tirsdag, mars 15, 2011

Bryant Park

...etter oenske fra bloggleser.

Jeg proever aa tenke paa hva som er det aller aller beste med denne byen, hva jeg har satt aller mest pris paa i de oppholdene vi har hatt her gjennom aarenes loep. Helt grunnleggende er det nok hvor hjemme man foeler seg her, og for vaar del stammer det fra at vi leide en leilighet og var her i flere uker foerste gang. Syklet i parken, vasket klaer paa vaskeriet over gata, hilste paa naboen, handlet mat i den lokale kolonialen. Upper West Side/Morningside Heights var et perfekt foerstemoete med New York City, saa vi har valgt aa bo paa hotell der senere ogsaa. Naa de siste tre gangene har vi imidlertid vaert her paa Library, noe som koster flesk, men det er jo en prioritering man velger aa ta - eller ikke ta. (Skal man shoppe mye naar man er her, boer man nok heller bo billigere. Jeg velger som regel komfort og opplevelser foran shopping)


Men ellers er det nok de uavhengige bokhandlene som ligger mitt hjerte naermest. Hyller paa hyller med boeker fra gulv til tak, brukte og nye om hverandre, rolig stemning, og som i gaar i Brooklyn - en radio med New Yorks svar paa NRK Klassisk i et hjoerne. Og en diger katt som laa og sov oppaa en bokkasse. Og tregulv med knirkete planker. Der skulle jeg gjerne ha jobbet!

Og den tredje tingen: At man kan betale $10 for aa komme inn paa en knoettliten jazzklubb i West Village som har plass til ca 45 stykker, og hoere to av verdens ledende jazzsaksofonister spille - just like that.


Nei dere, naa har jeg et museum aa besoeke! Top of the morning to ya!

7 kommentarer:

CELINE sa...

Takk for at du deler gledene!

Katrine sa...

Der kom det, tusen takk.
Eia var jeg der!

(Nå ble jeg faktisk litt fuktig i øyekroken og tykk i halsen.)

Lise B sa...

Du har en fantastisk kjekk blogg, jeg har derfor gitt deg en "I love your blog" award. Du kan hente den her:
http://bombalablabla.blogspot.com/2011/03/i-love-your-blog-award.html

Kathrine sa...

Fordi du har skrytt sånn av Library Hotel på denne bloggen (som jeg for øvrig har lest i et par år nå), har vi valgt å booke oss inn der til selveste bryllupsreisen vår. Jippi!
Har du noen tips til romantiske ting å gjøre i NY? Gjerne noe som ikke koster flesk - noe à la jazzkonsert til 10 dollar :)

Katrine sa...

Var du på BookCourt i Cobble Hill, Brooklyn? Det høres sånn ut- den er fantastisk! (Jeg er ikke samme Katrine som min navnesøster over!)

berlinløvinnen sa...

Kos dere masse videre! Jeg synes jeg får luktene og lydene av eplet nært innpå meg når du skriver derfra. Noen gang tatt toget under Hudson til Hoboken? Koselig sted og nydelig utsikt til Manhattan fra waterfronten der.

Glamourbibliotekaren sa...

Celine: My pleasure!

Katrine: Sweet sorrow...

Lise B: Tusen takk for det, så hyggelig!

Wildest Jeans: Way to go!! Hvilket bra valg! Du får bare pløye gjennom New York-kategorien min og plukke opp tips der. Det kommer nok flere etterhvert også!

Katrine: Niks, Spoonbill&Sugartown og Bookthugnation! Begge i Williamsburg.

Berlinløvinnen: Niks, ikke vært i Hoboken! Ikke i New Jersey i det hele tatt, når jeg tenker meg om.

Populære innlegg