lørdag, mars 05, 2011

lørdag morgen og jeg er i 1993



Smeltende skitten snø, sol på vei opp..


Opp tidlig, antydning til soloppgang før frokost, lyst da jeg gikk ut, sol da jeg kom fram. Og ennå var ikke klokka åtte. Denne tiden av året, akkurat disse ukene mellom skolenes vinterferie og påskeferie, minner meg om vinteren/våren 1993. James Taylor, Crosby Stills & Nash og Neil Young snurret på min platespiller døgnet rundt. Jeg og min venn Karl satt og hørte på Neil og planla tur til Oslo og Kalvøyafestivalen, der Neil skulle spille sammen med Booker T & The M.G.'s.


Og det året brukte jeg bl.a. denne parfymen - Pivoine fra Yves Rocher, en blomstrete og fin og lett parfyme som jeg heldigvis har noen dråper igjen av fremdeles. Jeg bør nok lete etter en større flaske på eBay. Og jeg tenker på smeltende snø, sol som varmer i ansiktet, den første spaserturen i joggesko, VM på tv da også, nattkino på NRK (filmen som gikk sent lørdag kveld), te. Og det engelske bladet New Woman, som på den tiden var et seriøst magasin for kvinner - og ikke den helstressa sladderblekka det har blitt i dag. Og gitartranskribsjoner av Griegs lyriske stykker som jeg øvde på.



La oss høre på en av Neil-låtene fra plata "Decade", som er en utmerket samling av Neils fineste fram til da (1977).






2 kommentarer:

Ine sa...

Neil Young var en fin start på lørdagen. Takk! Og så fint du skriver. God helg!

Synne sa...

Hvorfor ikke ta tur til 1993 på en lørdag, liksom? Hyggelig å mimre litt, og rart hvordan man forbinder alt mulig rart med bestemte ting/tidsepoker/mennesker. Koselig lesning!

Populære innlegg