fredag, oktober 01, 2010

Verdens vegetardag


I dag er det verdens vegetardag! Og, faktisk helt tilfeldig (jeg kjente ikke til denne datoen den gang) - det er i dag også 19 år siden jeg ble vegetarianer.

Jeg oppfordrer alle mine kjære lesere til å spise et vegetarisk måltid i dag eller i løpet av helgen!


Bon appétit!


17 kommentarer:

Akeleiedamen sa...

og jeg som ikke er vegetarianer en gang men -helt tilfeldig-! lager en herlig linse/gulrotsuppe i dag;) men det blir nok fisk også.

Fra kontorfronten sa...

Vegetarlivet er vurdert, men forkastet av kulinariske hensyn. Det er vanskelig å leve et fullverdig kontorliv uten en pizza med parmaskinke og kjøttboller i ny og ne.

Men en vegatrisk dag i blant, det koster vi på oss.

nefertiti sa...

Ja, en vegetarisk dag i blant passer meg best, også. I dag har jeg spist nudler med grønnsaker i soyasaus. Det var veldig godt- God helg!

Ane sa...

Er ikke vegetarianer, men spiser så godt som bare vegetarisk. I kveld blir det dog fårikål;) I morgen, derimot, slår jeg til med gulrot- og ingefærsuppe. Herlig høstmat begge deler!

Glamourlektoren sa...

Er heller ikke vegetarianer, men med stor sans for gode vegetariske retter. Har nettopp spist husbonds vegetarpizza - fredagens høydepunkt, med masse deilige grønnsaker som squash, aubergine, løk og purre.

glamouringeniøren sa...

Vegetarisk middag spist her!

Er ikke vegetarianer, men spiser i grunn kjøtt maks 1-2 ganger i uka. Vet ikke hvorfor, det bare er sånn og savner det ikke. I dag var det en deilig nudelsuppe med grønnsaker innhandlet på torget hos verdens herligste svenske. Han får alt til å gro her nord! :)

Kjersti sa...

Er relativt nybakt veggis - etter en årelang prosess hvor behovet for å spise døde, parterte dyr gradvis har blitt mindre og mindre...
Visste heller ikke om denne dagen -før nå. Har akkurat spist meg god og mett på deilig vegetarpizza med økologisk rødvin til, mens resten familien har satt til livs kyllingggryte..

Glamourbibliotekaren sa...

Selv har jeg akkurat satt til livs en koriander-kokosmelk-thai-rosenkål-sak med bokhvetenudler. Yum!

Sussie sa...

Har også spist kokosmelk-rosenkålkål-curry-ting! Inspisert av Veganmisjonen?

Forøvrig vegetarianer på ellevte året. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det var der! Dog litt egen justering på oppskriften da grønnkålen jeg kjøpte var pill råtten ;D

Anonym sa...

oh no, glemte det! så spesielt at jeg 1) fikk kjøttbiter i pastasalaten jeg ba om å få vegetarisert og 2) hadde en lang utlegning/samtale om vegetarianer/veganer-greia i bilen på vei hjem, med klassevenninna. tilfeldighetene! gratulerer med dagen, kollega :)

tonemor sa...

Hvordan lager man gulrot og ingefærsuppe?

Leila sa...

Er det lov å bytte litt rundt, og heller ha en dag der man spiser kjøtt en gang i blant?;-)

Jeg liker ikke faste regler, men når jeg spiser det jeg vil, blir det slik at jeg kun spiser kjøtt en gang i blant, og fisk litt oftere. Motvillig har jeg måttet innrømme at det nok bor en vegetarianer i meg, og at jeg nok er en av dem som ikke hadde blitt trist om verden ble slik at vi alle sluttet å spise kjøtt;-)

Ida Victoria sa...

Du kan jo oppfordre folk til å bli med på meatfreemonday! Det er en fin greie for folk som ikke ønsker å bli vegetarianere på heltid, men som vil bidra litt allikevel :)

http://www.supportmfm.org/

Jeg begynte med det for noen uker siden (http://idaogmuskatt.blogspot.com/search/label/MeatFreeMonday)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen på etterskudd! Vegetarmat er definitivt BEST!

Glamourbibliotekaren sa...

Ida Victoria: Ja, har tenkt på det en stund, og har nå benyttet anledningen :)

Bente sa...

Jøss, hadde ikke fått med meg at du var veggis! :) Vi tester livet som hverdagsvegetarianere for tiden, og er stadig på jakt etter gode oppskrifter. Kanskje du har noen å dele?! Jeg skriver en del om "prosjekt hverdagsveggis" inne på Grønne tanker - ta gjerne en titt!

Populære innlegg