mandag, september 07, 2009

Patyka


Jeg var så heldig å få teste flere produkter fra Patyka i sommer. Vanligvis sier jeg nei takk når jeg får spørsmål om å promotere produkter gjennom bloggen; jeg vil ikke at dere skal bli usikre på om det jeg skriver er min mening eller produktplassering. Men økologisk kosmetikk er jeg jo veldig interessert i, og da takker jeg ikke nei til å prøve litt - for det mener jeg er mer en slags folkeopplysning, spre det gode ord, spre kunnskap og viten om kosmetikk som ikke er så skadelig som det man ellers påfører seg. Så her er min 100% ærlige mening om produktene (og jeg er ikke sponset på andre måter enn at jeg fikk disse produktene tilsendt):

Rosmarinshampooen ble jeg veldig begeistret for - den var mild og irriterte ikke hodebunnen min. Definitivt noe jeg vil kjøpe igjen. Bodylotionen har jeg som håndkrem i veska, den er lett og trekker raskt inn. Jeg har opplevd at enkelte kremer fra f.eks. Green People har blitt liggende mer utenpå, men denne er jeg veldig fornøyd med. Ansiktsserumet føles veldig luksuriøst; jeg har ikke brukt det så mye ennå (har glemt det litt). Jeg tipper dette blir et kultprodukt om det ikke allerede er det.


Dessuten lager Patyka faktisk økologiske parfymer - det er sjelden vare. Jeg har ikke brukt dem så veldig mye foreløbig - som dere vet har jeg mer enn nok å velge blant fra før, men det er fint å ha muligheten til å velge økologisk her også. De er basert på eteriske oljer, og dufter igrunnen ganske likt flere andre kremer og shampooer jeg har prøvd tidligere. De lukter som massasjeoljer, duftlampeoljer, badeoljer. Men det er jo naturligvis fordi de inneholder de samme eteriske oljene...

Ambré er nok min favoritt. Den består av bergamot og vanilje, og er en varm duft som passer både på høst/vinterkvelder og varme sommerkvelder. Den er kanskje den som er minst typisk eterisk oljeduft.

Hespéridé er en lime-lavendel-duft, frisk, men kanskje litt vel skarp. Jeg tror jeg ville ha foretrukket mer lavendel og mindre lime i den.

Chypre er en geranium-ylang-ylang-duft, ganske klassisk, grønn, elegant. Jeg klarer ikke helt å plassere den riktig ennå. Jeg får assosiasjoner til en Aveda-shampoo jeg en gang hadde. Fin.

For meg som er svært parfymeinteressert og samtidig opptatt av økologisk kosmetikk, er det morsomt å teste økologiske parfymer. Dog når de ikke helt opp til mine virkelige favoritter i parfymesamlingen min. Men som sagt - det er fint at de finnes, de er absolutt verdt å prøve, og det er bra å kunne velge økologisk også når det gjelder parfyme.

Patykas hudpleie har jeg lyst til å teste mer av ved en senere anledning. Jeg tror de er å få tak i flere steder nå etterhvert, også her i Norge. Oljene til kropp og bad vil jeg også ta en titt på.

Ingen parabener, ingen sulfater, ingen silikoner. Det er fint. Jeg er veldig glad for at det blir mer og mer kosmetikk av denne typen tilgjengelig, i flere prisklasser.

Og nå kjenner jeg at det snart er på tide å legge inn en bestilling hos Lovelula igjen - hvor de har mange fine økologiske merker, som Lavera, Weleda, Erbaviva, John Masters...

3 kommentarer:

Bipbap sa...

Veldig fint at du oppfordrer til økologisk - Fritt for parabener, sulfater osv. Virker som det er stadig flere som tenker i de baner. Nesten alt jeg bruker av produkter nå ( bortsett fra parfymene mine), er økologisk/helsekost (tannkrem også). Til og med rengjøringsmiddel til huset, Dr. Woods - Pure Black Soap, som er aldeles nydelig. Jeg handler alt sammen fra iHerb, men skal sjekke ut Lovelula også :)

Glamourbibliotekaren sa...

Samme her - hud- og hårpleie, vaskemiddel til klær og hus og egentlig all slags rengjøring. Og mest mulig mat :)

k sa...

Har du sett denne siden ? http://www.fitjarsoap.no/

Mye lekkert her, også shampo/balsam spes bra for krøllhoder, uten sulfater og silikon osv.

Populære innlegg