torsdag, september 30, 2010

Glamourspørsmål fra leser: Settekasse & Edinburgh-tips


Hei, inspirerende glamourbibliotekar! Et par spørsmål litt ut av det blå: Jeg har fått en nydelig gammel settekasse av moren min - ideer til hva jeg kan ha i den? Små parfymeflasker kanskje, men får man tak i sånt? Og har du eller leserne dine noen Edinburgh-tips?

Vennlig hilsen MaleneHei!

Hva med småting som man aldri har noe sted å sette - ting du har minner knyttet til, men som lett forsvinner blant alt annet. Gamle lekebiler fra din barndom? En trekkspillende Dole? Alf Bjercke-puslespill? Eller ting du bruker i din hverdag som ofte forsvinner - leppepomader, fingerbøl... Kun fantasien (og størrelsen) setter grenser.


Når det gjelder Edinburgh, må jeg atter en gang ty til mine kjære lesere! Noen som har noe fint å melde?


mvh

Glamourbibliotekaren

8 kommentarer:

Kristine sa...

I Edinburgh foretrekker jeg å på på Old Waverley hotell. Det er ikke spesielt dyrt og ligger super sentralt. Det beste er at du kan spise frokost og se på Edinburgh Castle og Old Town.

Yndlings butikken min i Edinburgh er Amstrong's som er en stappfull butikk med vintage klær; både til vanlig bruk og til utkledning. De selger også brukte kostymer. Butikken ligger i Grassmarket ikke langt fra Edinburgh Castle. I samme området ligger også flere bra garnbutikker for den som liker slikt.

En annen type glamour er å spise lunsj eller middag i Restauranten på Harvey Nichols. Flott utsikt, god mat og ikke dyrt etter norske forhold. Du får mest for pengene vd å spise lunsj-meny.

Økologiske produkter er stort sett mye billigere i Storbritannia. Jeg hamstrer Pukka te og Weleda hudpleie i The Health Food Store i Hanover Street (butikken er nesten usynlig en halv trapp ned) til en tredjedel av norsk pris.

God tur!

trine sa...

Jeg så nettopp en settekasse som ble brukt som smykkeskrin, en fin måte å få vist fram smykkene på! Spesielt fint med øredobbene som hang i små rom.

Marmota sa...

Som forberedelse til Edinburgh-tur kan du jo lese en krim (eller flere) av Ian Rankin, for hans bøker om inspektør Rebus handler også ganske mye om byen Edinburgh. Men glamorøse er de ikke, kanskje heller det motsatte.

God tur - har opplevd Edinburgh som en både hyggelig og spennende!

Glamoursangerinnen sa...

I Edinburgh er det, som nevnt over, flott å få med seg Old Town. Klesbutikker med vintage, som nevnt, men også andre kule klesbutikker hvor man kan få tak i mye unikt. Små, superkoselige kafèer finnes og mye mer. Edinburgh Castle er også flott. Det arrangeres sightseeing-bussturer ut av byen og til omkringliggende, fantastiske,gamle slott, om man er interessert i det. Noen av disse turene har innlagte stopp på Whiskey destillerier - med prøvesmaking... :) NB! Disse turene tar noen timer, så man må sette av nesten en hel dag til det.) Men anbefales!

I den nye delen av byen er det også mange flotte butikker. Top Shop er min favoritt der. Ligger i hovedgata rett ved brua over til Old Town.

Fine parker er det en del av i sentrum. Og to-etasjes busser til by-sightseeing.

Nattelivet syder. Smekkfullt ute - selv på hverdager.

"Spøkelsesturer" arrangeres også. Man finner skilt/oppslag om disse i Old Town - på vei opp mot Edinburgh Castle.

Det ligger også en fantastisk, Helios-aktig, økoshop i den nye bydelen som har utrolig mye forskjellig. Husker dessverre ikke navnet på den. Noe med "Green.." (selvsagt ;-) )

Og: I parken nedenfor Edinburgh Castle spretter det rundt små villkaniner! Utrolig søte!!

Flott by! God tur!

Malene sa...

Tusen takk for alle innspill! Mvh Malene

stella sa...

Fine tips! sier jeg som er så heldig at jeg drar til Edinburgh om to dager.. :)

ib sa...

Hei,

Jeg var å "internett-vindu-shoppet" på en side jeg ofte tilbringer litt fritid på.

Jeg kom over noen små pafymeflasker som jeg husker at spurte om hvor man eventuelt kunne kjøpe dette.
Legger herved til en link til frk-doris sine små pafymeflasker. Masse spennende og fine ting til huset på disse sidene!

pafymeflasker:
http://www.frk-doris.no/productdetails.php?product=1275

Maud sa...

Kanskje litt sent ute, men...

Jeg vil også legge til at om man er vegetarianer og skal til Edinburgh bør man få med seg restauranten David Bann. Forsåvidt bør man få med seg restauranten om man spiser kjøtt også. http://www.davidbann.com/
Restauranten ligger i gamlebyen.

Om man kommer seg på en spøkelsestur som er bra kan det være spennende.

Når jeg studerte i Edinburgh pleide vi å spise bakt potet på the baked potato shop i Cockburn street (pass på uttalen, da man uttaler Cock som Cogh). Cockburn street er den gaten som tar deg opp til Royal Mile fra Waverly Street.

Om man har lyst å prøve seg på Haggish er det visst best på Balmoral Hotel.

Harvey Nichols er også ett must. Matavdelingen i øverste etasje er veldig fin.

Enig med Marmota at man kanskje bør lese en Ian Rankin bok før man drar. Ellers så har du også noen søte bøker om Edinburgh som er skrevet av Alexander Mccall Smith -http://www.alexandermccallsmith.co.uk/home/. Samme forfatter som har skrevet The no1 Ladies Detective Agency.

The Mussel Inn var også en ok restaurant. Mye mennesker og god sjømat. http://www.mussel-inn.com/seafood-restaurant-edinburgh.aspx

Sushi kjeden Yo Sushi er jo også ganske ok. Ligger sentralt i Edinburgh sentrum.

Ellers er jeg alltid fan av å ta en guidebuss. Da får man med seg mye + kanskje ta seg en tur opp i tårnet til Scotts monument om man ikke har høydeskrekk. Da får man sett endel av Edinburgh.

Det begynner å bli noen år siden jeg graduated, så noen av tipsene kan være litt utdaterte... God tur.

Populære innlegg