mandag, november 22, 2010

Hudpleie

Nå er det tiden for å skjemme bort huden litt ekstra, tror jeg. Stor temperaturforskjell ute og inne og tørr luft er ikke ideelle forhold, så nå finner jeg fram mine serum og oljer.

Jeg foretrekker å bruke produkter som er fri for parabener og andre hormonforstyrrende stoffer, som ikke er testet på dyr, og som er mest mulig i retning økologisk. (Om ikke alle kan kalle seg 100% økologisk, er de i allefall ikke veldig langt unna).


Weleda og Dr Hauschka er også innom mitt badeskap titt og ofte - disse får man jo kjøpt i den lokale helsekostbutikken, og det er fint. Man må ikke glemme å støtte butikkene i nærområdet.


Nattkremen og rensekremen jeg bruker nå, er fra britiske Pure Nuff Stuff. Dessuten er jeg blitt veldig glad i Nutritive cream fra Earthbound, som bl.a. inneholder neroli, og denne er ypperlig når huden er tørr på denne tiden av året. Disse kan man kjøpe hos nettbutikken Best av alt.


ZenzTherapy sin patchouli-olje er fin for kropp og hår. Denne kjøper jeg hos frisøren min, Balanzera i Sofienberggata.


Patykas serum er også fint nå, f.eks. å ha under dag/nattkrem. Gimle økologiske parfymeri forhandler dette merket.


I sommer hamstret jeg Origins-produkter da en butikk skulle slutte å selge dette merket. Mange små flasker med eksklusivt innhold som jeg aldri i verden har hatt råd til å kjøpe ellers, ble nå mine for en svært symbolsk sum. Jeg har alltid likt Origins' kremer, og dagkremene sørger jeg alltid for å ha i hus.


Når det gjelder shampoo, dusjprodukter osv, liker jeg i grunnen Urtekram godt. Disse får man også kjøpt i de fleste helsekostbutikker.


Jeg har handlet mye hos LoveLula, en britisk nettbutikk som kun selger økologisk kosmetikk, men er som sagt opptatt av å støtte norske forhandlere også.

De to nisjeparfymeriene i Oslo, Heaven Scent og Parfumerie, fører også hudpleieserier som går i denne retningen.

10 kommentarer:

CELINE sa...

Takk for gode tips! - Helt enig med deg i at vi bør strebe mot det økologiske og handle lokalt.

Anonym sa...

Når det gjelder norske økologiske hudpleieprodukter, vil jeg anbefale Charlottes urtekosmetikk
http://www.urtekosmetikk.no/
Hun lager mange veldig gode kremer og oljer både til voksne og babyer. De er fri for parabener og er basert på viltvoksende og økologiske urter, samt ekte økologiske, eteriske og vegetabilske oljer. Vel verd å prøve.

Johanne sa...

Tusen takk for masse bra tips. Huden krangler alltid litt på denne tida av året, så dette innlegget var gull verdt!

Tror nok halv-skatt lønningen i desember skal gå med til en liten hudpleie gave til meg selv....

Anna sa...

Jeg anbefaler http://www.cosmeticsdatabase.com/ hvor man kan søke på produkt, ingrediens eller merke. Den gir en veldig god oversikt over innholdet i en haug med kosmetikkmerker. Og i følge de er ikke alt så flott og naturlig som det høres ut...

Produktene de har testet merkes med low, moderat eller high hazard og innholdet er beskrevet i detalj. Check it out.

Kaisa sa...

Har begynt å kjøpe Absolution Me, et fransk merke de fører på Gimle økologiske parfymeri. Litt dyrt, men huden min er ganske fornøyd. Kjøpte også en økologisk bodylotion for noen uker siden, men den tror jeg at blir donert til lillesøster. Den lukter ganske mye, og da er det dumt når min kjære ikke liker lukten i det hele tatt...

Hilde sa...

Fine tips! Anbefaler forresten http://www.mamut.net/fitjarsoap/ , der er det mye gøy til både hud og hår!

Glamourgrammatikeren sa...

Og jeg kan anbefale uraffinert sheasmør fra Alveland (http://alveland.no/m/shop/?mid=m442&vn=736&katid=3) Hadde tørre og sprukne hender en sommer, og ingen kremer hjalp. Til jeg tilfeldigvis kom over sheasmøret deres i en butikk, skeptisk prøvde det ut, og fikk fine, myke hender etter ca fire dager regelmessig smøring.

Anonym sa...

Jeg har også handlet mye på lovelula. Nå har jeg oppdaget en butikk til: the organic body care shop. De har alt fra pure nuff stuff og mye annet fint:)

Monica sa...

Jeg anbefaler varmt Dr Weil for Orgigins' Plantidote serie. tror forresten den heter Mega Mushroom nå. Fantastisk på min supernordiske hud som blir tørr og rød, og en anelse atopisk så snart det blir kaldt ute. Bruker både face serum, dagkrem og body cream. Små eksemer forsvinner, og huden er ikke i nærheten av å være knusktørr lenger. Produktene koster litt, men de holder lenge og er absolutt verdt det. På Tax Free på Gardermoen har de forresten et godt utvalg av Origins, billigere enn i vanlig parfymeri. Og er man så heldig å dra en tur til USA er utvalget mye større der, og prisene mye lavere:-) Anbefaler også All-Purpose High-Elevaton Cream fra Origins for akutte tørre kinn, armer, bein...Har den alltid med i veska nå som det er kaldt.

Anonym sa...

Vet du noe om hvordan Lush står i forhold til dyretesting og naturlige ingredienser?

Populære innlegg