tirsdag, februar 09, 2010

Ren og naturlig look


Jeg var hos frisøren forleden, og bladde gjennom et moteblad. And something caught my eye.

Det var en sak om vinterens makeup-trender. "Naken" var overskriften, og under stod det at de store designerne gikk for denne rene, naturlige looken på sine visninger for våren. Avbildet var en modell med roser i kinn, ikke så mye øyenmakeup, men veldig plettfri hud.

Deretter fremgangsmåten:

"Slik gjør du: Prepp huden godt med riktige produkter som primer, concealer, foundation og pudder - huden skal se helt feilfri ut."


Ren, naturlig look altså. Hele fire produkter før vi i det hele tatt kommer til de røde rosene på kinn og øyenmakeupen. Å sminke seg til å se usminket ut er ingen spøk.

14 kommentarer:

Hanne sa...

He-he. En god refleksjon!

Det ligger også mye planlegging bak et tilfeldig sammenrasket antrekk, har jeg skjønt ;-)

Fioljenta sa...

Haha, morsomt hva en kan få seg til å skrive i dagens moteblader. Tror heller jeg går for ekte roser i kinn forårsaket av en tur i det friske været =)

glamouringeniøren sa...

Nei gud, det tar timesvis det!

Husker en ang jeg så noe på tv på nitti-tallet, Fashion-TV må det ha vært. Der sa sminkøren at den naturlige looken var den mest krevende og den som tok lengst tid. Jeg klødde meg på kinnet og flirte litt, tenkte med meg selv, det kan man ikke gjøre når man har en "naturlig look", det vil jo ødelegge spakkelet :D

Anonym sa...

Hvorfor bruke alt det når man bare trenger en slik: http://www.loreal-paris.co.uk/img/l10n/products/305x262/cos5_2.jpg

Prøvde litt på hånden i dag - sparkel og maling i ett!

Men for å beskytte looken litt - "naturlig" sminkede kvinner på film er alltid de peneste.

Glamourbibliotekaren sa...

Hanne: Intet er tilfeldig :)

Fioljenta: Jeg har ingenting i mot en frisk rouge, men fire forskjellige produkter før man en gang kommer til rougen...

Glamouringenøren: :D

Anonym: Haha, se her :D Selvfølgelig, jeg liker jo den naturlige looken kjempegodt og sporter den hver dag, men det er så paradoksalt at man liksom må legge så himla mye arbeid og tid i å se tilnærmet usminket ut. Dagens fjortiser tror jo foundation (og nå også primer) er et must - det er jo en vrangforestilling, spør du meg :)

Glamourbibliotekaren sa...

.. og før noen begynner å anklage meg for å være anti-makeup, vil jeg bare si at det absolutt ikke er tilfelle :) Badeskapet er mitt største bevis! Jeg har vitner også.

Jorid sa...

Man får heller begynne å skille mellom en "naturlig" og en smikeløs look...

Paradoksalt, ja. Men noe må man jo holde på med.

(det var jeg som var anonym i sted)

Jenny B sa...

Haha, vilken artikel! Jag kan förstå att man vill använda primer, concealer, foundation och puder för att hjälpa huden till att se fin ut, speciellt om man kan ha en "bad skin day" då och då. Men jag skulle inte kalla det en ren, naturlig look! Felfri hud är fint, men jag väntar mig inte felfri hud hos mina naturliga medmänniskor. :D

Leila sa...

Og ironien er jo mer man bruker produkter på huden, jo mindre naturlig pen hud får man...
Selvsagt, det er stor forskjell på kvaliteten på ulike merker og produkter (L'oreal f.eks, burde ikke nærme seg huden...fysj!) - men det er vel ingen stor hemmelighet at huden liker sminkefritt aller best...

peanut sa...

Det er kanskje pinlig å spørre, men hva er 'primer', skal det brukes i stedet for fuktighetskrem? Jeg er dessverre helt uten talent når det kommer til å legge make up, så her er det mer eller mindre frivillig "wysiwyg" ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Det er vel et produkt man tar på mellom fuktighetskrem og foundation for å få foundationen til å sitte bedre, tenker jeg. Jeg har en øyenskygge-primer som gjør at øyenskyggen sitter hele dagen og ikke striper seg - den er et must for min del :)

RosyCheeks sa...

De vakreste - og mest naturlige - røde rosene er de man får av en hjertegod latter med en venn, eller etter lang klem fra en man er veldig glad i...Satser mest på de metodene der, jeg...!

Glamourbibliotekaren sa...

Naturligvis, men jeg ser ingen grunn til å ikke kunne jukse litt de dagene man trenger en ekstra piff. Rougen er min venn, selv om jeg ikke bruker det så ofte. Det jeg ikke fatter poenget med, er å legge en dekkende maske over hele ansiktet fordi man tror huden ser naturlig og "naken" ut da - jeg ser flerfoldige mennesker hver dag med denne bleke gråbeige hudtonen som så åpenbart kommer fra en flaske. Det er en stor misforståelse at foundation er grunnlaget for all makeup, etter mitt skjønn.

Glamorous Scientist sa...

Veldig interessert i å høre hvilken type øyenskygge-primer du bruker! Har "tunge" øyelokk sjøl, og får aldri noen slags skygge til å sitte. Enlighten me :)

Populære innlegg