torsdag, april 15, 2010

Harens år / Arto Paasilinna ; oversatt fra finsk av Nøste Kendzior. - Oslo : Aschehoug, 2004. - 158 s.


Dette var jo en artig liten bok å plukke opp fra veska når man har noen minutter til overs her og der. Lettlest og passe morsom, passe bisarr og til tider rørende (Paasilinna være dyreelsker). Tematisk vil jeg tro den minner mye om Loes "Doppler" som jeg forøvrig ikke har lest, men det er jo et interessant tema. Altså å forlate livet man lever i storbyen / sivilisasjonen til fordel for en tilværelse i villmarka sammen med et koselig lite dyr.


8 kommentarer:

koristen sa...

Paasilinna ruler! Min favoritt er "Den ulende mølleren" :-)

loveBach sa...

Er så inderlig enig. Skrattet nok aller mest av "Den elskelige giftblandersken" - anbefales på det varmeste!

Anonym sa...

Eg og les den boka no! Tenkjer: Er det ikkje fint at nokon skriv slike bøker? Einig med samanlikninga Loe. Var det ikkje noko med Volvo lastvagnar? Cilla

Lotte sa...

Å, det er så fint og rørende at du bruker ISBD-formatet ... kanskje jeg skal følge ditt gode eksempel i bokbloggen som vi prøver å stable på beina på skolen.
Harens år er fin, ja :-)

Elisabeth sa...

Jeg har nettopp lest min første Paasilinna; "Kollektivt selvmord". Fantastisk morsom, og det aner meg at resten av hans bøker er av samme sort... Hurra for venner som velger gode bursdagsgaver!

Jeg er ikke spesielt begeistra for Erlend Loe, men ser parallellen du trekker i forhold til tematikk mellom ham og hareboka til finnen. Gleder meg til å lese, innbiller meg at jeg vil like Paasiliinnas bok mer...! Må bare bli ferdig med ei anna bok først:)

fru Storlien sa...

Paasilinna er fantastisk! jeg foretrekker De hengte revers skog, og har sverget på å aldri, aldri dra på campingferie i Finland...

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg er spesielt glad for måten han beskriver harens bevegelser og reaksjoner på - han menneskeliggjør den på mange måter. Uten å ta fra den dyreverdigheten, såklart :)

Anonym sa...

Åhh denne boka leste jeg når jeg hadde mitt livs kjærlighetssorg. Og den hjalp!

Populære innlegg