tirsdag, juli 13, 2010

Givenchy III



Lørdag gjorde jeg et virkelig varp! På Vestkanttorget, blant nips og gamle bøker og sølvtøy, stod denne flasken med Givenchy III 30ml eau de toilette på et bord skiltet "Alt på bordet: 50 kr". Flasken er så å si full, den var i originalforpakningen, pent behandlet - og innholdet dufter nydelig! Jeg vet ikke når akkurat denne flasken ble produsert, men er lykkelig over at den har holdt seg og tålt tidens tann. Selve parfymen ble skapt i 1970, og er en tidløs blomstrete og grønn chypre som kan minne litt om både Guerlain Mitsouko og Givenchy L'Interdit. Flasken er stilren og enkel.

  • Toppnoter: Mandarin, bergamot, aldehyder, fersken, gardenia, galbanum (en slags gummiharpiks)
  • Hjertenoter: Liljekonvall, rose, jasmin, hyacinther, irisrot
  • Basenoter: Patsjuli, amber, eikemose, sandeltre

Dette er en elegant og klassisk duft, langt unna dagens sukkertøy-inspirerte trend, og jeg synes den er diskrét. Absolutt ikke overveldende som enkelte eldre parfymer kan være, men akkurat passe intens til at man selv blir sittende og sniffe på håndleddet sitt.



6 kommentarer:

Alt godt sa...

Å, så heldig du er! Den hadde eg også slått til på. Eg har to miniar av den, og ein mini av Eau de Givenchy i same type flaske.

Mammaen min brukte den då eg var lita, så den minner meg om festar, når vi ligg i senga, besteforeldra våre skal passe oss og ho kjem og seier god natt. :-)

Jenny B sa...

Vilket fynd! Av noterna låter det som en riktigt spännande doft. Så kul att hitta en fin parfym så där, och så bra att den kom till någon som uppskattar den så mycket som Glamourbibliotekaren!

Anonym sa...

Gratulerer med omtale av bloggen i Aftenposten i dag!

Anonym sa...

Hei!

Arendal står for tur...Kan du tenke deg å røpe hvor du fant Origin-produkter til studentvennlig pris?
Fortsatt fin sommer!
Beste hilsen studenten.

Glamourbibliotekaren sa...

Alt godt: Ja, dette var flaks!

Jenny B: It was meant to be!

Anonym: Takk!

Studenten: Det var på et parfymeri inne i et kjøpesenter midt i byen! Aner ikke navn, men det kan vel ikke være så mange å ta av :) Rett ved rutebilstasjonen!

Britt Åse sa...

Din heldiggris! Denne hadde jeg stor flaske av på åttitallet, og gav den bort. Hulk!!!

Populære innlegg