søndag, september 12, 2010

Fendi (1985)


Dette er en ekte sofistikert orientalsk eau de parfum fra åttitallet - italiensk, reklameplakater med tema fra den antikke kunstens verden og Rom, den evige stad - men assosiasjonene går like gjerne til power suits, knallrøde lepper og markerte øyenbryn. Eller enda mer luksus. Slett ingen anonym duft. Den er beslektet med YSL Opium, om ikke identisk, så i allefall med samme kraft og motivasjon. Den minner meg også litt om Crabtree&Evelyns Nantucket Briar, som også ble lansert i 1985.

  • Toppnoter: Sitron, koriander, kardemomme, mandarin
  • Hjertenoter: Geranium, sypress, liljekonvall, laurbærblad
  • Basenoter: Sedertre, mose, tonkabønner, labdanum

Jeg tror kanskje dette er signaturduften til Alexis Carrington. I like it!

7 kommentarer:

Anonym sa...

den har jeg brukt (og BARE den) i 18 år...
enten av latskap, fordi den er god, eller så er det sant at alle andre parfymer blir som wunderbaum i møte med huden min

Anonym sa...

Finnes den fortsatt i salg? Brukte den masse på tidlig 90-tall og fikk alltid komplimenter når jeg hadde den på meg! Trodde den var gått ut av handel? Ønsker meg! Erstatningen de siste 2-3 åra har vært Calvin Kleins Euphoria, jeg elsker den, men det er ikke Fendi...

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym I: Morsomt! Den er jo fin.

Anonym II: Det ser ut som de fleste nettbutikker er tomme for den, så det er vel eBay som er siste mulighet. Men den er nok temmelig dyr der. Fendi har mer eller mindre sluttet å lage parfymer, ser det ut som. Palazzo forsvant jo kort tid etter at den kom.

Mariann sa...

då eg gjekk på bibiotekhøgskolen frå 1987-1990 sa studievenninnene mine at dei visste at eg var kome før dei om morgonen på grunn av Fendi-parfymen min. Den var min faste følgesvenn i maaange år, den VAR MEG! Har aldri vore så glad i ein parfyme, og kjenner at eg nesten blir litt trist her.

Ida sa...

Moren min brukte denne og jeg får gode assosiasjoner til da hun hadde pyntet seg og skulle på en velfortjent "vift":)
Jeg kjøpte den til henne senest for 5 år siden, på et parfymeri i Roma...

Tone sa...

Jeg har lett etter Fendi et par år nå, umulig å få tak i! Spør overalt hvor jeg er. Det er den desidert beste parfymen jeg har hatt, ingen tvil om det. Har nå gjort et forsøk gjennom min bror i USA. ( Den er jo amerikansk). Håper på positivt resultat. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Du får holde et øye med eBay. Men det ser ut som den blir temmelig dyr der - den har gått ut av produksjon og alle nettbutikker er tomme, så da skyter eBay-prisene i været dessverre.

Populære innlegg