tirsdag, oktober 05, 2010

Eau Duelle (2010)

Eau Duelle er Diptyques nyeste duft, skapt av Fabrice Pellegrin. Jeg har snust på Diptyque i årevis, grublet og tenkt, men av en eller annen grunn har jeg aldri funnet en parfyme som jeg virkelig ville ha der og da. (Tam Dao er nok det nærmeste, men jeg har for mange som ligner.) Men det betyr ikke at jeg ikke liker dem, for all del, problemet ligger heller i at det er vanskelig å plukke ut én å investere i. Jeg blir alltid litt overveldet. Men: Da jeg for noen uker siden fikk tilsendt et par prøver på Eau Duelle fra Heaven Scent, falt jeg pladask for denne fine myke nye vaniljeduften, og noen dager senere gikk jeg ut derifra med en pose i hånden (og en del kroner mindre på kontoen).


Hvis man sammenligner den med andre vaniljedufter, er den en slags grønnere, litt mer krydrete kanskje, og renere utgave etter min mening. Mer sofistikert, mindre syntetisk enn mange andre på markedet. Den har ikke denne tropiske rom-aktige noten, så jeg vil ikke si den er i retning gourmand. Man tenker ikke desserter og kaker, det er ikke sånn vanilje. Istedet har den en nærmest sitrus-granskudd-aktig åpning, som raskt går over i noe krydder - kardemomme? Og noe jeg ikke kjenner helt igjen. Til slutt kommer en fin vaniljemusk fram, og sånn forblir den resten av dagen - den varer lenge.


Noter: Cypriol (indisk plante), kardemomme, elemi (filippinsk tresort), einer, safran, svart te, kalmusrot, røkelse, rosa pepper, og flere typer vanilje.

10 kommentarer:

Anonym sa...

dette høres interessant ut! jeg forstår det som om den er endel friskere og grønnere enn vaniljeduften l'occitane hadde engang. kan du sammenligne dem?

Glamourbibliotekaren sa...

Nå husker jeg ikke helt 100% hvordan den var, men den var nok mye sterkere på vaniljen. Det samme gjelder f.eks. Body Shop sin.

Linn sa...

Hei
Jeg elsker vanilje så takk for tipset:)

Et spørsmål til deg?
Hvorfor startet du å blogge?

Ha en fin dag - SP

Glamourbibliotekaren sa...

Fordi bloggverktøyet var så mye enklere og kjappere enn å lage all html-kodinga og perl-programmeringa selv, som jeg drev med da Glamourbibliotekarnettsiden ble opprettet fem år tidligere - i år 2000.

Anonym sa...

Hvor mye koster Eau Duelle? Har vært inne på siden til Heaven Scent og man kan ikke bestille den fra nettbutikken (bare sende mail) og det står heller ingen pris....

Glamourbibliotekaren sa...

595 for den minste flasken, husker ikke hva den største koster.

Linn sa...

Har du link til den fra 2000?
Hadde vært artig å se hva du gjorde....
:)
SP

Glamourbibliotekaren sa...

Neidu, den har avgått med døden for flerfoldige år siden. Den var noe annerledes, den var stort sett basert på glamourspørsmål.

Anonym sa...

Morsomt å se en omtale av folk andre steder enn Parfymesnakk (hvis du ikke er der under pseudonym, da). Jeg må si beskrivelsen din er utrolig fristende. Jeg har heller ikke helt falt for Diptyques ting før, det kan være noe med en base de har felles, eller jeg har bare ikke helt funnet den rette.
Må skaffe meg en prøve, kjenner jeg :D

Glamourbibliotekaren sa...

Jajamen, her i bloggen har det vært parfymeomtaler i årevis! :) Men hittil ingen Diptyque, altså.

Populære innlegg