søndag, oktober 24, 2010

Støtt TV-aksjonen!


TV-aksjonen var et av høstens høydepunkt da jeg var liten. Det var spennende å se hvor mye penger som kom inn, pengesøylen som steg, hva som ble auksjonert bort, hvilke artister som opptrådte, og hvem som kom og ringte på døra med bøsse i hånda. Og det var fint å gi penger. Jeg fikk æren av å putte seddelen ned i bøssa.

Jeg håper alle mine blogglesere vil støtte aksjonen i år, jeg håper mange av dere har meldt dere som bøssebærere (det er ennå ikke for sent!), og jeg håper dere som har små barn vil lære dem viktigheten av å bidra på denne måten for å hjelpe andre barn - sånn som jeg lærte da jeg var liten.

Andre alternativer er å melde seg som fadder for f.eks. Unicef (som Audrey var ambassadør for) eller SOS Barnebyer. Jeg gir en fast sum til Unicef hver måned, og har tre fjernadoptivbarn gjennom SOS Barnebyer. Det er fint å vite at disse tre har tak over hodet, skolegang, mat, klær og familie å være sammen med.

Jeg tror det er veldig lærerikt for barn her i Norge å "kjenne" en gutt eller pike i et fattig land langt borte som er like gamle som dem, som får hjelp av akkurat dem, og som man kan sende julekort og tegninger til. Som også kanskje liker å spille fotball eller lese bøker, akkurat som dem. Det gir fattigdommen et ansikt, og danner et grunnlag for bredere forståelse når de blir eldre. Man ser enkeltmennesket og ikke bare en diger gruppe.

Jeg pleier også å bidra litt ekstra til tv-aksjonen på denne bloggens vegne, mer om det senere!


5 kommentarer:

Anonym sa...

jeg skal støtte :) Jeg tar med meg barna og går ut med bøsse senere i dag, gleder meg! (ja jeg skal selvfølgelig putte noen kroner i bøssen selv også) årets viktigste søndagstur!

Anonym sa...

En alldeles sjarmerende bøssebærer på min dør for et kvarter siden. Hadde pengene klare, så nå er vi med..selv om ingen i familien er aktive denne gange...pleier å delta. Takk for at du skriver så fint om aksjonen på din blogg. Mvh Astrid

Anonym sa...

Jeg har vært bøssebærer for andre år på rad og synes det er innmari koselig å treffe så mange hyggelige og giverglade mennesker. Er spent på å høre hvordan du bidrar gjennom bloggen din!

Ingvild

Ragnhild sa...

Tommel opp! Her i nabolaget var det mange mammaer og paapaer som gjekk med bøsse saman med ungane sine. Det tykte eg var fint,

Glamoursjefen sa...

Jepp. Dette er det viktig å støtte og viktig å gi videre av verdier til neste generasjon. Var selv ute og gikk hele familien i dag (2 voksne og 2 barn). Mange glade givere som åpnet opp dørene.

Årets viktigste søndagstur. Helt klart!

Populære innlegg