fredag, april 23, 2010

Verdens bokdag: Kva las du no?

Det er jo verdens bokdag i dag! Det må som vanlig markeres og formidles og pushes og belyses - man er da tross alt bibliotekar.

Hva leser dere for tiden? Jeg leser Paul Austers "Travels in the scriptorium".

47 kommentarer:

Hanne sa...

Kiosklitteratur. "Sommersøstre" av Judy Blume.
Og i bilen hører jeg "Skumringstimen" av Johan Theorin som lydbøk.
God helg!

Hermia sa...

Jag är halvvägs igenom American Wife (fast på svenska Presidentens hustru) av Curtis Sittenfeld som är riktigt riktigt bra! Har också, efter tips här, lånat Spilleren/Spelaren - kanske är den näst på tur.

Anna sa...

Thomas Mann: Buddenbrooks. Det er riktignok fordi den er på pensum, men er likevel ganske så fortreffelig lesing av den typen at man gruer seg til man har lest den ut.

Anette sa...

Akkurat nå er det Bram Stoker's "Dracula".

Anonym sa...

Jeg KROER meg med PD James og The Private Patient. Britisk krim på sitt beste.

Vurderer deretter å gi Karl Ove "dette er mitt liv" Knausgård en sjanse, i alle fall snuse litt på bind I.

Helt sikkert blir det i alle fall The 900 Days av Harrison Salisbury, jeg trenger mitt jevnlige fix med WW2-historie.

Økologisk rock sa...

En fantastisk bra bok: Game Change av
John Heilemann og Mark Halperin.
Forfatterne forteller om presidentvalget i USA i 2008 fra innsiden. Latterlig velresearchet, godt skrevet og like underholdende som en god episode av West Wing.
Anbefales!

Anonym sa...

Jeg er nettopp ferdig med å lese "Skynd deg å elske", en bok om tidligere fiskeriminister Jan Henry T. Olsen, sin alzheimers-sykdom, skrevet av hans kone.

Idag skal jeg begynne å lese "Sammen til verdens ende", en bok delvis fyllt av en ung kvinnes dagboknotater om kampen mot kreften, delvis også skrevet av hennes ektemann.


-A-

Anonym sa...

Knausgård 4, Paul Austers Book of illusions og Smile or Die: How Positive Thinking Fooled America and the World av Barbara Ehrenreich. Lett blanding, med andre ord.

God leselyst!

Anonym sa...

Jeg leser Song for Eirabu av Kristine Tofte, og drømmer meg lang, langt bort. Jeg ønsker at den aldri tar slutt:-)

Anonym sa...

Jeg leser Angar Mykles Lasso rundt fru Luna og Bestemødrene av Dorris Lessing. Liker begge to veldig godt!

Kia sa...

Vonnegut: Slaughterhouse 5. Au så fin og fæl.

Kammerpiken sa...

Akkorat no læs æ "Belle'kje å hæl mæ" av Stig Nilsson - ei bok om kristjansunnsdialækta. Å æ kose mæ glugg ihjæl!!

Han har oppnådd alt han ville - her sitter en stakkars baillsunder i Vesterålen, og har skrevet sine første strofer på modersmålet. En fantastisk bok for oss som forstår hva som står der.

Midifila sa...

Merete Morken Andersens Hav av tid.

Mynte sa...

Patti Smith: "Just kids". Om hennes vennskap med Robert Mapplethorpe. Veldig fin bok!

Elisabeth sa...

Jeg leser Galtungs bok 'Norge sett utenfra', pluss at jeg leser 'Old Man Goya' og første bind i Benedikte Ingstads biografi om sin far. Nesten ferdig med sistnenvte!

Deretter har jeg en stabel på ca 10 bøker som er mine men uleste, og vil finne noe å angripe etterhvert. Kanskje Jonathan Littel, kanskje Vente, Blinke. Får se hva humøret den dagen tilsier!

Og til den økologiske rockeren som liker amerikansk valgkamp, vil jeg gjerne anbefale 'Renegade', om og fra innsiden av Obamas valgkamp. Bra og innsiktsfull, den også:)

Mari sa...

Har akkurat begynt på Masello: Blod og is. En arktisk vampyrsak som lover godt.

På IPoden er det Mark Haddons Noe til besvær. Fornøyelig på en både trist og absurd måte. :-)

wine-fueled narcissism sa...

Jeg koser meg med den historiske bildeboka "Rosemaling frå Numedal", i tillegg til en nyervervet mastodont, "Campagne- vinen bak glamouren" av Geir Gjerdrum. Ellers fordøyes pensumlitteratur i høy tempo, derfor setter jeg sånn pris på illustrerte gla-bøker. :)

Glamourlektoren sa...

Faglitterært fokus for tiden. Leser Per Thomas Andersens "Tankevaser. Om norsk 1990-tallslitteratur" og Trygve Kvithyld (red.): "Narrativt begjær. Om Dag Solstads forfatterskap". Er trogen Solstad-fan. Lider ellers av post Knausgård-syndrom. Gleder meg til neste bind. Skal i gang med Sofi Oksanens "Utrenskning" i helgen (vinner av Nordisk råds litteraturpris i år) - som jeg har hørt mange godord om.

koristen sa...

"Forests of the heart" av Charles de Lint. Mythic fiction (hvordan si det på norsk?) med masse deilig magi og musikk. Ellers mange barnebøker på grunn av et foredrag jeg snart skal holde. Alle, uansett alder, burde unne seg å hilse på de fiiiine krusedullbamsene til Stina Wirzén :-)

Christine sa...

Jeg holder på med to; Hypnotisøren av Lars Kepler, og Balansekunst av Rohinton Mistry.
Førstnevnte fenger, sistnevnte er jeg usikker på om jeg blir ferdig med...

Snåta sa...

"Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket" av Lena Niemi. fiffig novellesamling av debutant der den ene novellen drar den andre med seg i at personene går igjen uten at de kjenner hverandre. Godt skrevet!

Pia sa...

Jeg leser "Face it" av Kristin Ma Berg.(Den er faktisk norsk, selv om det ikke høre slik ut på tittelen.) Jeg begynte på den i går, og er snart ferdig. Etterpå tror jeg jeg skal lese "Beatles" av Lars Saabye Christensen.

Karoline A sa...

Kun eksamensrelatert stoff dessverre. Matte for alle penga :(

Flugo sa...

«Black Mamba Boy» av NAdifa Mohammed. En somalisk/engelsk forfatter som har begått et praktverk av en bok!

Tina sa...

For øyeblikket er det The color of magic av Terry Pratchett, første boken i discworld. Vanligvis ikke min type sjanger, men tenkte jeg skulle prøve noe nytt....

fru winther sa...

Jeg har nettop begynt på "Blood Meridian" av Cormac McCarthy. Lengre unna feelgood-bok tror jeg ikke det er mulig å komme, men språket er fantastisk. Jeg leser sjelden kun en bok om gangen, så jeg holder på med en monstertjukk bok om London også, husker ikke forfatteren akkurat nå.

Anonym sa...

Hei! Jeg har nettopp begynt å lese "Vår alles venn" av Charles Dickens. En skikkelig murstein, gleder meg.

Apropos Paul Auster; har du lest mange bøker av han? Hvilken vil du anbefale til ei som er nyskjerrig på forfatteren men ikke vet hvilken hun bør starte med?

-e-

Anonym sa...

Leser en spinnvill russisk bok ved navn "Petropolis" av Anya Ulinich. Anbefales, hun har en frisk og original skrivestil!

glamouringeniøren sa...

5 sider igjen av Murakamis "Kafka on the Shore" :)

nefertiti sa...

Akkurat ferdig med 'Kongens Fall' av Johs. V. Jensen. Anbefales!

Aner ikke hva jeg skal begi meg ut på nå. 'Dinosaurens fjær' ligger øverst i stabelen, men jeg har egentlig ikke lyst på den akkurat nå...

Chalten sa...

Jeg ble akkurat ferdig med The Lucifer Code av Michael Cordy. Og i dag skal jeg starte på Black Hawk Down av Mark Browden.

Butterfly sa...

Sult av Knut Hamsund :O)

Ble veldig nyskjerrig etter å ha lest "med bin for øynene" av Siri Hustvedt. Fordi hennes bok aldri hadde blitt til om det ikke hadde vært for Sult ;O)


Ha en riktig god helg :O)

Anonym sa...

Jeg leser Last Night in Twisted River, som er John Irvings nyeste roman.

Så langt er den er en lang nedtur. Skikkelig lang, forøvrig.

Anonym sa...

For tida les eg Den senile landmåleren av Arto Paasilinna.

Sulvis sa...

Nå leser jeg Kranes konditori av Cora Sandel.

Katrine sa...

Nettopp ferdig med Torgrim Eggens Manhattan, og anbefaler den til alle med den ringeste interesse for New York. Skal i gang med Simone de Beauvoirs reisedagbok Amerika dag for dag.
Dessuten har jeg fått en nydelig, liten svensk Läsdagbok, hvor man kan skrive opp alle bøker man leser, med plass til små minner fra lesingen. Den skal jeg ta i bruk. Leseminner:-)

Oda sa...

Eg har nettopp byrja og lese "On the road" av Jack Kerouac. Trass det at eg liker den veldig godt, trur eg den kjem til å bli bytta ut med Xinran si nyaste bok "Tapte døtre" framover. Etter ei veldig vakker boklansering i går.

Håper helga di blir solskin og fin :-)

Kaisa sa...

Leste nettopp ut Mappa Mundi av Justina Robson, og har ikke begynt ordentlig på en ny bok. Har "La den rette komme inn" i bokhylla, men tør ikke starte på den før min kjære kommer hjem om 2 dager. Er litt pysete.
Så inntil videre leser jeg videre i "War paint", en dobbelbiografi om Elizbeth Arden og Helena Rubinstein. Interessant bok fordi den sier så mye om tiden disse to kvinnene levde i.

Christine sa...

Jeg skal igang med Margaret Atwoods "The Year of the Flood", som jeg gleder meg veldig til! Har nettopp oppdaget henne for alvor :)

arne sa...

Jeg nærmer meg slutten av biografien om Thelonious Monk (The life and times of T.M., av Robin D.G.Kelly), så jeg har vært inni livet hans en tid. Sofi Oksanens Stalins kyr ligger på vent.

tolken sa...

Jeg leser "Ekstremt høyt & utrolig nært", en gammel anbefaling som jeg er så glad for!

Linda sa...

The locust and the bird - my mothers story av Hanan Al-Shaykh! Veldig fin historie fra Beirut.

............................. sa...

Har du lest "Vi som går kjøkkenveien" av Sigrid Boo? Den er god

berlinløvinnen sa...

Lengre og lysere dager fører til våknere øyne om kvelden, her leses Salvadorena av Cecilia Samartin, Vennskapsprøven av Elizabeth Noble og Min jiddische mamma-Min jødiske reise-Min jødiske krig av Jahn Otto Johansen. God lesevår!

Glamourfilologen sa...

Holder på med Siri Hustvedts "The Shaking Woman", leste hennes "En bønn for Eros" nylig (jf. forrige "Kva las du no"). Dessuten leser jeg Elizabeth Gaskells "Wives and Daughters" - den tar sin tid - og Luca Turins nye parfymeguide. Litt av hvert, med andre ord, men alt anbefales. "The Shaking Woman" er kanskje litt vel kompakt, og jeg begynner å bli litt lei, må jeg innrømme.

P.S. Herlig tittel "Kva las du no" - jeg elsket "Hva leste du nå"-bøkene med oppgavehefter på barneskolen - er jo også blitt filolog;-)

Tina sa...

Kryssleser Joanne Harris' "five quarters of the orange" med "Mrs. Dahl's Voluptuous Delights:Recipes for Every Season Mood and Appetite" Mmmmm...

Kamillagorilla sa...

Jeg fikk Garps bok av mannen i mitt liv i helgen. Elsker den!

Populære innlegg