlingsforfatter:
Akkurat nå: Jo Nesbø. Generelt: Umulig å svare på, endrer seg stadig.

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
En vinranke! Som ble pleiet pent av sin vingårdeier og som gir masse glede... :-)

# Beste vintagekjøp:
Hmm...er ikke så "in to vintage", men har jo vært stamkunde på fretex og loppemarkeder i mange år. Så vil kanskje si at det er salongbordet vårt fra bruktsjappa våre til den nette sum av 70 kr stk..?

# Favorittband:
Endrer seg stadig. Akkurat nå:
Magnet

# Det aller beste ved stedet jeg bor:
Som er Oslo: Kulturlivet og jobbmulighetene.

# Ellers nevner jag*:
At en fredag er ikke en fredag uten glamorøs fredag! Da er det definitivt noe som mangler. Takk, GB! :-)

Anonym sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
Arkitekt

Hører helst på radio:
Cool 101.7, the oldies station... sender masse fantastisk bra klassisk rock 'n roll

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Fikset klimakrisen.

Hva er jeg kjempeflink til:
prokrastinere

Yndlingssjokolade:
Marsipanbrød

Beste konsertminne:
Blue Man Group i New York

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for:
Ingen

Yndlingsforfatter:
J. K. Rowling eller L. M. Montgomery

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Bjørk om våren, kirsebær om sommeren, lønn eller kastanje om høsten og gran om vinteren.

Beste vintagekjøp:
Kvinnens verden, der jeg har halve alfabetet og min søster den andre halvdelen.

Favorittband:
Ila Brass Band:-)

Det aller beste ved stedet jeg bor:
Har tre gode venniner like i nærheten.

Ellers nevner jag*:
At bloggen din er fantastisk!

Skolebibliotekaren sa...

•Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Designer! Tenk å lage klær, smykker, vesker...akk!


•Hører helst på radio: P3 til hverdags, P1 i helga. Spesielt glad i PILS og Englefjes.


•Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Fått alle verdens land til å tenke på miljøet og handle deretter.


•Hva er jeg kjempeflink til: Holde orden og være effektiv.


•Yndlingssjokolade: Troika


•Beste konsertminne: Farmers Market i et bittelite lokale. Det rant av veggene og folk dansa som gale!


•Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Redd og redd...Fetter Anton ødelegger bestandig idyllen. Ser helst at han ikke dukker opp for ofte.


•Yndlingsforfatter: Har ingen spesiell, leser det meste!


•Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Epletre, som er vakkert både om våren og høsten.


•Beste vintagekjøp: En eske med et helt kaffeservise til 49 kr.


•Favorittband: Led Zeppelin! Definitivt!


•Det aller beste ved stedet jeg bor: Lyset. Og snødekte fjell.


•Ellers nevner jag*: Takk for en fin blogg! Jeg blir så inspirert!

Anonym sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Skuespiller eller Sarah Lunds jobb..
Hører helst på radio: p2 (men hvorfor skurrer det alltid?)
Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Rettferdighet fordeling for alle!
Hva er jeg kjempeflink til: Tenke... tenke..: Ikke synge.. ikke spille "Du gamle gode fela mi" på blokkfløyte el. (som naboen tydeligvis har fått total hang up på, ha ha).. tja..: Style antrekk og få folk til å le!
Yndlingssjokolade: Caramello
Beste konsertminne: Guns n Roses, nesten et liv siden
Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: absolutt ingen slik redsel å spore her
Yndlingsforfatter: ikke lett..
Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): juletre m min nygamle danske stjerne i toppen
Beste vintagekjøp: Mademoiselle-stol (selv om barn "vippetryner" av den.. huff)
Favorittband: silkeband med prikker
Det aller beste ved stedet jeg bor: det er vårt! og badekaret
Ellers nevner jag: Gleder meg til bare veier og vår..

koristen sa...

•Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Trives som bokpusher, men jazzsangerinne hadde vært herlig.


•Hører helst på radio:Radioteateret, fin musikk.


•Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...Stanse all kriging.


•Hva er jeg kjempeflink til:Jobben min, lage finnbiffgryte, være sosial, lære korsanger.


•Yndlingssjokolade:Mørk med små hele kirsebær fra Black&Green. Vanskelig å finne.


•Beste konsertminne:Mange vakre korkonserter! Ellers var det gøy å se gamle menn hoppe veldig høyt etter hvite roser på nana Mouskouri-konsert på åttitallet en gang. Vakker stemme også :-)


•Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Storeulv var skummel da jeg var liten. Nå må det bli de slemmeste slemmingene i "Aldristeds".


•Yndlingsforfatter:Altsor mange! Eksempler Virginia Woolf, Charles De Lint, Neil Gaiman.


•Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): "Den gamle mester" ved Krødern!


•Beste vintagekjøp:Druesaksen som jeg snappt rett for nesen på en venninne for så å gi henne den i bursdagspresang. Det var gøy :-)Av egne ting en nydelig, lys turkis emaljenål.


•Favorittband: Alt etter stemning. Queen, Valkyrien Allstars, kan ikke vaske hus uten Boney M.


•Det aller beste ved stedet jeg bor: Fem minutter fra skogen, balkongen :-)


•Ellers nevner jag*:All work and no play makes koristen a dull girl! Derfor må jeg svare på dette selv om jeg ikke har tid. Moro!

wine-fueled narcissism sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Korrupsjonsjeger.

Hører helst på radio: Lange konserter.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg: Fordele verdens ressurser jevnt, og dermed (anakeligvis) redusere/eliminere de verste kriger og konflikter.

Hva er jeg kjempeflink til: Å lytte.

Yndlingssjokolade: Soho (snufs).

Beste konsertminne: William Christie og Les Ars Florissantes i operaen, eller Fleet Foxes på Hove i fjor.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Madam Mim!

Yndlingsforfatter:Umulig å svare på, men for øyeblikket liker jeg D.L Smith.

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et grantre i hjembygda mi.

Beste vintagekjøp: (Ikke kjøpt, men arvet) Oldefars osteklokke i glass fra ca 1820, og farmors hvite broderte cardigan.

Favorittband: Fleet Foxes.

Det aller beste ved stedet jeg bor: At kjæresten min bor her han også.

Ellers nevner jag: At det kun er ditt eget ansvar å gjøre deg selv lykkelig. Ikke vær redd for å ta valg som du vet genererer lykke, selv om det innebærer at du kanskje må tenke med hjertet i stedet for hodet. Jeg har akkurat skjønt det.

Amélie sa...

Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: hmmm, skulle jeg gjerne visst, da jeg slutter på vdg til sommeren og må søke studier i disse dager.. men noe kreativt tror jeg, hvis jeg bruke både språk og formsans.

Hører helst på radio: fin musikk, om ettermiddagen er nrk klassisk en gjenganger, ellers gode debattprogrammer, og engelsk fotball via bbc.

Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Fjernet all alvorlig sykdom, alle epidemier, etc.

Hva er jeg kjempeflink til: Være snill og grei med alle som trenger det, smile og si hei/hadet til bussjåfører (innbiller meg at dagen deres blir ørlite bedre av det)

Yndlingssjokolade: fra sjokoladebutikken på galleriet i bergen, ellers all sjokolade i dessertform, kjeks, kaker, mousse, pudding..mmm

Beste konsertminne: Har få minneverdige å se tilbake på, men Genesis i tyskland for noen år siden var et absolutt høydepunkt.

Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Magica fra Tryll og Hufsa!

Yndlingsforfatter: Oppvokst med Harry Potter må det nok bli J.K. Rowling, og Ian McEwan

Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et piletre ved en elvebredd

Beste vintagekjøp: Klokken min

Favorittband: For tiden må jeg si Jamie Cullum

Det aller beste ved stedet jeg bor: Det litt unorske preget og den gode stemningen. Når det blir sol og mer enn ti grader utbrytes det i hytt og pine -"sommer!" og alle bergensere trekker ut.

trine sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Jeg er ganske fornøyd med jobben min nå, men drømmeyrket bør ha et eget kontor, interessante mennesker rundt meg, morsomme arbeidsoppgaver og alltid tid til en kaffekopp.

# Hører helst på radio: Akkurat nå gjenhører jeg gamle Irma 1000-program og savner det live!

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Utdanning til folket!

# Hva er jeg kjempeflink til: Lese skjønnlitteratur i stedet for pensum, nyte hverdagene og feire alt som feires kan.

# Yndlingssjokolade: Hobby

# Beste konsertminne: Oj, mange bra, men det var magisk da Thåström sang Fan, fan, fan på Sentrum Scene forrige fredag.

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Monica fra Tryll

# Yndlingsforfatter: Knut Hamsun

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Et klatretre i en hage til en hyggelig familie.

# Beste vintagekjøp: Serviettringer i sølvplett som gjør ethvert middagsbord til en fest.

# Favorittband: Beatles.

# Det aller beste ved stedet jeg bor: peisen, verandaen og takhøyden. Og at det er hjemme!

# Ellers nevner jag*: at det er morsomt at Glamourbibliotekaren fortsetter å engasjere leserne med slike poster!

Anonym sa...

Drømmeyrke: Prinsesse!


Radio: P3

Påvirke verden: Ta fra de rike og gi til de fattige.


Kjempeflink: Jobbe, lese, ha disiplin, sove, lytte.

Yndlingssjokolade: Melkesjokolade.

Beste konsertminne: Stevie W.

Redd for tegneseriefigur: De skumle i mummidalen

Yndlingsforfatter: Aner ikke, kan man svare dikter, sier jeg Ingrid Hagerup.

Hvilket tre: Bjørk

Beste vintage: En skjenk

Favorittband: hmmmm....

Det aller beste ved stedet jeg bor: at min kjære også kommer hjem dit hver dag


Ellers nevner jeg: Takk for en herlig blogg, inspirerende innlegg, underholdning og tanker!

Emma3 sa...

Drømmeyrke: Evig student, dog med lønn.
Radio: P3 sjef. Fordi det går fredag ettermiddag og derfor gir meg helgefølelse
Påvirke verden: Utrydde all vold. (Du sa ubegrenset!)
Kjempeflink: Å se framover og gjøre det beste utav det selv når ting ikke går som planlagt.
Yndlingssjokolade: Hva som helst med kaffe til:)
Beste konsertminne: Metallica, Roskilde -99 eller deromkring.
Redd for tegneseriefigur: Nei...
Yndlingsforfatter: Hm, vanskelig. Gert Nygårdshaug var den som først falt inn i hodet mitt, men kunne sikkert like gjerne skrevet minst ti andre.
Hvilket tre: To trær med en hengekøye imellom.
Beste vintage: Skrivebordet mitt.
Favorittband: Umulig å velge. Akkurat nå hører jeg på for meg nyoppdagede Hjaltalin, meget bra.
Det aller beste ved stedet jeg bor: Utsikten! Det eneste fine med denne leiligheten, faktisk (midlertidig bolig, kort fortalt). Men utsikten er fantastisk. (Og samboeren da, men det var sagt så mange ganger)
Ellers nevner jag: takk for en fin blogg!

Ida sa...

Drømmeyrke: Noe som kombinerer fagemnene i utdannelsen min: shipping og finans; skipsfinansiering, skipsmegling etc.
Radio: Er generelt glad i svensk radio. Favoritter er Christer i SRs P3, Morgonpasset, Värkligheten og P3 Dokumentär i samme kanal.
Påvirke verden: Jobbe "innenfra" i shippingbransjen for å få mer fokus på miljø og poromotere miljøvennlige løsninger i bransjen.
Kjempeflink: Til å lære nye ting og "multi taske".
Yndlingssjokolade: Er ikke særlig glad i sjokolade, men Kvikklunch kanskje -for friluftsimagets skyld?
Beste konsertminne: Alle festningskonsertene i Kongsvinger.
Redd for tegneseriefigur: Niks
Yndlingsforfatter: John Irving, Lars S.C.
Hvilket tre: En fin eik i en allé av andre venneeiker.
Beste vintage: en gullklokke. Favorittband: Pearl Jam, Live, Nirvana, Mando Diao.
Det aller beste ved stedet jeg bor: Nærhet til familie, venner og naturen.
Ellers nevner jag: Bloggen din er herlig miks av et "anker" til det jordnære, samtidig du stadig inspirerer med vintagefunn, miljøparoler og en herlig klassisk stil.

Oda sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: Musikkteraput med noko attåt

# Hører helst på radio:
P2
# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... Fått heile verden til å danse vilt og fritt saman

# Hva er jeg kjempeflink til:
Klippe hår og finne ut kva sveiser som kler ulike menneske
# Yndlingssjokolade:
Heimelaga økosjokolade, med fantastiske Stevia som søtningsmiddel
# Beste konsertminne:
Vanskeleg.. Kanskje alle dei mange fine jazzkonsertane i intime lokaler med fantastiske musikarar, eller klassisk samtidskmusikk type Magnar Åm
# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Dei skumle Talibanmennene i Persepolis

# Yndlingsforfatter:
Gunhild Øyehaug og Matias Faldbakken
# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!):
Ei kjempestor hengebjør, eller furu eller eit stort gammalt epletre
# Beste vintagekjøp:
Dynetrekket mitt og liksomtrespeilet med fin utsmykning som eigentleg er av plast
# Favorittband:
Vanskeleg å velge! Den held eg open!
# Det aller beste ved stedet jeg bor: Så mange bra, fantastiske menneske samla på same stad med lærarar i ypperste klasse, og vakker natur i eit nydeleg ver!

# Ellers nevner jag*: at eg av og til blir veldig nysgjerrig på deg, og får veldig lyst til å finne ut kven du er, kor du bor, ringe på å selge liksom- lodd eller spørje etter ein kopp sukker, Glamourbibliotekar! (men skal jo sjølvsagt ikkje øydelegge mysterietundringa. Det er jo noko av det som gjer denne bloggen så unik og vidunderleg :-)

Kamii sa...

Drømmeyrke: kunstner.

Radio: glade stemmer som ikke er for masete.

Påvirke verden: skape en kjedereaksjon med kreativ utfoldelse, smil, kjærlighet og tilgivelse.

Hva er jeg kjempeflink til: Kysse, klemme, fortrenge, tilgi og kvitre på morgenen. Drøfte.

Yndlingssjokolade: Hobby.

Beste konsertminne: Mahsa Vahdat i Jacobkirken, Oslo World Music Festival. Ellers mange i regi av samme festival.

Redd for tegneseriefigur: Magica fra Tryll

Yndlingsforfatter: Khalil Gibran.

Hvilket tre? Et sølvpiletre eller blodbøk

Beste vintagekjøp: poesi og tekopper.

Favorittband: Kool and the Gang

Det beste ved stedet jeg bor: Stille. Rolig. Mye himmel, blått og grønt.

Ellers nevner jag*:
Dyrk kjærligheten, lidenskapen, galskapen! Vær generøs, while you're at it!

Hanne sa...

* Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke:
Politisk rådgiver for et lite, men meget riktig parti.

* Hører helst på radio:
Radioresepsjonen! Hjelper alltid på humøret og lyser opp enhver middels dag.

* Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg...
Latt alle vaksinere seg mot hiv/aids, og gitt alle unge mulighetene til utdanning.


* Hva er jeg kjempeflink til:
Dagdrømme, stjele spotifylister fra andre og lage egne, og ganske flink til å føle på andres smerteterskel.

* Yndlingssjokolade: Hvit.

* Beste konsertminne: Har ikke opplevd nok enda!

* Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Jason, mest fordi han ser så poetisk og lur ut på samme tid.

* Yndlingsforfatter: Hanne Ørstavik, men er dårlig på å lese "alt" av forfattere. Også for ung til å ha lest nok.

* Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): En gammel og fin eik.

* Beste vintagekjøp: Armbånd kjøpt or 30 kroner på fretex, engang kjøpt for 50 euro på galleri lafayette, i følge lappen inni.

* Favorittband: Skifter hele tiden. Har ingen ultimate favourite of all time.

* Det aller beste ved stedet jeg bor: Rett ved arbeidsplass og favoritt hengested, mange gode venner i nærheten.

* Ellers nevner jag*: Er en smule forelsket om dagen, og det går utover konsentrasjonsevne, matlyst og søvn. Hvorfor treffes man så hardt, så fort?

Anonym sa...

# Mitt absolutte (evt hemmelige) drømmeyrke: musiker

# Hører helst på radio: "Kveldsmat" på P1

# Hvis jeg kunne bestemme/utføre én ting uten begrensninger som kunne påvirke hele verden, ville jeg... at alle skulle funnet et håndskrevent brev til seg selv i posten

# Hva er jeg kjempeflink til: å neie når jeg sier "takk"

# Yndlingssjokolade: Kinder!

# Beste konsertminne: Fever Ray

# Hvilken tegneseriefigur jeg er aller mest redd for: Fetter Anton

# Yndlingsforfatter: Anna Gavalda

# Om jeg hadde vært et tre, hvilket tre ville jeg helst vært? (autentisk spørsmål fra Blekkulfs skoledagbok 1989!): Kirsebærtre

# Beste vintagekjøp: trearmet lampe til 200 kr!

# Favorittband: Fever Ray

# Det aller beste ved stedet jeg bor: Man kan se himmelen gjennom blonder når man våkner.

# Ellers nevner jag*: at du er snill og grei!

Populære innlegg